Prenizek tlak goriva.
Če ni regulator (ker vem da si ga že menjal, če ne puščajo injektorji na povratek, in če je vse OK z naftnim filtrom, ostane samo še visokotlačna črpalka. Drugega skoraj ne more bit.
Ali pa zamašene cevi od tanka do filtra. Zelo malo verjetno pa črpalka v tanku, ta skoraj sigurno dela, mogoče da premalo pritiska...
Že nekaj časa se pojavlja napaka "have engine checked", pa zgine za nekaj dni, pa se spet pojavi ....in tako naprej.
Napaka se pojavi ko jo fajn stisnem, tam do 4k obratov, vendar deluje avto kot urca. Sprva sem ga takoj peljal k avtomehaniku in mi je rekel da je DPF filter zamašen in naj grem malo stisnit motor na eno daljšo relacijo da skuri delce v DPF - ni delovalo. .....da ne bom tvezil preveč -> v bistvu je zadeva sigurno povezana z DPF vendar ni mi jasno zakaj mi avto ne naredi avtomatske regeneracije (tudi pri tem bi morala vžgati kontrolna lučka za avto-regeneracijo), in prav tako mi je učeraj mehanik priklopil aparat na EOBD in poskusil zagnati prisilno regeneracijo - zadevo po 1 minuti cca prekine in ne naredi celotnega cikla. Meni ni nč jasno...prosim lepo če ma kdo čas naj mi napiše kak nasvet ali naj mi da link za kako temo o tem problemu, če je bila že obdelana.
Če se izvaja regeneracija ni nobene lučke... vse se zgodi praktično brez da bi voznik karkoli vedel o tem, razen če je zelo pozoren, se sliši malenkost drugačen zvok motorja in drugačno obnašanje pritiska turbine... Tako da verjetno se regeneracija izvaja, samo ti je ne opaziš.
Če bi bila napaka za zabasan DPF, potem bi napisalo "anti-pollution filter clogged", ne pa "have engine checked". Lahko da je fuč kak senzor, ki je sicer povezan z delovanjem DPFja (senzor temperature, senzor diferencialnega pritiska, ...)
Nevem iz kje si, samo lahko se oglasiš pri meni, pa bova pogledala kaj se dogaja...
Čeprav je že veliko govora o tem, še enkrat. Začelo se mi je pojavljat opozorilo: Have engine checked in avto je prešel v limp mode. Sem ga priklopil in izpiše mi napako Clean or Replace particle filter. Sem že izvedel prisilno regeneracijo in je v redu, dokler se ne zabije ponovno. V zadnjih tednih sem vozil pod višjimi obrati kot po navadi in regeneracija se je izvajala samodejno, vendar se vsake toliko prižge opozorilo. Po daljši vožnji v limp modu (očitno ko se že izvede regeneracija), se avto prične odzivati normalno, kljub lučki. Sedaj pa vprašanja.
1. Vmes sem že očistil EGR ventil in ga delno blindiral (pravokotno naluknjano tesnilo), vendar ni pomagalo ravno. Bi moral delno blindirat še drugo stran?
2. DPF-a nebi rad odstranil. Ga lahko fizično očistim sam ali je to bolj zahteven postopek?
3. Cev, katera gre iz EGR ventila (tesnilo v obliki romba), se mi je ob čiščenju zdela precej zadelana, vendar sem jo lahko očistil le pri vrhu. Kako jo lahko očistim, brez da kaj poškodujem?
4. Je lahko kriv kakšen izmed senzorjev?
5. Zakaj mi ne izpiše opozorila: Particle filter clogged?
Lahko je kriva cevka za diferencialni pritiski, ki gre z dpf filtra ven... rada preperi, to bi pokazalo "Clean or Replace particle filter"
Lahko tudi kak injektor heca, pa tud EGR ja.
Kako preverim diferencialni pritisk? FiatEcuScan? Bom preveril danes odstopanja injektorjev pri ogretem avtu. EGR je bil očiščen, odpira gladko, nič zatikanja...
Zadnjič spremenil SJ, dne Če Maj 08, 2014 9:51 am, skupaj popravljeno 1 krat.