menjalnik šel v 3 pm...
Moderator: Tehnika moderatorji
Daj kako sliko, da vidim kak to zgleda.4momo napisal/-a:Evo odletela bunka prestavne ročice![]()
Kje dobiti kakšno novo (garancije ni več) in "malo" bolj kvalitetno. Logično da paše![]()

4momo napisal/-a:Zdravo Alfafilolje 5l kantica je bila 40€ Avto mi s tem oljem, ko je hladen bolj mirno teče. Tudi tko se mi zdi malo bolj miren
![]()
Mogoče je samo placebo efektAmpak stric, ki je tudi dal pol to notri trdi, da je avto bolj tih (on ima traktor!TDI) in miren. Ima pa 330000km prevoženih.
Najbolj glavno na servisu bi mi zračunali olje 3,5l 50€![]()
Ker so eni jamrali na ANG forumu original olje in tukaj hvalili Motul sem lani vzel Motul. Zdaj ne dam več drugega not![]()
![]()
Lp na toti konc![]()

Tudi jaz sem slišal, da naj bi bil multiair občutljiv na olje.skyblue napisal/-a:so bili primeri ko je crknila multiair enota, zaradi nepravilnega olja. Kakšne oznake olja pa so na tej famozni selenia kanti?

vprašanje kaj vse folk toči v svoje avtomobile (tu mislim predvsem na gradacijo)...če gledaš na garadijo ter da ustrezajo standardi, ki jih zahteva motor problemov nebi smelo biti.carlo napisal/-a:Tudi jaz sem slišal, da naj bi bil multiair občutljiv na olje.skyblue napisal/-a:so bili primeri ko je crknila multiair enota, zaradi nepravilnega olja. Kakšne oznake olja pa so na tej famozni selenia kanti?
Mogoče zato, ker se zavorno tekočino po rednem servisnem vzdrževanju zaradi higroskopnosti menja na vsake dve leti. S časom se v zavorno tekočino veže voda iz ozračja in se s tem zniža temperatura vrelišča (t.i. mokro vrelišče) zavorne tekočine, kar pomeni da le ta lahko pri nižjih obremenitvah zavornega sistema zavre in s tem izgubi svojo efektivnost.4momo napisal/-a:Zavorno tekočino NISO menjali in tudi ne vam zakaj bi.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost