Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

legenda1979 napisal/-a:ali kdo pozna ta avto:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=814 ... 2.0%20JTDM

hvala
avto đoli

Slika
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Kraj: Brežice

1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
alen232
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Okolica Ljubljana

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=876 ... SportWagon

pozna kdo?na splosno mnenje o teh motorjih ?
Samo italijan :)
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

alen232 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=876 ... SportWagon

o teh motorjih je napisano malo morje.
super motor toda raje vzami 2.4 210 KM
ker je novejši in ima boljšo turbino, večji razpon max. navora in manjšo porabo. pa še manj težav s sesalnim kolektorjem in volansko letvijo.

Pa še en nasvet.
izogibaj se avtom ,ki se prodajajo: Ljubiteljsko vožen, Ljubiteljsko vzdrževan.

Ker nihče še ni definiral kaj to sploh pomeni.
To lahko pomeni tudi, da je vožen samo za vikende in takrat do daske brez predaha. Torej to ne pomeni nič, ena flauzula tako kot v politiki.
Naj raje pove realno stanje.
Poleg tega 8 let star avto 2.4 ima zelo težko tako malo kilometrov.
pa še s ceno močno pretirava.
2006 je maksimalna cena 6000 €, raje 5000 € vse kar je več je" porez na budala". Moraš se zavedati, da ceno na tržišču določa tudi zanesljivost in stroški vzdrževanja.
kaj hitro se zgodi, da boš za tale avto dal 8000 € in glede na letnik in ne vem koliko kilometrov zamenjal še pol stavri in te bo stalo še dodatnih 3000 €
za 11000 € pa že dobiš kmetijo v Prekmurju :)
alen232
Alfist
Alfist
Kraj: Okolica Ljubljana

alfasan napisal/-a:
alen232 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=876 ... SportWagon

o teh motorjih je napisano malo morje.
super motor toda raje vzami 2.4 210 KM
ker je novejši in ima boljšo turbino, večji razpon max. navora in manjšo porabo. pa še manj težav s sesalnim kolektorjem in volansko letvijo.

Pa še en nasvet.

To lahko pomeni tudi, da je vožen samo za vikende in takrat do daske brez predaha. Torej to ne pomeni nič, ena flauzula tako kot v politiki.
Naj raje pove realno stanje.
Poleg tega 8 let star avto 2.4 ima zelo težko tako malo kilometrov.
pa še s ceno močno pretirava.
2006 je maksimalna cena 6000 €, raje 5000 € vse kar je več je" porez na budala". Moraš se zavedati, da ceno na tržišču določa tudi zanesljivost in stroški vzdrževanja.
kaj hitro se zgodi, da boš za tale avto dal 8000 € in glede na letnik in ne vem koliko kilometrov zamenjal še pol stavri in te bo stalo še dodatnih 3000 €
za 11000 € pa že dobiš kmetijo v Prekmurju :)

Hahaha lepo povedano, hvala :)
Samo italijan :)
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Tale je bil zadnjič na Alfa srečanju v Ilirski Bistrici. Ima ga mlad poba, ki mu je normalna vožnja očitno zelo tuja... :roll:
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mladost je norost; Zato pa alfe večinoma vozijo mladi.
zelo malo jih je lastnikov alfe nad 40 let, še manj nad 50 let, skoraj nič pa penzionistov.

Prav tako poznam samo enega profesorja, ki vozi alfo, pa še ta je Italijan.
Kmeta ne poznam nobenega, prav tako nobenega Roma. V Bosni sem videl samo eno alfo, v Nemčiji 3, na dopustu na Hrvaškem pa so me vprašali, če to laufa na maslinovo ulje.

Na Madžarskem na srečanju sem bil verjetno najstarejši, no z izjemo našega uglednega člana iz Ilirske Bistrice.
Aja bila sta dva starejša možakarja, ampak nista imela alfe.

Torej prav zagotovo alfa ni avto, ki bi bila samo "ljubiteljsko" vožena ali vzdrževana ampak je to avto predvsem za mlade divjake, ki kupijo precej avta za malo denarja EUR:konji= zelo dobro razmerje in potem tiščijo avto, denarja za vzdrževanje pa ni. No in na koncu se takšni zjahani primerki kot ljubiteljsko voženi/vzdrževanji pojavijo na trgu. Sicer spolirani ampak vem kaj je spodaj pod polir pasto. Sliši se grdo toda zgledajo kot našminkane in pushup ženske.
Pa upam ,da nisem koga užalil, sem skušal biti samo zelo objektiven.
Sicer imam tudi sam alfo in se bližam 40 in ravno zato mi pravijo naj se zresnim in si končno kupim "DAS" avto.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Naš profesor na faksu je imel vijola Brero JTS. Poznam tudi nekaj upokojencev, ki imajo Giuliette. Pa ena učiteljica ima rdečega Mita v MS na OŠ 1. En gospod v 60-ih letih ima v MB temno vijola-črno Giulietto QV. Kar nekaj stasrejših voznikov v MS ima 147 FL (črno, sivo, zlato in še nekaj jih je).

Tako da se najde kar široka paleta voznikov Alf. A ker je že samih avtov malo, je tudi voznikov malo.
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

alfasan napisal/-a:Mladost je norost; Zato pa alfe večinoma vozijo mladi.
zelo malo jih je lastnikov alfe nad 40 let, še manj nad 50 let, skoraj nič pa penzionistov.

Prav tako poznam samo enega profesorja, ki vozi alfo, pa še ta je Italijan.
Kmeta ne poznam nobenega, prav tako nobenega Roma. V Bosni sem videl samo eno alfo, v Nemčiji 3, na dopustu na Hrvaškem pa so me vprašali, če to laufa na maslinovo ulje.

Na Madžarskem na srečanju sem bil verjetno najstarejši, no z izjemo našega uglednega člana iz Ilirske Bistrice.
Aja bila sta dva starejša možakarja, ampak nista imela alfe.

Torej prav zagotovo alfa ni avto, ki bi bila samo "ljubiteljsko" vožena ali vzdrževana ampak je to avto predvsem za mlade divjake, ki kupijo precej avta za malo denarja EUR:konji= zelo dobro razmerje in potem tiščijo avto, denarja za vzdrževanje pa ni. No in na koncu se takšni zjahani primerki kot ljubiteljsko voženi/vzdrževanji pojavijo na trgu. Sicer spolirani ampak vem kaj je spodaj pod polir pasto. Sliši se grdo toda zgledajo kot našminkane in pushup ženske.
Pa upam ,da nisem koga užalil, sem skušal biti samo zelo objektiven.
Sicer imam tudi sam alfo in se bližam 40 in ravno zato mi pravijo naj se zresnim in si končno kupim "DAS" avto.
hehehe jst spadam potem med izjeme... pri mojih 45-ih :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

alfasan napisal/-a:Pa še en nasvet.
Ljubiteljsko vožen: kot najboljšo definicijo temu si to predstavljam takole: takoj po vžigu nikoli v višje, kaj šele v visoke obrate, nato pretežno umirjena vožnja z občasnimi "izpadi" (motor je treba tudi izpihat sem ter tja).
Ljubiteljsko vzdrževan: avto redno in pravilno vzdrževan (pri pooblaščencu, univerzalcu ali pod kozolcem - nima veze) + kakšni dodatni bombončki (drugo podvozje, notranjost, hi-fi,.....)
alfasan napisal/-a:2006 je maksimalna cena 6000 €, raje 5000 € vse kar je več je" porez na budala".
Se nikakor ne strinjam, pa ne zato, ker je tudi moja taisti letnik (ali pač :mrgreen: ). Vsaka stvar ima svojo ceno in kupca.
Pa še malo pikrosti z moje strani: Kdo si ti, da boš določal, oz. govoril, katere cene so primerne določenim izdelkom? Ne zameri, ampak ne moreš, no. Bova še na kakšnem srečanju o tem kakšno rekla :wink:
alfasan napisal/-a:za 11000 € pa že dobiš kmetijo v Prekmurju :)
Pa kakšnega Passata tudi, ane :wink:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ceno sicer določi trg in vsaka stvar je vredna prav toliko kolikor je v danem trenutku kupec pripravljen plačati in tudi plača.
Namreč potencialna vrednost in potencialni kupec je enako 0. Dokler ne pride do realizacije.

