Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Tako čist iz radovednosti me zanima ali je Petronas nehal proizvajati Selenio 20K? Na njihovi strani namreč ni nobene omembe 20K, vse kantice, ki sem jih videl do zdaj so do 2012.

Edino 10w40 olje od Petronas Selenia je Gold Synth (z novejšimi standardi kot 20K).

Ve kdo kaj več? Ima kdo novejšo kantico, recimo 2013?
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV
Kraj: Ljubljana

js sm meu pa neki dni nazaj vrgu v smeti ko smo servis delal! škoda da nisi prej omenu da bi pogledu....

lp,

d
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

če kdo želi biti car naj naredi tole, grem pomagat šraufat.
http://www.siol.net/novice/zanimivosti/ ... oznjo.aspx
Uporabniški avatar
shark13
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: trbovlje

ce pa te niso odbit..... fak
Uporabniški avatar
TheRealDeal
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Zagorje ob Savi

Zanima me, zakaj je toliko slabih komentarjev na forumu čez JTS motorje (mislim na tiste, ki jih najdemo v Breri in 159). Res ne razumem tega. Ali lahko nekdo z objektivnim mnenjem obrazloži, zakaj so ti motorji "zanič" ?
Uporabniški avatar
RooooK
Alfist
Alfist

TheRealDeal napisal/-a:Zanima me, zakaj je toliko slabih komentarjev na forumu čez JTS motorje (mislim na tiste, ki jih najdemo v Breri in 159). Res ne razumem tega. Ali lahko nekdo z objektivnim mnenjem obrazloži, zakaj so ti motorji "zanič" ?
v breri in 159 načeloma zato, ker je požrešen in "daje" slabe performanse, 2.0 JTS v 156 pa so zelo radi pili olje, nenormalno menda...
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

A se sam meni zdi ali res manka K
Slika
:lol:

še oglas
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8357842&show=1
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Je med nami kdo ki pozna slovenske izraze pri gimnastičnih prvinah na bradlji/dvovišinski bradlji?
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Neki osnovnega bi znal poimenovat. :wink:
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Je kdo pri FLAR kantah :D že popolnoma razdiral zadnje zavorne klešče, cilindre? Pri disk zavorah.

Kako ste razdrli notranji mehanizem, kamor je privit batek? Oz. kako ste ostopali do Seger vskočnika, ki je globoko v luknji? Ker nikjer ne najdem dovolj dolgih ukrivljenih klešč za notranje vskočnike... :neodloèn:
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

sicer ne vem kateri model imaš v mislih, priporočam da ne razdiraš. Jaz sem razdrl pri 166-ki, poškodoval gumico pod špindlom, ki je seveda ni v kompletu za obnovo. Tako sem moral kupit rabljeno čeljust da sem dobil gumico. Če ti ne pušča špindla ne razdiraj, jaz samo operem z sprejem za čiščenje zavor...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Damijan napisal/-a:Je kdo pri FLAR kantah :D že popolnoma razdiral zadnje zavorne klešče, cilindre? Pri disk zavorah.

Kako ste razdrli notranji mehanizem, kamor je privit batek? Oz. kako ste ostopali do Seger vskočnika, ki je globoko v luknji? Ker nikjer ne najdem dovolj dolgih ukrivljenih klešč za notranje vskočnike... :neodloèn:
Jaz na GTV, ki je imel Lucasove zavorne klešče.

Odviješ batek, odstraniš vse gumice in potem imaš spodaj varovalko - jaz sem si pomagal z nešteto majhnimi izvijači, da sem jo dobil ven. Pod varovalko sta še dve podložki. Ko vzameš varovalko ven, lahko vzameš tudi navitje batka ven.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Sama sestava mi je jasna in je čist simpl. Me pa čudi, da ni vseh tesnil v kompletu. Pri Budweg-u je vse zraven.

Zanima me samo, kako pod batkom odstraniti vskočnik, Seger, ker je tako globoko in nedostopno. Ukrivljenih klešč za Seger pa ni s tako dolgimi konicami, cca. 45mm.

Ja, gre za Lucasove zavorne klešče. Saj jih ima serijsko večina avtomobilov, kateri nimajo ločenega sistema za ročno zavoro kot ima to Audi, BMW. MB, Volvo,...
Odgovori
  • Informacija