Pozdravljeni,
obračam se na vas z vprašanjem, katero olje priporočate za naveden model. Do sedaj sem imel eno "sezono" Delphi 5w40 in eno HPX. Bistvenih razlik nisem opazil, problem pa je, ker na cca. 3000km popije 1l olja. Na uradnem servisu so svetovali, naj poskusim še s Selenia racing. Kolega je slednjega odsvetoval, ker naj bi bil za dizelske motorje.
S Selenio Racing sigurno ne boš popravil visoko porabo olja. Temu je namenjen HPX, ampak za dalj časa bi to ne svetoval, ker je to samo pokrivanje simptomov, ne pa tudi vzroka.
5w40 pa ti bo skoraj zagotovo še bolj porabljal. Imaš dve možnosti: vlivaš noter 10w40 in dolivaš na vsake toliko časa ali pa odprete motor in menjate teflone/obročke kot dolgoročno rešitev.
Kolegu pa povej, da naj se malo skoncentrira, Racing je vse prej kot pa olje za dizla. Že samo ime ti pove, da je namenjeno dirkaškim podvigom.
Sem imel podoben problem z oljem. Sem imel elf 10-40.Sem čez 15.000 nalil 2 litra olja. Potem sem nalil castrol 10-40. Je držal 15.000km dolil sem ga samo pol litra, sedaj sem pa probal liqui moly 10-40. zaenkrat prevoženih cca. 600km in ni treba nič dolit