Slaba svetilnost kratkih luči - AR 159 / Brera / Spider

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
borisk
Alfa Member
Alfa Member

pero666 napisal/-a:preglej tudi kable, ki so speljani v havbo. Ker se pogosto pregibajo, je verjetno karetega precvikalo.
stikalo je v haubi? ker drugače nima hauba nobene zveze, predvidevam da je stikalo nekje na karoseriji, mogoč kje pri tečaju, ker pri ključavnici ga nisem opazil.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

borisk napisal/-a:
pero666 napisal/-a:preglej tudi kable, ki so speljani v havbo. Ker se pogosto pregibajo, je verjetno karetega precvikalo.
stikalo je v haubi? ker drugače nima hauba nobene zveze, predvidevam da je stikalo nekje na karoseriji, mogoč kje pri tečaju, ker pri ključavnici ga nisem opazil.

Stikala ni nič omenjal...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Alen84
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

anba napisal/-a:Ja, če pri ugasnjenem avtu potegneš ročico k sebi (kakor za dolge luči), ima 159-ka timer za prižgane kratke luči. En poteg 30 sekund, dva 60 itd. "Follow me home" varjanta.
O, super! Se mi je zdelo da nekaj je na tem ... :)
borisk
Alfa Member
Alfa Member

MaStr napisal/-a:
borisk napisal/-a:

ker kabli ki gredo na vrata nimajo nobene veze z lučko v prtljažniku, razen če je stikalo v vratih ( malo verjetno ampak pri italijanih nkol ne veš).
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

borisk napisal/-a:
MaStr napisal/-a:
borisk napisal/-a: stikalo je v haubi? ker drugače nima hauba nobene zveze, predvidevam da je stikalo nekje na karoseriji, mogoč kje pri tečaju, ker pri ključavnici ga nisem opazil.

ker kabli ki gredo na vrata nimajo nobene veze z lučko v prtljažniku, razen če je stikalo v vratih ( malo verjetno ampak pri italijanih nkol ne veš).
ne bi vedel, kako je zvezano, ampak men ni delalo centralno zarad prtljaznika. Lucka ze prej ni delala, sem odprl, popravil cvikane kable (jih je blo kar nekaj v bogem stanju), potem je delalo vse!
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Nisem šel cele teme brat, ker sem zdle precej jezen sam nase in na alfine inženirje ...

Slika

Kakšne ideje? Se da to kej odpret pa ven kako dobit (brez, da dajem luči v peč na 180°C in podobne zadeve)?

Sem probal že z magnetom pa se tale zajebana LEDica ne prime gor ...
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Hihi :D se je meni isto zgodilo že :D če daš žmigovc ven boš lažje do žarnice pršu, je večja luknja :)
forplan
Alfa Member
Alfa Member

Men se je to zgodilo že 2x ( sem pač štorast :) )

Sem se vozil 1 teden okrog tako, ker nisem uspel ven dobit.
Potem pa sem se spomnil, da lahko dobim ven skozi tisto odprtino za žmigavc je večja. Pomagal sem si z dolgo čajno žličko :) Sem dobil ven v prvo. Vendar jaz sem imel drugače običajno žarnico ne LED.

Čajna žlička v vsako delavnico :rofl:
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hehe :D Mi je ratalo ja. Sm mogu najprej cel avto oprat pa posesat, da sm se spomnu, da lahko žmigovc ven uzamem. Pol sem pa selotejp nalepu na konc magneta, prtisnu na LEDico, da se je prlepila in dobil v prvo ven. Hvala bogu :D
forplan
Alfa Member
Alfa Member

BTW. a ti javlja napako za to LED? Vidim da imaš z Can uporom... Jaz sem probal sicer z drugačno žarnico z uporom pa mi javlja.
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne, nič mi ne javlja ...
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Tudi meni na začetku ni javljalo napake, zdaj pa.
Očitno crkujejo upori na žarnicah... :?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Haha, pol smo pa usi isti gumpci :D js sm tud lep čas študiral, predn mi je poteglno, da je tam še žmigovc :D
Men tud javla z LED da je žarnica hin. Js ne bi reku, da upori crkujejo, kr to je nemogoče, bi pa prej reku, da so preveliki gor. Men enkrat sveti enkrat ne opozorilo... da se mi pa ne igrat z njimi.
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Loka pri Mengšu

Men se bolj zdi da spoji popuščajo med posameznimi diodami, men tud včasih javla včasih je pa dobr in če pogledam mi na ledici na eni strani ne gorijo diode na ostalih teh pa.
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

You jinxed it :D Danes je tudi meni začelo javljat, da mi žarnica ne dela... Ko grem pogledat pa normalno sveti. Enkrat kaže napako, drugič ne...
Odgovori
  • Informacija