pozdravljeni
nisem neki tehnični tip, zato me zanima, če je možno avtomobilu povečati moč, ali je tudi možno zmanjšati? npr imamo alfo 159 1.9. jtd 88kW in eno 110kW. iz 88kW lahko zvečamo nad 100 kW, ali bi lahko 110kW alfo zmanjšali na 88kW?
Moderator: Tehnika moderatorji

Hvala ti B_U_R_I=) Za125kW ni takšna pretirana poraba, še posebaj če je po mestu, kjer je poraba malo večja. potem bi 110kW mogla imeti podobno oz. malenkost manjšo. Jaz sem misla da ima večjo. cestnina pa zavarovanje mi ni problem, samo za porabo me je glava pekla, samo vidim da me ne potrebuje nekeB_U_R_I napisal/-a:Cestnina, zavarovanje in registracija ne bodo nižji, če se na avtu naredi naknadni poseg. V prometnem dovoljenju ti bo še vedno pisalo, da imaš 110 KW. Edina možnost, ki ti ostane, je ta, da že v začetku kupiš 88KW.
Kolikšna je poraba s takim motorjem ti ne znam povedat, moja 125KW ima takšno porabo, kot jo vidiš na spodnji sliki. Beležim pa od datuma nakupa. Vožnja je (na moje nezadovoljstvo) predvsem na kratke relacije in po mestu (65%) in nekaj na relativno daljših relacijah po avtocesti (35%). Kjer je višja poraba, je bilo več vožnje po mestu.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov