Moj odgovor na krizo ali Alfa Romeo 156 2.5 V6

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

Gregson007 napisal/-a:
Btw:probavam tole z linki :mrgreen:

=D> =D> =D>
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Da vidim če koga zanima.. v kratkem se bo namreč prodajala žverca. Pa da ne bo kakšnih ugibanj.. že na začetku sem jo kupil za kakšno tako obdobje, da se malo naužijem Arese V6 motorja. Pa še v kratkem bodo drugi porabniki denarja... Sklep pa je, da sigurno še kdaj pride k hiši :)
Cena bo pa po moje glede na vloženo zelo ugodna.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Kaj če bi spremenil too cocky naslov?
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

ROBERTH napisal/-a:Kaj če bi spremenil too cocky naslov?
Mah: http://www.youtube.com/watch?v=4I_T2fGVA_Y
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916

Naslov je morda res cocky, samo je bolj zajebancija. Nisem noben tajkun, ampak želja mi je bila nekaj časa vozit tako mašino. Zdaj je pa čas, da gre denar v druge stvari.
LB
Alfa Member
Alfa Member

Ce se dosedanji lastnik strinja, bom kar tukaj nadaljeval...torej koncno imam V6 :)

Avto je res lepo ohranjen za svoja leta, tko da pohvale Binjiju (pa tudi hvala za odgovore na vsa mozna vprasanja)

Prva investicija je bla v znesku 10 eur za pranje
Druga bojo boljse zarnice
Tretja pa gume, ker zdasnje so tko-tko pa se napacne po homolagiciji (namesto 205/55 16 W, so V)

Pol bomo sproti vidli kako pa kaj 8)
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916

Ja, ravno sem razmišljal kaj napisati :)

Prvi update: končno menjane spodnje roke.
Drugi update: avto je pri novem lastniku ;) Ko sem šel danes v Ljubljano sem si rekel, da če bo to kak neresen mulc, da ne prodam avta. Ko pa sva se dobila sem videl, da bo avto šel v dobre roke k nekomu, ki ima tudi željo po takem avtu.

Upam, da ti dolgo služi, pa da je bilo veselje se peljati domov ;) Če boš še kaj rabil pa tudi kar vprašaj.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

aha!! to bo to! =D>

srečno in varno novemu lastniku =D>
Slika
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Čestitke novemu lastniku za nakup. Temo pa le svojo odpri :wink:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Binji, kaj pa zdaj?

LB, čestitke - dobro gre, sem jo probal =D> :wink:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916

Res gre lepo. Še zdaj si zvok motorja v glavi predvajam :D

@MaStr... Bomo še videli. Želje in načrti so, če so izvedljivi bo pa več spomladi znanega ;)
LB
Alfa Member
Alfa Member

Porocilo po prvih 1000km

za tak test sem se odlocil, da peljem v pristino (kosovo), ker se tja peljem ca. enkrat na mesec. Drugace imam se mazdo 6 cd129 (letnik 2011, ki ima zdaj ze 100.000km) in se eno mazdo mx5 letnik 2002 (kupljena rabljena, zdaj jih ima ca 202000km prevozenih)

Alfa je skor odpadla na tej 900km poti :-)
1. sla je gibljiva cev (sem zapanikaril binjiju pa mi je rekel, da je najbrz to in res ko sem pol malo pogledal zgleda, da je fuc)....avto se slis kot kaksen F15 reaktivc med vzletom :-)

2. potem se je prizgala tudi rumena lucka za motor. A je mogoce, da sta tadva dogodka povezana?

3. na jugu srbije tik preden vstopis na kosovo, kjer so "ceste" v obupnem stanju, je odpadla ena plastika v notranjosti, ki sluzi kot pokrov varovalk ( pa tudi ima neko odlagalno povrsino)

Drugace pa je avto dosti bolj neudoben kot prva mazda 6 (imel do leta 2011) in pa sploh kot druga mazda 6, prtljaznik!!?? ne me hecat, ce se primerja z mazdo gre noter pol manj stvari...pa je ta kao karavan :-)
Poraba je ok, okoli 9-10 l/100km
Feeling v notranjosti in zeleni stevci so zakon

To je to, ta pot je bila samo za testiranje, ker itak za to mam mazdo (s katero na isti poti zaradi porabe prisparam 100eur na obeh smereh). Drugace stvari se bojo zrihtale in bom delal kake izlete z velik predori, ker je zvok (zato tudi kupljena) fenomenalen.

Se enkat hvala binji za 'pomoc na cesti' :-)

se slikca 'konkurence'
Slika
Zadnjič spremenil LB, dne To Jan 14, 2014 10:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916

Ja, sem se potem tudi jaz zasekiral :)

Za gibljive cevi in lučko pa je zgleda scenarij točno tak, kot sem ti povedal, ko sva se dobila. Ker lučka se pri meni ni prižigala več, ko je mehanik zatesnil pri izpuhu. Zdaj pa sigurno kaj zmede računalnik, ko piha vse mimo. Ko sem ti povedal, da so gibljive cevi slabe, si sicer nisem mislil, da bodo že na prvi daljši vožnji šle :)
Če je slučajno res kaj s samo lambdo (moj mehanik je sicer rekel, da je ok) imam jaz še eno originalno novo zapakirano doma in ti jo podarim.
Po moje poštimaj tele gibljive cevi zdaj, pa bo. Lučko ti pa lahko jaz pobrišem z računalnikom, ko prideš nazaj, če ne najdeš prej koga z diagnostiko.

Ceste pa morajo biti tam res slabe, da ti je tisti pokrov dol vrglo :D Meni se to ni nikoli zgodilo. Je pa že luknja tam za vijak, da se potem lahko pritrdi ta pokrov. Enega zadosti dolgega najdi in privij pa ne bo več težav.

Za vsak slučaj lahko morda preveriš še, če slučajno še kaj pušča cevka, ki vodi v ekspanzijsko posodo. Meni je tam malo puščalo, pa smo dali novo objemko gor. Naj bi bil sicer zdaj mir, ampak pač za miren spanec.

Drugače pa lepa Mazdaška druščina ;) MX-5 je verjetno tudi fajn za se vozit?

Spravil pa sem jaz v sportwagonko že kar precej stvari :) Čeprav se strinjam, da ni ravno namenjena za tovorjenje :D Primarna funkcija je pač ta, da izgleda lepo :D
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

156 SW je športni karavan če pogledaš dolžino je dobre 20 cm krajši kot kaka laguna ali kak drugi karvan .. ampak verjemi pelješ veliko le organizirati se moreš :D jaz prevažam vse možno če je potrebno sam pazim kako zložim in zaščitim :D
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
LB
Alfa Member
Alfa Member

gibljiva cev 18 eur

se je pa pokvarila tudi sklopka...menjava cilindra 50 eur...se dobr, da se je zgodilo v blizini mojega mehanika

upam, da ne spet kaj hujsega

a majo vse 156 tko narejen, da ce hoces da dela radio morajo bit prozgane luci in kljuc bit v kontaktu? pa se to za pozicijske luci mora spet bit v kontaktu
Odgovori
  • Informacija