Menjava avtoradia na alfi 159 z originalnim z navigacijo

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Za sredinsko konzolo se boš moral pozanimati na avto.net. Poglej za kakšnimi zbitimi alfami, pa povprašaj če je na voljo model za te. Mogoče vprašaj uporabnika WiTBoY če ima kaj na zalogi.
Orangeaudio
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Zdravo

če prav razumem imaš vgrajen klasični avtoradio in bi rad vgradil radio z navigacijo.

Kolikor imam sam informacije ta menjava ni možna, ker radia delujeta na drugačnem protokolu in bo težava v samem računalniku, poleg tega da boš potreboval še drugo blendo, ki zna stati celo premoženje.

To informacijo imam od stranke, ki je iskala različne module, ker radio po menjavi ni deloval...nismo pa našli nič primernega. Tako, da informacija ni 100% zanesljiva, morda je našel kaj primernega.

lp
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

menjava je možna. radio dela tud brez originalne inštalacije. problem je samo da se ne prižiga in ugaša sam. brez posega v inštalacijo. in podatki iz BC niso prikazani na nav. da se pa komot dodat inštalacijo.

cena kopleta alu za nav+ 150€
Dzamirko
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Koper

WiTBoY napisal/-a:menjava je možna. radio dela tud brez originalne inštalacije. problem je samo da se ne prižiga in ugaša sam. brez posega v inštalacijo. in podatki iz BC niso prikazani na nav. da se pa komot dodat inštalacijo.

cena kopleta alu za nav+ 150€
Tako je, dobil sem že originalni radio z navigacijo. Zanima me samo mp3 in bluetooth z uporabo telefona. Originalni avtoradio z navigacijo sem dobil za 200 €, pa me zanima kakšna je zdaj procedura da to inštaliram notri...kolikor sem razbral, je to skoraj znanstvena fantastika... :-/
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Ti je WiTBoY že vse opisal na prejšnji strani...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
bernymonty
Alfa Member
Alfa Member

Lep pozdrav!

Jaz imam vgrajeno original navigacijo in me zanima, če hočem kupiti to navigacijo Blaupunkt New York ali moram tudi zamenjati anteno in sredinsko ploščo?

Hvala za odgovor in vesel božič še naprej
Alfa Romeo! Brez srca in duše bi bili le stroji.
Uporabniški avatar
ZiPi
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW Ti
Kraj: Celje
Kontakt:

Za vgradnjo potrebuješ kletko in plastiko za okoli, jaz prodajam novo, nerabljeno, ker ne bom menjal. Oglas tukaj.

Za anteno pa ne vem.
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

anteno lahko uporabiš obstoječo brez problema
bernymonty
Alfa Member
Alfa Member

Jupi! :mrgreen: Super novica vsaj pol avta mi ne bo treba razdreti. Zipi no če bom menjal se slišiva, drugače me je zanimalo za alu ploščo na armaturi, če jo bo potrebno zamenjati, ki je čez celo sredinsko konzolo.
Alfa Romeo! Brez srca in duše bi bili le stroji.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

bil sem pred enako dilemo. menjati avto radi ali ne.
original imam navi. Menjal pa bi ali enako kot ti razmišljaš ali pa pioneerja.
Fak strošek vsegaskupaj bi bil 700+ € (avtoradio, kletka, modul za obvolanske komande, konekt kabel, montaža)
no na koncu sem ugotvil, da ni vredno.
Original navi je kuštal 1500 €, zdaj ga pa skoraj zastonj ne moram dati. vsaj špila za enkrat. Ko bo crknil ali pa gaprodam pa mogočezačnem spet razmišljat o kakšnem bolj sofisticiranem špilomatu.
Ra8
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: NM

Ja samo s temi cenami "original" radijev je vedno tako, da kot doplačilo koštajo celo premoženje, realno pa avtoradio ni vreden 500€. Da ne govorimo da v letu 2009 (npr. moj avto z conn nav+) še vedno ne zna kot treba špilat mp3-jev. Za tako doplačilo bi morali in navigacija in mp3-ji delat kot po maslu, pa na žalost ne prvo ne drugo ni na nivoju.
Ajde, ne rečem, navigacija mi je še nekako delala, ampak če razmišljam, da bi moral karte kupovat pa spet ni vredno vse skupaj počenega groša.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Podpis pod ta komentar.
Potem je tu še sama reprodukcija. Stock radio dobi plus (za moj okus) samo za originalen izgled....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

MaStr napisal/-a:Podpis pod ta komentar.
Potem je tu še sama reprodukcija. Stock radio dobi plus (za moj okus) samo za originalen izgled....
Na žalost se moram z obema 100% strinjati, toda moja denarnica se ne strinja.
Se vedno namrec sparam solde za servis. Namrec nekateri forumasi so prerokovali moji alfi, da bo crknilo vse po spisku. Zdaj pa cakam,...
Odgovori
  • Informacija