Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
MasheeQa
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

alfa_samec napisal/-a:Zanimivo, na koncu so zgleda krivi policaji, njihova provida, kamera, kriv je alkotester, krivi so vozniki avtov skozi predor in kdo še? Aja, šef iz službe, ker je klical, verjetno tudi kelnar/ca.

Jasno ...

Kakorkoli, hitrosti nikomur ne očitam, ker tudi sam hitro (in prehitro) vozim. Toda alko je popolnoma druga zadeva. Popolnoma.

Veliko sreče pri reševanju zadeve.
=D> =D> =D>

Mislm da ti neb nihče nč reku če bi blo to prvič po nesreč :P

Se mi je pa zlo dopadl kok so se ti včeraj roke tresle med tem ko si sok nalivov :D :mrgreen:
One tequila, two tequila, three tequila, floooooor ;> ♡♥♡
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Jah, stvar je taka. Prehitro vožnjo prakticiramo praktično vsi na Alfa forumu. Drugo je pa, če si pijan. Koliko si bil "dejansko pijan" ne bomo nikoli vedeli, alkotest pa vemo, koliko je pokazal.

Glede same hitrosti jaz nikoli ne težim, naše omejitve so še za Jugote in podobno, kljub slabim cestam ni nič hudega, če greš hitreje (brez izsiljevanja, vožnje po napačnem pasu itd).

Sem siguren, da je večina negativnih komentarjev iz tega vzroka, če bi bilo samo "peljal prehitro" in napihal 0.0 bi bilo bržčas dosti drugače.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

v glavenm nekatere osebe so se kar lepo sukale okoli divjega fanta, zdaj mu pa osličke kažejo.
Naslajanje na tuji nesreči. To ni lepo.

Poba je pač zagnojil.
imel pa je zelo veliko srečo, ker očitno ni bilo prvič, da ga je pod vplivom elektrike tako žgal in da ni pri teh podvigih prišlo do kakšnih kolateralnih žrtev.

Naj te to izuči.
Uporabniški avatar
igi
Alfist
Alfist
Vozilo: Brera, bencin, ni več.
sedaj Giulietta 1.4 MA
po novem Giulietta 1.8 tbi Veloce

Skoraj me je kap!
Bil pri enem trgovcu, kjer sem dal ocenit mojo Brero 2,2 JTS, letnik 2006
z 118.000 km, slovenski avto, drugi lastnik, brezhibna.
Po etaxu odkupna vrednost 5.065 prodajna cena pa 6.030 :roll:

Jaz jo pa forumašem ponujam za 8.000 :oops:

Jo raje z macolo razbijem, kot pa, da jo dam za tak denar!
Sedaj mi je lažje.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
http://www.youtube.com/watch?v=ZSNmlhrAeWw" onclick="window.open(this.href);return false;
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

Dva jurja plus še enga za nov izpit bo kmalu pozabil. Lahko je vesel da so ga ustavili, tisto kar bi lahko naredil komu drugemu bi nosil s seboj celo življenje. Tega nas niso učili v nobeni šoli, nosiš pa s seboj za vedno. Pomoje je tole zelo poceni šola. Mogoče se mu zdaj ne zdi, po parih prespanih nočeh se bo pa verjetno strinjal. Je pa to žal del naše kulture. Dobra šola za vse nas, da ne bo pomote...

pa da si nalijemo čistega vina, 180 km/h v tunelu niti približno ni normalno,
Ko avto pri tej hitrosti uide nadzoru ga ne ujame nihče
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

igi napisal/-a:Skoraj me je kap!

Sedaj mi je lažje.
Po mojem je problem v agregatu. Bencinski dosegajo nerealne cene. Avto je vreden bistveno vec, v to ne dvomim, a zal je slovenski trg preprican v to, da bodo z dizlom prisparali in prakticno le redki kupijo bencinarja. Moje skromno mnenje je, da se vozis in uzivas v avtu se naprej.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

No, iskreno povedano, če sklepaš avtomatsko pri 2.2 JTS motorju na veliko porabo nisi nič kaj veliko v zmoti.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

skyblue napisal/-a:Dva jurja plus še enga za nov izpit bo kmalu pozabil. Lahko je vesel da so ga ustavili, tisto kar bi lahko naredil komu drugemu bi nosil s seboj celo življenje. Tega nas niso učili v nobeni šoli, nosiš pa s seboj za vedno. Pomoje je tole zelo poceni šola. Mogoče se mu zdaj ne zdi, po parih prespanih nočeh se bo pa verjetno strinjal. Je pa to žal del naše kulture. Dobra šola za vse nas, da ne bo pomote...

pa da si nalijemo čistega vina, 180 km/h v tunelu niti približno ni normalno,
Ko avto pri tej hitrosti uide nadzoru ga ne ujame nihče
Pametno in na primeren način napisano!!!
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sedaj mi je lažje.
No ti si pa en velik idealist brez občutka za realnost.
8 let saterga bencinarja z polkurca vrednim motorjem in precej visoko porabo bi rad prodal za 2.000.000 SIT
Poleg tega ga pri teh kilometrih in letih čaka šeprecej veliko stroškov.
Če boš dobil za avto 5.000 € boš dobil veliko, pa sem prepričan da ne boš dobil toliko.
Zato je nasvet mojega predhodnika, da ga vozi še naprej zelo na mestu.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

http://veicoli.autoscout24.it/?atype=C& ... event=addB
Glede na kilometrino in če se ne mudi se bo sigurno najdu nekdo ki bi jo kupil za okrog 7000e sam mislim da je 5000e premal za brero. Je pa res da trenutni trg ni navdušen nad bencinskimi agregati še posebej takih ki so narejeni pred 2008 in se vrtijo v alfah ampak vedno se najdejo izjeme :).

Kmalu bo prišel čas ko bodo ljudje spoznali da je DIZEL en navaden ....
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Sedaj mi je lažje.
Oprosti, vendar greš lahko po macolo.
Po drugi strani, si pa najbrž hotel od tega trgovca kupiti kakšen avto in Brero dati v račun?

V tem primeru bi zahteval vpogled v eurotax za avto, ki ga prodaja in bi se zgovarjala le o razliki. Če si računal na gotovinski odkup, si pa tako ali tako izbral najslabšo pot.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Aja, tudi sam ne odobravam alkohola v vožnji (ok pivo in pizza grem še vedno za volan), po drugi strani je pa tako, sistem je opravil svojo nalogo in ne vidim nobenega razloga za diskusijo in moraliziranje. Vsi imamo grehe, poznamo orodja za odpravo odklonov, ......

Fant se bo zagotovo iz situacije kaj naučil!
Uporabniški avatar
alfistaV6
Alfist
Alfist

Mene pa moti predvsem to (kar slovenci pač znamo), obsojate in pametujete!
Pravila (zakoni) so napisana in veljajo za vse in vedno! Skoraj večina vas priznava o odstopanju od dovoljene hitrosti, obsojate pa alkohol!
Eno in drugo NI OK! Edina razlika je, da njega so dobili pri kršenju pravil!
In prosim, ne ugotavljat, kaj vse, bi se lahko zgodilo. Kar se je zgodilo, se je zgodilo!
Ah, nč ni važn, sam da je alfa zravn:)
Uporabniški avatar
alfistaV6
Alfist
Alfist

Me pa zanima še nekaj. Ko se provida spravi loviti prekrškarje, kaj lahko delajo prekrške tudi sami, seveda če ne prižgejo luči in s tem upozorijo druge?
Kaj ni neka fora, da te mora provida imeti ves čas v kadru? Zelo nazorno je videti, ko v tunelu poskrbijo, da je alfa vedno v kadru. Na izvozu pa kar nekaj sekund ni na spregled alfe.
Ah, nč ni važn, sam da je alfa zravn:)
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfistaV6 napisal/-a:Me pa zanima še nekaj. Ko se provida spravi loviti prekrškarje, kaj lahko delajo prekrške tudi sami, seveda če ne prižgejo luči in s tem upozorijo druge?
Kaj ni neka fora, da te mora provida imeti ves čas v kadru? Zelo nazorno je videti, ko v tunelu poskrbijo, da je alfa vedno v kadru. Na izvozu pa kar nekaj sekund ni na spregled alfe.
V kadru te mora imeti določen čas in ne stalno. on je bil v prekršku v tunelu, kjer pa je bil na razdalji več kot 1 km v kadru. Če se ne motim šteje povprečna hitrost maksimalna pa je samo za Slovenske novice in naivneže.
in provida ne rabi imeti opozorilnih lučk ko te lovi. Lahko te lovi s tem, pa da ne sme znatno "ogrožati ostalih udeležencev.

Da ne bo pomote prevelika hitrost in alkohol oboje je prekršek in nobenega ne smemo tolerirati.
Toda pri objektivnem pogledu imamo tudi subjektivnega in večina nas velikokrat vozi prehitro med tem, ko pa se nas večina pijanih ne vsede za volan.
Sploh pa glede na vsebnost alkohola ga ni samo povohal ampak je moral v zelo kratkem času (30 min) spiti 3 velike pive oz ekvivalent temu.
Večina nas po tem pade dol.

Pa še prevelika hitrost sama po sebi na primernem odseku ceste ni nevarna. Recimo sredi noči na prazni avtocesti 200+. Koga ogrožaš ???
Alkohol je bistveno bolj nevaren, ker pod vplivom le tega je večina bolj pogumna in ga krivi tam, kjer ga nebi smel in to se je temu fantu zgodilo.

Glede njegovega pisanja in izgovarjanja pa mislim, da je prav da je napisal, ker se je kot član foruma tudi sam javil, da je naredil prekršek. Osebno me moti le, ker je iskal izgovore zakaj se je to zgodilo.

Če bi fant bil na mestu bi odprl svojo temo na forumu in napisla javno opšravičilo za storjeno, brez izgovorov. In napisal opozorilo, kaj vse bi se lahko zgodilo, zraven pa nalimal še kakšno sliko krvavih razbitin. Šele potem bi s tem dejanjem dosegel namen ozaveščanja forumašev, da to ni prav. In dokazal bi zavedanje, da ga je to izučilo.
Odgovori
  • Informacija