cmrlj napisal/-a:Obnovljene Rotal. Ko sem jih dobil, sem nameraval takoj kupiti nove, ampak sem ugotovil, da sploh niso slabe. Presenetljivo dobro primejo v vseh razmerah, bistveno bolje kot nekaj let stare Goodyear ultragrip, ki sem jih imel prej in ki so bile ob nakupu najboljše na testu.
Minus je pa, da so res zelo glasne in da niso za velike hitrosti.
Isto sem ugotovil tudi jaz ( isto rotal vs ultragrip ).
Samo podražile so se za cca 20% napram 4-5let nazaj.
Verjetno se je v zadnjih letih povečalo povpraševanje po tem razredu, pa so dvignili ceno. A še vedno so 3x cenejše od Continental, Goodyear in podobnih.
Kako se pa slabšajo iz leta v leto, podobno kot pri drugih gumah, ali gre še hitreje navzdol?
Kakšne so kaj vaše izkušnje z Nokian WR D3 oz. na splošno z Nokian gumami na daljši rok?
Z vsako vožnjo sem bolj razočaran nad GY UG8, ki so sedaj drugo sezono na 75-ki ...
Prva sezona je bila zelo dobra, tole sedaj se pa samo še v prazno vrti.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Mene tudi zanima kot @ElBarto-ta, kako je z Nokian WR D3!
Še bolj me pa zanima, kako je z Firestone Winterhawk 3! Kdo pozna?
Je brati hvalospeve, celo boljša od Nokian. Samo kaj lahko pričakujemo že po 1. sezoni uporabe?
Sam imam trenutno nokia w+ drugo sezono, kot napisano zgoraj še vedno odlično. Na 156 sem imen nokian wr d2, torej dve vrsti profila in sem bil zadovoljen. Res se je peljalo povsod dokaj vredu, kao zato deljen profil, da je za sneg,dež.žlabudro...novega d3 ne poznam. Se pa sam izogibam profilom v smrekico. Sem pa imel tudi na ax in puntotu nokian in sem bil zmeraj zadovoljen. Veliko bolj kot gy ug6 ali fuldo
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
El Barto napisal/-a:Kakšne so kaj vaše izkušnje z Nokian WR D3 oz. na splošno z Nokian gumami na daljši rok?
Z vsako vožnjo sem bolj razočaran nad GY UG8, ki so sedaj drugo sezono na 75-ki ...
Prva sezona je bila zelo dobra, tole sedaj se pa samo še v prazno vrti.
Slabe,...
Ma mat na pežoju 308 pa so na snegu in dežju katastrofa,...
[quote="El Barto"]Kakšne so kaj vaše izkušnje z Nokian WR D3 oz. na splošno z Nokian gumami na daljši rok?
Prva sezona je bila zelo dobra, tole sedaj se pa samo še v prazno vrti. [/Jst ih mam na 166-ki že drugo sezonu in sm precej zadovoljenquote]
OK bom malce bolj razložil problem.
UG8 sicer dobro drži po mokrem in suhem, jaz pa žal zraven tega rabim še dober oprijem po snegu in plundri, tega pa ni več.
Torej iščem nekaj kar ima podoben oprijem po snegu kot Sava S3, vendar z malce boljšim oprimemom po mokri in suhi cesti, saj mora grabit v kar spodobne klance, ki jih plugi bolj poredko obiščejo.
Druga stavar je pa še uporabnost gume na daljši rok, kar pri Savi ni bil problem, saj prav veliko zimske kilometrine ne delam in jih v eni sezoni obrabim za kak mm ali manj.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
3 sezone stare michelinke z dovolj profila so danes letele dol na 159. Dobil sem jih z platisci, nameraval menjat, pa kar ni in ni blo slabega vremena. Ko pa sem se peljal v snegu/ledu, pa takoj v akcijo za nove. Nabavil Continental WinterContact TS850 FR 225/50 R17 98H. Napram novim michelinkam enakega razreda in velikosti na 166 so precej tisje.
pero666 napisal/-a:3 sezone stare michelinke z dovolj profila so danes letele dol na 159. Dobil sem jih z platisci, nameraval menjat, pa kar ni in ni blo slabega vremena. Ko pa sem se peljal v snegu/ledu, pa takoj v akcijo za nove. Nabavil Continental WinterContact TS850 FR 225/50 R17 98H. Napram novim michelinkam enakega razreda in velikosti na 166 so precej tisje.