La mia CentoQuarantaCinque

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Ricky
Alfa Member
Alfa Member

lepa. 8) če si že bil v kobaridu bi jo lahko še v pralnici opral :mrgreen:
anzl
Alfist
Alfist

Biaggio napisal/-a:Da malo obnovim temo. Od zadnjega posta je minilo že kar nekaj časa, bella pa še kar dela... :lol: danes je bilo spet zamenjano olje in filtri (ja, sm že naredil skoraj 10k km od septembra) pa še za eno spremembo sem se odločil - namesto selenie, ki je bila po tej kilometrini že res bolj boga, sm not natočil agip sint 2000 10-40. mi je to olje priporočilo kar nekaj ljudi z alficami, bomo videli kaj bo. mnenja, izkušnje?
Sam ter še dva kolega redno uporabljamo to olje in je po 10k km še vedno lepo tako mastno. Pač še vedno lepo maže, med tem ko je pri kolegu na selenii zaribala 5k km po servisu, pa je bilo olje precej vodeno. Od takrat naprej v vse naše avte točimo samo Agip sint 2000 10W40. Pa noben ne špara nekaj zlo avta.
Slika
Uporabniški avatar
Biaggio
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Tolmin

anzl napisal/-a: Sam ter še dva kolega redno uporabljamo to olje in je po 10k km še vedno lepo tako mastno. Pač še vedno lepo maže, med tem ko je pri kolegu na selenii zaribala 5k km po servisu, pa je bilo olje precej vodeno. Od takrat naprej v vse naše avte točimo samo Agip sint 2000 10W40. Pa noben ne špara nekaj zlo avta.
isto je bilo meni rečeno, ja. po 10k km je to olje še lepo mastno. poleg tega, da je sam tek mašine malenkost tišji, pa tudi porabi ga ne nič. no, sej men tud selenie ni kurilo nič, je pa bila po dobrih 9k km že kr fajn vodena... :?
Ricky napisal/-a:lepa. 8) če si že bil v kobaridu bi jo lahko še v pralnici opral :mrgreen:
petrolovih pralnic se izogibam na veliko :D slaba izkušnja pr prejšnem avtu, je enkrat ostala fajn praska po celi strehi :evil: sej podvozje pa sol sperem usaj enkrat na tedn, prav z gobo in šamponom mi pa po tem mrazu ne diši preveč... :D pa itak je po eni poti v lj nazaj ista... :x
Having an Alfa is like having a two-year old; anoying most of the time but you would never give her away...never!
Uporabniški avatar
Biaggio
Alfist
Alfist

Slika

no evo, da osvežim temo z ne tako lepo slikco... :D me je po dolgem času spomnila, da je alfa...

dans zjutri pri punci, hočem vžgat, vergla, kresne ne! pustim malo, probam še enkrat...2x zavergla , potem pa še to ne več. Mi ni blo nč jasno, baterija stara pol leta...

no, probamo na kable, da vidmo če je baterija. mudilo se mi je na šiht, pozabil na tisto foro, da ne smem pustit ključa not, ker ti zbriše kodo al kaj vem kaj že! :roll: in seveda mi je zablokiralo motor...

tko da zaenkrat je alfica še zmeram tam, kable sm odklopil iz akumulatorja da se resetira računalnik, na šiht sm šou pa z DAS AUTO! :oops: :lol:

aja, ma kdo kakšno idejo, zakaj mi je tako hitro sprazlno baterijo? kak stik kje mogoče? slab alternator?
Having an Alfa is like having a two-year old; anoying most of the time but you would never give her away...never!
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

kleme snet pa jih skup stisnt + pa - da se spraznejo vsi kondenzatorji po avtu...

Pomer z ampermetrom kok vleče pri ugasnenmu avtu iz akumulatorja...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
Biaggio
Alfist
Alfist

sm zmeru ja - pri ugasnjenem avtu in brez vsakih porabnikov vleče 0,20. to je preveč, ane? zvečer se bom mal igral, da vidm kej mi porablja štrom, sumim radio! al pa mogoče kakšna lučka v prtljažniku?

alternator pa ni fuč, polni ok!
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

mal velik je 0.20

mislem da so normalne vrednosti do 0.05 nekje...
men se na 145ki prtljažna luč kdaj ni zaprla :)
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
Biaggio
Alfist
Alfist

evo, problem rešen!

radio je bil nekaj narobe zvezan in se je še zmer napajal, tud če je bil sklopljen. zdej mi vleče pri ugasnjenem avtu 0,03, kar je ok. me je pa stal ta hec nove baterije...:)
Uporabniški avatar
serpenx
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: PO/LJ

Biaggio napisal/-a:pozabil na tisto foro, da ne smem pustit ključa not, ker ti zbriše kodo al kaj vem kaj že! :roll: in seveda mi je zablokiralo motor...
Kaj je to zaena fora?
Odgovori
  • Informacija