avto đolilegenda1979 napisal/-a:ali kdo pozna ta avto:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=814 ... 2.0%20JTDM
hvala

avto đolilegenda1979 napisal/-a:ali kdo pozna ta avto:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=814 ... 2.0%20JTDM
hvala

o teh motorjih je napisano malo morje.alen232 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=876 ... SportWagon
pozna kdo?na splosno mnenje o teh motorjih ?

alfasan napisal/-a:o teh motorjih je napisano malo morje.alen232 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=876 ... SportWagon
pozna kdo?na splosno mnenje o teh motorjih ?
super motor toda raje vzami 2.4 210 KM
ker je novejši in ima boljšo turbino, večji razpon max. navora in manjšo porabo. pa še manj težav s sesalnim kolektorjem in volansko letvijo.
Pa še en nasvet.
izogibaj se avtom ,ki se prodajajo: Ljubiteljsko vožen, Ljubiteljsko vzdrževan.
Ker nihče še ni definiral kaj to sploh pomeni.
To lahko pomeni tudi, da je vožen samo za vikende in takrat do daske brez predaha. Torej to ne pomeni nič, ena flauzula tako kot v politiki.
Naj raje pove realno stanje.
Poleg tega 8 let star avto 2.4 ima zelo težko tako malo kilometrov.
pa še s ceno močno pretirava.
2006 je maksimalna cena 6000 €, raje 5000 € vse kar je več je" porez na budala". Moraš se zavedati, da ceno na tržišču določa tudi zanesljivost in stroški vzdrževanja.
kaj hitro se zgodi, da boš za tale avto dal 8000 € in glede na letnik in ne vem koliko kilometrov zamenjal še pol stavri in te bo stalo še dodatnih 3000 €
za 11000 € pa že dobiš kmetijo v Prekmurju

hehehe jst spadam potem med izjeme... pri mojih 45-ihalfasan napisal/-a:Mladost je norost; Zato pa alfe večinoma vozijo mladi.
zelo malo jih je lastnikov alfe nad 40 let, še manj nad 50 let, skoraj nič pa penzionistov.
Prav tako poznam samo enega profesorja, ki vozi alfo, pa še ta je Italijan.
Kmeta ne poznam nobenega, prav tako nobenega Roma. V Bosni sem videl samo eno alfo, v Nemčiji 3, na dopustu na Hrvaškem pa so me vprašali, če to laufa na maslinovo ulje.
Na Madžarskem na srečanju sem bil verjetno najstarejši, no z izjemo našega uglednega člana iz Ilirske Bistrice.
Aja bila sta dva starejša možakarja, ampak nista imela alfe.
Torej prav zagotovo alfa ni avto, ki bi bila samo "ljubiteljsko" vožena ali vzdrževana ampak je to avto predvsem za mlade divjake, ki kupijo precej avta za malo denarja EUR:konji= zelo dobro razmerje in potem tiščijo avto, denarja za vzdrževanje pa ni. No in na koncu se takšni zjahani primerki kot ljubiteljsko voženi/vzdrževanji pojavijo na trgu. Sicer spolirani ampak vem kaj je spodaj pod polir pasto. Sliši se grdo toda zgledajo kot našminkane in pushup ženske.
Pa upam ,da nisem koga užalil, sem skušal biti samo zelo objektiven.
Sicer imam tudi sam alfo in se bližam 40 in ravno zato mi pravijo naj se zresnim in si končno kupim "DAS" avto.

Ljubiteljsko vožen: kot najboljšo definicijo temu si to predstavljam takole: takoj po vžigu nikoli v višje, kaj šele v visoke obrate, nato pretežno umirjena vožnja z občasnimi "izpadi" (motor je treba tudi izpihat sem ter tja).alfasan napisal/-a:Pa še en nasvet.
izogibaj se avtom ,ki se prodajajo: Ljubiteljsko vožen, Ljubiteljsko vzdrževan.
Ker nihče še ni definiral kaj to sploh pomeni.
Se nikakor ne strinjam, pa ne zato, ker je tudi moja taisti letnik (ali pačalfasan napisal/-a:2006 je maksimalna cena 6000 €, raje 5000 € vse kar je več je" porez na budala".
Pa kakšnega Passata tudi, anealfasan napisal/-a:za 11000 € pa že dobiš kmetijo v Prekmurju

se bi pa kr strinjam s temle!! dejansko je res da je težko dobit dobro zadevo ki bo delala za malo denarja.žival napisal/-a:@alfasan: s temi tvojimi posti kok je določena alfa (ne)vredna, samo zbijaš že tako nizke cene alfam.
Za zgled si lahko vzameš bmw forumaše, ki svoje podrtije tudi denarno kujejo v zvezde, ko pa prideš na ogled te pa že na 10m vse mine,...
Prosim če pogledaš še malo po evropi za kakšen denar dobiš solidno 159,...
Jaz ti lahko iz prve roke povem, da tudi na avkcijah namenjenim trgovcem dobre alfe ne dobiš izpod 5000eur netto, na to pa seveda pribij še prevoz, homologacijo, DMV in DDV pa si takoj na 8 jurjev,...
Predobro poznam trg in vem, da je marsikdo pripravljen plačat več, če v zameno dobi realen avto, ki mu ne bo delal težav. Seveda večina še vedno misli, da bo za bagatelo dobila dober avto, ker je pač "kriza",....

Ni tam nobenega odstopanja napram drugim. Enake odklone imaš povsod, niso bmwjaši nobena izjema, niti (tu naštevaj vse firme ki jih poznaš), alfisti pa tudi ne.Za zgled si lahko vzameš bmw forumaše, ki svoje podrtije tudi denarno kujejo v zvezde, ko pa prideš na ogled te pa že na 10m vse mine,...

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti