Alfa Romeo 4C

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Ok no, ne da si pljuvaš v lastno skledo ampak že serješ not.

Edini dejanski "tiščač" tudi na temu forumu je alan in ti mu greš oporekat, da tak avto ne "rabi". Če so rs/st/gti narejeni samo za reklamo, čemu so potem coupe-ji...fauliranju?

PS: dober tek :D

LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Včasih je bolje 3x pravilno nekaj prebrati kot enkrat napačno in potem sklepati nekaj po svoje :wink:
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

zanimiva debata :) . V glavnem jaz sem pričakoval, da bo Seat podrl rekord vendar ne s tako veliko razliko napram Meganu.

Bi pa bilo zanimivo videti čase, če bi imeli vsi avtomobili imeli nameščene enak tip pnevmatik ter bi jih po možnosti vozil isti voznik.

Alan a dejansko recimo Michelin Pilot sport 2 pnevmatike(nameščene na Leonu) lahko naredijo npr. cca. 7-9s razlike napram Bridgestone RE 050A (Megane Trophy) ? Sprašujem te zato, ker vem da imaš pri teh stvareh zelo veliko znanja.

Bo potrebno počakat na čase še iz drugih pist ter na 4C spider (mogoče ji bodo pa privoščili malo manj under steera). Podobna zgodba je bila z 8C ter 8C Spider . 8C Spider naj bi se na račun modifikacije vzmetenja peljala precej bolje.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

alfa_samec napisal/-a:V obeh primerih gre za odlična avta, namembnost pa je popolnoma drugačna in zato mi je res vseeno kakšen čas doseže hatchback, ko je govora o karbonskih superlahkih dvosedih, ker avta pač nista v nobenem pogledu primerljiva.
Tudi meni ni jasna primerjava Leona in 4C :?
Je pa Leon hitrejši... In?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

pomojem je par sekund na nordschleife takoj.
kolikor sem nordsclheife preigral v raznih spilih igra voznik veliko vlogo. par ovinkov odpeljanih drugace in je takoj par sek razlike, vsi pa vemo, koliko ovinkov ima..

drugace pa ne vem zakaj se pritozujete, ce jo je en bolj mocen avto nazgal. saj 4c ima se vedno rekord za avte z manj kot 250 hp. me zanima kje bi bil megane, ce bi imel isto konjev.
Slika
Uporabniški avatar
monsterogi
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Fiat Bravo Turbo Benzina
Kraj: JE-SE-NI-CE
Kontakt:

A zdej je pa tanajbl važn kako se pelje čez Nordžlajfe!!???
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

@alfasamec
Zakaj jaz ne kupim ali pa ti, kakega avta je tukaj brezpredmetno.
Tudi če bi imel 4C doma bi za daily uporabljal drug avto. Zakaj imam jtd, zato da si peljem dirklaca na progo, ker se po cesti ne grem več (predrago in prenevarno!) Tudi zato ne rabim hot hatcha ker bi bil najbrž že zaprt ali mrtev :mrgreen:
Ne obračaj besed če si se že tako in tako zamotal do konca...

Michelinka je pa še stopničko višje od bridgestonke, ima že kot nova "samo" 6mm profila (bridgestonka 8mm) in je res hardcore cestno dirkaška guma. Na grobniku je razlika med cestno in slick gumo do nekje 5 sekund, michelinka ps2 proti slick pa samo 2 sek (to je vse nasplošno in samo za predstavo)

Kaj pomeni potem to na 21km dolgi progi se da hitro ugotovit. Pa še sploh nismo prišli do vozniških izkušenj :D

V glavnem tele luči na "navadno" 4C pa mal prenastavitev na avtu pa bi jo mel :P
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Komedija :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

to da je leon hitrejši od avta ki izgleda kot "športen" avtomobil je žalostno..
ne vem čemu ultralahka karbonska šasija, če je avto vseeno "počasnela" Naredli bi avto z maso 1.5t, motor s 400 konji pa bi blo...
vem da zveni kot da sem bil potencialni kupec, ne ne morem si privoščit takega avta, pač samo moje mnenje...
Slika
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

Verjetno ni problem v voženju ovinkov, ampak na dolgih ravninah, pri katerem pa se pozna Top Speed.

Torej edini problem "športnosti" je premalo konjev, kar pa je povezano v lahkostjo avta, ker je lahki ne rabi za pospeške in lego toli konjev konjev kot težji, trpi pa pač Top speed, ki ga tak navadni smrtniki ne rabijo.

Če bi naredli 1.5t avto ne bi izstopal, sedaj pa se prodaja za med.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

alfa_samec napisal/-a:
Zakaj ne navijejo te kurčeve 1750 mašine na 300 konjev.....
Ker se morajo držat omejitev Euronorme, zavarovanja, porabe, nenazadnje tudi vzdržljivosti.
?!? Ti to resno?
Mercedes vleče 360 konjev iz 1991ccm, izpolnjuje euro6, VAG (golf R, Audi S3 itd) 300 konjev iz iste kubikaže kot MB in je tud euro 6.

Poraba me pri takem avtu ne briga, zavarovanje še manj.

@alan: se strinjam.
@kukec: zadel si bistvo.
Slika
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

evo, da se jaz povem mnenje: na teh testih se dejansko meri velikost organa, ne pove pa veliko o samem avtomobilu. In ja, uporabniki vseeno vzamemo za merilo razne teste, ker sami teh avtomobilov nikoli ne bomo vozili, pa tudi ce bi jih, mi obicajni uporabniki ne bi opazili velike razlike.
Stavit se grem, da 90% zagrizenih alfistov bi vsaj potihem priznalo, da je Seat (ja sranje, niti Golf ni) prekleto hiter avtomobil, precej hitrejsi od bilokatere alfe, ki so jo kdajkoli vozili. Pa Cuore Sportivo gor ali dol. In isto bi rekli, ce bi se peljali z Meganom ali Focusom RS. Alfa tle niti z Julko QV ne pride blizu. Ampak j... ga, mi smo alfisti, ki nikoli ne bomo priznali, da obstaja se kej drugega :) Je pa res, da delajo in so do pred kratkim delali dobre avtomobile (156, 147,159, Julka, Mito). Ni pa to vec prava Alfa, razen za nas "mlade" "alfiste".
Drgac pa ja, 4C nima med komentarji o hot hatchih kej iskat, je cisto drug avtomobil. Seveda bi bilo super, de bi imela kdaj se kaksen konjicek vec, verjamem, da kej takega se pride. Ampak kot so ze drugi rekli: ta avtomobili ni narejen za avtocestne dirkace, za tiste je M5 ali kej podobnega.
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Jaz pa enostavno ne razumem kako je lahko 4C toliko počasnejša. Teh 36 konjev se ne more toliko poznat v TopSpeedu kokr nekateri pravte. Šlajfa pa tut ni oval, da bi blo to glavno, ampak je kar precej ovinkov. Tam bi mogla Alfa nekak pridobit nazaj, ker je 400 (!!!) kil lažja!

Alfa ima 268 HP/1000kg
Leon Cupra ima 212HP/1000kg

Pa tudi gume je imela obute Pirelli P Zero Trofeo AR Racing gume. Tako da tut gume pomoje niso krivec.

Leona je vozil profesionalni dirkač, ki ga nekateri poznamo iz ETCC, WTCC in LeMansa - Jordi Gene. Se kaj ve kdo je vozil Alfo? Sergio Marchionne?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

rogi napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:
Zakaj ne navijejo te kurčeve 1750 mašine na 300 konjev.....
Ker se morajo držat omejitev Euronorme, zavarovanja, porabe, nenazadnje tudi vzdržljivosti.
?!? Ti to resno?
Mercedes vleče 360 konjev iz 1991ccm, izpolnjuje euro6, VAG (golf R, Audi S3 itd) 300 konjev iz iste kubikaže kot MB in je tud euro 6.

Poraba me pri takem avtu ne briga, zavarovanje še manj.
To se boš moral pa kar s Sergiem zmenit, jaz sem samo napisal kaj je on rekel o motorju v 4C in tudi Giulietti. Osebno bi seveda veliko raje videl številko 300 in več, kar je po moje tudi možno brez večjih težav. Ampak šefe misli drugače ...
B_U_R_I napisal/-a:Se kaj ve kdo je vozil Alfo?
Horst von Saurma.

http://en.wikipedia.org/wiki/Horst_von_Saurma
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Well, there you go.
Odgovori
  • Informacija