Ko se avti ogledujejo na raznih srečanjih smo vsi pametni in kolk je kaj vredno in kolk bi kdo dal, ko je pa treba sprovest, pa vsi potihnemo/potihnejo.

nič slabega nisem mislil s ceno 5000-6000€ toda za 8 let staro alfo dat več kot toliko je naravnost smešno. Zakaj??? Ker je na trgu dovolj cenejših in prav tako solidno vzdrževanih.
moja je letnik 2008 pa vem, da realno bi zelo težko dobil več kot 7000€, pa ji nič ne manjka (razen avtopralnica) Pa tudi nič ne bi bil užaljen, če bi mi kdo ponudil samo 6000€. No itak pa ni naprodaj.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

@alfasan: s temi tvojimi posti kok je določena alfa (ne)vredna, samo zbijaš že tako nizke cene alfam.

Za zgled si lahko vzameš bmw forumaše, ki svoje podrtije tudi denarno kujejo v zvezde, ko pa prideš na ogled te pa že na 10m vse mine,...

Prosim če pogledaš še malo po evropi za kakšen denar dobiš solidno 159,...

Jaz ti lahko iz prve roke povem, da tudi na avkcijah namenjenim trgovcem dobre alfe ne dobiš izpod 5000eur netto, na to pa seveda pribij še prevoz, homologacijo, DMV in DDV pa si takoj na 8 jurjev,...

Predobro poznam trg in vem, da je marsikdo pripravljen plačat več, če v zameno dobi realen avto, ki mu ne bo delal težav. Seveda večina še vedno misli, da bo za bagatelo dobila dober avto, ker je pač "kriza",....
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV

žival napisal/-a:@alfasan: s temi tvojimi posti kok je določena alfa (ne)vredna, samo zbijaš že tako nizke cene alfam.

Za zgled si lahko vzameš bmw forumaše, ki svoje podrtije tudi denarno kujejo v zvezde, ko pa prideš na ogled te pa že na 10m vse mine,...

Prosim če pogledaš še malo po evropi za kakšen denar dobiš solidno 159,...

Jaz ti lahko iz prve roke povem, da tudi na avkcijah namenjenim trgovcem dobre alfe ne dobiš izpod 5000eur netto, na to pa seveda pribij še prevoz, homologacijo, DMV in DDV pa si takoj na 8 jurjev,...

Predobro poznam trg in vem, da je marsikdo pripravljen plačat več, če v zameno dobi realen avto, ki mu ne bo delal težav. Seveda večina še vedno misli, da bo za bagatelo dobila dober avto, ker je pač "kriza",....
se bi pa kr strinjam s temle!! dejansko je res da je težko dobit dobro zadevo ki bo delala za malo denarja.
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
Kraj: Črnomelj

Ni tam nobenega odstopanja napram drugim. Enake odklone imaš povsod, niso bmwjaši nobena izjema, niti (tu naštevaj vse firme ki jih poznaš), alfisti pa tudi ne.
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V

Zival to je ze prezvecena tema. Sem mu ze jaz probal dopovedati pa ni bilo efekta. Zaradi taksnih kalibrov je tako kot je. Seveda podprem kar si prej napisal sem tudi sam izkusil na svoji kozi z uvozi. Samo meni zgleda ni slo tako uspesno kot tebi klub dobrim vozilom. Tudi Bmwji imajo pri nas razpon. Ko sem primerjal naso 3 je bilo odstopanje cene med 9 in 13.500€. Alfe v tujini so pa tudi cenjene ce so ohranjene. Na primer taksno oskubljeno kot jo imam jaz in z malo prevozenimi sem jih par zasledil na mobile.de za 10-11.000€ (lani ko sem jo se prodajal sem zasledil te cene iz Nemcije).

Kot sem ze parkrat napisal tujina se ne bo prilagajala balkancem. Prilagajal se bo samo prodajalec z zbitimi vozili itd. Vedno je pa veljalo malo denarja malo muzke.
Zaklenjeno
  • Informacija