Začelo se je vse skupaj s prazno klimo..slišal se je zvok cirkularja kar naj bi pomenilo premalo plina sploh kadar je bilo zunaj pod 20 stopinj.. Tam nad 25 je bilo ok ker se pač plin na toploti širi... Torej napolnim klimo in ko sem prizgal avto se je slišalo kot da bi nek ležaj cvilil...no naslednji dan sem ostal brez servo volana in z lučko za akumulator... jermenica je šla na 2 dela... Lahko jo slikam če koga zanima... naročena je nova.. upam da Kmalu pride [/u]
vidm da ima kar veliko alf 159 tažav z jermenico. men jo je tud razjebal ampak hvala bogu ni blo nč ker se je zadeva glih ugasnila. stroške zamnejave je bil 150€. pa isto 2.4 motor 200 hp.
-=Fabi=- napisal/-a:Začelo se je vse skupaj s prazno klimo..slišal se je zvok cirkularja kar naj bi pomenilo premalo plina sploh kadar je bilo zunaj pod 20 stopinj.. Tam nad 25 je bilo ok ker se pač plin na toploti širi... Torej napolnim klimo in ko sem prizgal avto se je slišalo kot da bi nek ležaj cvilil...no naslednji dan sem ostal brez servo volana in z lučko za akumulator... jermenica je šla na 2 dela... Lahko jo slikam če koga zanima... naročena je nova.. upam da Kmalu pride [/u]
Sedaj, ko si dofilal klimo nimaš več zvoka cilkularja? Imam isti problem kot ti...
Jaz jermenico glavne gredi zamenjam pri vsaki menjavi jermenov. Sem jo zamenjal že vsakemu, ki sem delal glavni servis. Tudi če je na pogled še dobra ne bo zdržala do naslenje menjave jermena. 1,9 motor ima jermenico s 4 vijaki, 2,4 pa s 6-imi vijaki. Je pa res daj je strošek cca 100 eur ampak še vedno malo, kot pa da nekje ostaneš.