Mali servis - AR 159, 2.4 JTDm

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vemo kako deluje ta stvar iz psihološkega vidika.

Raziskave sem dodal samo zato, ker sem hotel povečati kredibilnost mojih izjav in tudi izjav drugih kolegov na forumu (da boš bolj verjel). Tako mimogrede, 0,5 litra ki si ga vlil notri mora nekam it, saj lepo piše na tistem linku: Ob pravilnem doziranju se ves teflon vtali v drsne kovinske površine in po nekajurnem delovanju v motorju ostane le olje. Torej govorimo o snovi v trdnem agregatnem stanju (teflon) ki bo zdaj v motorju a ne bi smela bit.

Očitno je pa po tvoje kredibilnost reklame tega izdelka večja. Tudi argument iz strani proizvajalcev olj, da odsvetujejo ta sranja te ne prepriča. Pa bodi butelj če to tako zelo želiš :D.

Saj meni je vseeno, jaz vem kaj bom dal v motor in kaj ne. Eni pa pač nasedajte tem neumnostim, konec koncev je vaš avto. Jaz sem želel pač pomagati eni Alfici, pa mi ni uspelo :).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

lizard napisal/-a: Očitno je pa po tvoje kredibilnost reklame tega izdelka večja. Tudi argument iz strani proizvajalcev olj, da odsvetujejo ta sranja te ne prepriča. Pa bodi butelj če to tako zelo želiš :D.
Pol so za tebe vsi ljudje, ki daje aditeve v avto, ki kadijo, ki pijejo, ki pač delajo stvari za katere rečejo, da pač da niso OK - enostavno buteljni?

Ne vem pol kaj si ti...
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nisem tega rekel, pa niti nisem rekel da si butelj. In niti za vse aditive, ampak za te s teflonom.

Nanašalo se je na to, da sem se potrudil zate (pa tudi kdo drug na forumu) in ti probal parkrat, in to v več temah razložit zakaj tega ne naredi, pa si vseeno rinil skozi zid in vliv tole notr. Moj namen je bil samo pomagat, in verjamem, da ko nekomu hočeš pomagat mu daješ nasvete, na netu izbrskaš članke, potem pa naredi ravno kontra, da bi se vsak počutil malce bedno. Zato sem ti pa povedal, če navkljub vsemu še vedno tako zelo želiš biti butelj pa bodi. Ni pa to mišljeno kot žalitev, da ne bo zamere (saj te niti ne poznam) ;), bolj je bilo mišljeno kot hec.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Še malce bencina na ogenj: Slick 50 in Motor UP :?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Moja prva Laguna 2.0 (bencinar) mi je precej olja papcala (Info: Servis se je delal na 10.000km, do naslednjega je bilo potrebno doliti 1l olja). Ko sem noter vlil eno od teh zadev, je bila poraba olja praktično nična. Poleg tega se je čisto zares zmanjšala tudi poraba goriva (cca. 1lit.) in tudi motor je bolj gladko tekel....

Vsekakor poročaj o rezultatih.
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Poraba olja 1 dcl na 1000 km je v mejah normale! :doubt:
Tudi verjamem ti ,da potem porabe skoraj ni bilo ampak dolgoročno gledano so ti dodatki olju slabi za motor vsaj kar sem jaz prebral okrog tega!
Tako,da to je bolj izhod v sili,ko se hočeš znebiti avta! #-o
Uporabniški avatar
Drej
Alfa Member
Alfa Member

ali kdo pozna koga, ki bi bil pripravljen resetirat računalnik brez da bi pri njemu opravil menjavo olja in filtrov?

približuje se servis na 60kkm...

lp
Uporabniški avatar
janih
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: visoko

zanima me, kaj vse je potrebno naredit na AR159jtd, 2006 pri 180000 km, ta velik servis je bil opravljen pri 150000km, olje in olj.filter menjam na 15000km,
hvala
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Juhu
Bliza se 115.000 km, ko bo potrebno obiskati serviserja. Servise vedno pri vseh avtih delam na 15.000 km.
Imam pa sledeca vprasanja.
Kaj vse menjati.
Avto je alfa 159 2.4 210 km brez dpf in optimizirana letnik 2008.
Na .90.000 so bili menjani jermeni, šponarji in vodna pumpa.

Torej menjal bom olje shell 5-40, vse 4 filtre.
Ali menjam tudi olje v menjalniku, dal bi motul 300 gear.
Kako je z zavornim oljem in antifrizom, oljem servo volana. A se to zamenja, ne vem kdaj je bilo menjani, ce je sploh bilo. Kako je z abs tipali ali se jih kaj očisti. Ali je se kaj na kar moram biti pozoren. Ali se injektorje in sesalni kolektor kaj preventivno ocisti ali se pusti pri miru, ce nimam tezav z njimi. Egr je delno blindiran oz kot je doctore rekel jev manj agresiven.
Potrebno bo tudi menjati bremze, verjetno samo ploscice, pa se te lahko pocakajo en servisni interval. Kako je s klimo a jo jd potrebno dati ocistit
ali ima kaksen didaten filter ali karkoli kar je potrebno pregledat/menjati.
Predvidevam, da se koncnike, roke, stabilizatorje, fedre in amortizerje, ce delujejo bp pusti na miru.
Hvala za vse nasvete
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hm, nekdo je odstranjeval odgovore.

No pa da ne bo tako butasto tole izpadlo.
Prebral sem veliko tem na opisano temo, zato se mi je vprasanje zdelo povsem na mestu.
Namrec nekateri vztrajno menjajo vse po spisku, nekateri pa se olja ne bi, ker ga itak dolivajo. Potem pa je še metoda menjaj, ko crkne, kar pa pri enih stvareh verjetno ni najbolj pametno, ceprav priznam, da sam tudi delam tako, pri stvareh, ki se mi ne zdijo pomembne.

Kaj pa pravi alfa forum stroka pa se čakam.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

No a bo kdo kej napisu :)
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Jaz sem brisal odgovore, ki so bili popolnoma brez vsake vrednosti.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

coolbits tnx
toda nekaj je predvideno vzdrževanje s strani pooblaščencev oz. predvideno vzdrževanje s s trani fabrike nekaj pa je potem realnost.
torej najbolje da menjam olje in vse 4 filtre ter zavorno olje. ostalo pa ne diram. Oz.
kako je pa z oljem v menjalniku. v fiatu sem ga menjal na cca. 100.000 km, menjal sem ga tudi pri porejšnji alfi in ostalih avtih.
To info. sem nekako kar spregledal v navodilih.
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Tole z menjavo olja v menjalniku tudi mene zanima. Ne spomnim se da bi ga že kdaj v kateremkoli avtu menjal, ampak tudi nisem imel avtov nikoli tako dolgo.
Kakšni bi bili lahko simptomi, ki bi kazali na potrebo po menjavi?
Odgovori
  • Informacija