Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

rdečo 159 karavan TBi sem videl pred Autocommerce Lj servisom prejšni teden.
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

8AK napisal/-a:A kdo pozna 75ke na avtonetu?
Srebrna je baje tip top, lastnik prodaja ker je kupil še en avto in noče vzeti moje 164ke v račun.

Bela se mi zdi da je bila pred kakimi petimi leti parkirana pri Avto Mik v Kopru zaletena spredaj. Imam še fotke na starem telefonu samo mi je crknil display.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Črnuče

thnx! Kok pa hoče met za srebrno? mimgrede a kej veš o dveh frgazrcah 1.6 k sta bili v oglasih?
V8
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ena rdeča je imela slikan samo motorni prostor ostalega pa ni bilo razvidno. Nisem nič klical.

Druga rdeča pa je izgledala lepa, po slikah se je videlo samo da nima plastičnih pragov in nisem siguren če ni imela tudi že nove oblike haube. Se ne spomnim več.

Bom pogledal, če imam še kje print screene oglasov.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

na bolhi je bla še ena srebrna/zlata 1.6 iz LJ, pa na Rakeki je bla tud ena črna 1.6ie...
V8
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na bolhi pa žal nisem nič spremljal.
rokyluk
Alfa Junior
Alfa Junior

TribesMan napisal/-a:Jah vsi slinasti, dokler jim ne poveš da pije 10+l, potem se pa lepo vsedemo nazaj v dizle in klepljemo dalje :D

Roberth, saj ni tako ekstremno poceni, avto je 4 leta star, nov je bil pa okoli 35k€?
Ubistvu še kr OK drži ceno glede na ostale alfe.
Jaz bi karvana kupil takoj tudi razbito.
Sedaj imam 2.3 turbo tako da poraba je najmanjši problem.
Raje 10l porabe kot pa vztrajnik, swirl ventil al kaj je že, in druge brezvezne štorije.
ITALIJANI ZNAJO LEPO DREK U CELOFAN ZAVIT :)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Aless napisal/-a:nov je bil kar nekaj pod 30k€, ker je bila takrat ta in bela karavanka pri zegi s kar precejšnim popustom, tako da v 4ih letih ni zgubil niti polovico cene

je pa res da je :firedevil: :oops:
Ne bo držalo, ta je bila naročena na željo kupca, tisti dve kateri si ti omenil sta imeli slabšo opremo, nista imeli xenona, PDCja, itd....in ju je naročil AT na zalogo.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

rokyluk napisal/-a: Sedaj imam 2.3 turbo tako da poraba je najmanjši problem.
Raje 10l porabe kot pa vztrajnik, swirl ventil al kaj je že, in druge brezvezne štorije.
Kaj pa če ti povem da ima TBI praktično enake možnosti s težavami z vztrajnikom (dvomasni vztrajnik, turbo motor, velik navora v nizkih obratih...), ubistvu je celo uporabljan isti vztrajnik in sklopka kot pri 2.0 JTDm motorju :D

In da je direct-injection motor, ki ima tako kot vsi direct injection motorji težave z nabiranjem saj na sesalnih ventilih.

In da je tovarna predpisala napačen tip olja, in so šele po približno treh letih od začetka proizvodnje začeli uporabljati primerno olje (potem ko je veliko turbin odžvižgalo)...

Tko da ja, samo veselje :D
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

TribesMan napisal/-a:
Kaj pa če ti povem da ima TBI praktično enake možnosti s težavami z vztrajnikom (dvomasni vztrajnik, turbo motor, velik navora v nizkih obratih...), ubistvu je celo uporabljan isti vztrajnik in sklopka kot pri 2.0 JTDm motorju :D

In da je direct-injection motor, ki ima tako kot vsi direct injection motorji težave z nabiranjem saj na sesalnih ventilih.

In da je tovarna predpisala napačen tip olja, in so šele po približno treh letih od začetka proizvodnje začeli uporabljati primerno olje (potem ko je veliko turbin odžvižgalo)...

ne me strašit :wink: :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

mogoče kdo ve, katero olje je bilo predpisano prej in katero sedaj ? Jaz gledam namreč predvsem rabljene Alfe s TBi motorjem im bom bolj pazljiv katera olja so se točila na servisnih intervalih (na računih servisa, servisni knjigi itd...)
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

TribesMan napisal/-a:....

Roberth, saj ni tako ekstremno poceni, avto je 4 leta star, nov je bil pa okoli 35k€?
Mnja, izhajam iz kilometrov, ki so mimogrede realni in nizki.
Bodimo pošteni, skoraj vse uvožene 159 so imele že za časa uvoza 3x več km.

Skozi te oči je ta tbi v moji knjigi poceni.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

ROBERTH napisal/-a:
TribesMan napisal/-a:....

Mnja, izhajam iz kilometrov, ki so mimogrede realni in nizki.
Bodimo pošteni, skoraj vse uvožene 159 so imele že za časa uvoza 3x več km.

Skozi te oči je ta tbi v moji knjigi poceni.
Se strinjam. Jaz mislim, da je cena kar na mestu glede na stanje avtomobila.Krivico (oz. zbija ceno) ji dela več ali manj ostala žalost, ki se ta trenutek prodaja.

Meni je ta avto res najboljša možna kombinacija 159ke (barva, motor,karoserija).Če bi se lahko izmišljeval bi edino raje imel bež usnje .
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

TribesMan napisal/-a:

tole se je slišalo kot da so motor izumili neki vaški ljudje,ki nimajo pojma od motorjev al po domače kot da je mura vse skup nanosila :roll: :roll:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

ARfan napisal/-a:mogoče kdo ve, katero olje je bilo predpisano prej in katero sedaj ? Jaz gledam namreč predvsem rabljene Alfe s TBi motorjem im bom bolj pazljiv katera olja so se točila na servisnih intervalih (na računih servisa, servisni knjigi itd...)
Mene tudi zanima tole z oljem za TBi. Namreč po 159, kjer so kiksnili za dizle s tistim C2/C3, je to zdaj spet en kiks z oljem ... ccc [-X
Zaklenjeno
  • Informacija