Raznorazne okvare / težave – Giulietta

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
benza
Alfa Junior
Alfa Junior

Slika

Slika

menjalnik šel v 3 pm...
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

jaoooooo...... :cry: :cry: :cry:
pirlo
Alfist
Alfist

:shock:
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

Evo odletela bunka prestavne ročice =D>
Kje dobiti kakšno novo (garancije ni več) in "malo" bolj kvalitetno. Logično da paše :arrow: :roll:
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

4momo napisal/-a:Evo odletela bunka prestavne ročice =D>
Kje dobiti kakšno novo (garancije ni več) in "malo" bolj kvalitetno. Logično da paše :arrow: :roll:
Daj kako sliko, da vidim kak to zgleda.
Ker vem da se usnjene nucajo, samo da bi pa ta plastična odletela, je pa zanimivo.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist

Zgornji del bunke je odletel :evil: brez kakeršnekoli grobosti. Zgornji del je samo nataknjen in zatiči se odlomijo. Slaba kvaliteta plastike. Na angleškem forumu je bilo tega veliko. Meni se je to zgodilo DRUGIČ. Prvič so mi zamenjali kot reklamacijo. Naivno sem mislil (ker je tega bilo več!) da je proizvajalec naredil kaj boljšo kvaliteto. Ups - pa ne #-o :twisted:

Zdaj iščem kaj boljšega :mrgreen:

Do zdaj sem imel dva problema. 1. bunka prestavne ročice 2. enota za bluetooth ni delal telefon in usb. Trikrat so mi resetirali na servisu, nato so mi enoto zamenjeli brez doplačila, garancije ni bilo več =D> Od takrat vse OK.
Če bo samo ta bunka problem pol =D> =D> =D>
Na začetko meseca opravil servis (40000km) olje (motul + filter + filter kabine) 114€ + 28€ olje. Do naslednjega leta 8)

Evo tu piše : http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giu ... -woes.html
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

Meni so bunko zlepili,pa je mir 8)
Mene je servis na 60 000 km,prišel krepko več,ker se menjavajo svečke,pa še park senzor ni deloval,tak,da sem na koncu plačal cca 350 :oops: ,na 40kkm sem plačal nekaj čez 200 eura,ampak s predpisanim oljem Selenia,ki je precej dražje od 28 eura.
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist

Zdravo Alfafil :cheers: olje 5l kantica je bila 40€ Avto mi s tem oljem, ko je hladen bolj mirno teče. Tudi tko se mi zdi malo bolj miren #-o
Mogoče je samo placebo efekt :mrgreen: Ampak stric, ki je tudi dal pol to notri trdi, da je avto bolj tih (on ima traktor!TDI) in miren. Ima pa 330000km prevoženih.
Najbolj glavno na servisu bi mi zračunali olje 3,5l 50€ :x
Ker so eni jamrali na ANG forumu original olje in tukaj hvalili Motul sem lani vzel Motul. Zdaj ne dam več drugega not :-({|= :steering:
Lp na toti konc :mrgreen: 8)
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

4momo napisal/-a:Zdravo Alfafil :cheers: olje 5l kantica je bila 40€ Avto mi s tem oljem, ko je hladen bolj mirno teče. Tudi tko se mi zdi malo bolj miren #-o
Mogoče je samo placebo efekt :mrgreen: Ampak stric, ki je tudi dal pol to notri trdi, da je avto bolj tih (on ima traktor!TDI) in miren. Ima pa 330000km prevoženih.
Najbolj glavno na servisu bi mi zračunali olje 3,5l 50€ :x
Ker so eni jamrali na ANG forumu original olje in tukaj hvalili Motul sem lani vzel Motul. Zdaj ne dam več drugega not :-({|= :steering:
Lp na toti konc :mrgreen: 8)

Na 30k€ je servis bil tudi ca. 340€, ker veselo menjavajo še zavorno. Ker pa so tako kot pri vseh frimah barabe, ti veselo računajo 4l te pregrešno drage Selenie.
Tak, da bom tudi jaz dal Motul noter drugo leto.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

so bili primeri ko je crknila multiair enota, zaradi nepravilnega olja. Kakšne oznake olja pa so na tej famozni selenia kanti?
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Ma dej kere bučke to folk kotali in neke urbane legende. Za vsako Alfo je nek mit z oljem.
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

skyblue napisal/-a:so bili primeri ko je crknila multiair enota, zaradi nepravilnega olja. Kakšne oznake olja pa so na tej famozni selenia kanti?
Tudi jaz sem slišal, da naj bi bil multiair občutljiv na olje. 8)
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

carlo napisal/-a:
skyblue napisal/-a:so bili primeri ko je crknila multiair enota, zaradi nepravilnega olja. Kakšne oznake olja pa so na tej famozni selenia kanti?
Tudi jaz sem slišal, da naj bi bil multiair občutljiv na olje. 8)
vprašanje kaj vse folk toči v svoje avtomobile (tu mislim predvsem na gradacijo)...če gledaš na garadijo ter da ustrezajo standardi, ki jih zahteva motor problemov nebi smelo biti.
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist

Pozdrav
V julko sem dal Motul 8100 X - clean 5W 40 https://www.motul.com/system/product_de ... 1370511661
Malo so se bunili a nimajo za kaj saj ustreza tovarniškim zahtevam.
Sem tudi jaz slišal in nekaj bral na ang alfa forumu o MA enoti, ki je šla v maloro zaradi napačnega olja. To so me opozorili tudi na servisu. Sem jim pokazal, da ustreza in je bilo vredu.
Na 30000km so mi menjali svečke, olje , filter olja, filter kabine + moje olje :mrgreen: Njihov račun malo čez 160€. Zavorno tekočino NISO menjali in tudi ne vam zakaj bi #-o . Dobil žig v servisno in leto dni garancije do zdajšnega servisa in to je to :)
Zračni filter imam pa BMC-jev in sem ga zdaj sam očistil.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

4momo napisal/-a:Zavorno tekočino NISO menjali in tudi ne vam zakaj bi #-o .
Mogoče zato, ker se zavorno tekočino po rednem servisnem vzdrževanju zaradi higroskopnosti menja na vsake dve leti. S časom se v zavorno tekočino veže voda iz ozračja in se s tem zniža temperatura vrelišča (t.i. mokro vrelišče) zavorne tekočine, kar pomeni da le ta lahko pri nižjih obremenitvah zavornega sistema zavre in s tem izgubi svojo efektivnost.
Emperor of The Dark Realm
Odgovori
  • Informacija