alfa 147 by xalfist

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor

Meni je pri zadnem keslu lagal bc za 0,5l. Tak da jaz vedno peš računam. No po mestu mi še 10 ni uspelo največ 7.5.
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
Kraj: Črnomelj

Meni oba jtdja nihata z razliko BC:dejansko 0.3÷0.8 pri 5÷7, BC kaže manj. Ni možno ugotovit pravila, očitno ECU še sam ne ve kaj počne #-o
Uporabniški avatar
smukc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Krško

problem so preredki intervala osveževanja trenutne porabe :wink:
- Ex 2005 156 GIUGIARO 2.4JTDm
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Problem so razkalibrirani injektorji, in nič drugega...

Odvisno je pa od tega kako voziš. Injektorji lahko odstopajo samo pri počasni vožnji, ali pa samo pri vožnji "na hard". Lahko pa tudi oboje. In potem je od tega odvisno kako pa kam odstopa. Ampak ponavadi je problem v tem da je odstopanje pri majhnem vbrizgu. Pod polnim gasom je tisto odstopanje procentualno manjše. Zato laže več če voziš počasneje in manj če tiščiš.

Osveženaje nima veze tukaj. Motorni računalnik pošilja potovalnemu računalniku pulze, na vsakih 50 mikro litrov vbrizganega goriva en pulz. Body computer pa samo sešteva te pulze, pomnoži z 50 mikro litrov in deli s prevoženimi kilometri. To je vsa znanost. Neglede kako hitro ali počasno je osveževanje podatkov na zaslonu bo podatek o povprečni porabi točen, dokler so injektorji v dobrem stanju...
Pa ne mešat podatka o trenutni porabi s tistim za povprečno, se izračunavata vzporedno, in ne vplivata en na drugega.
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Potemtakem bi morali BCji na novih avtih z recimo 10kkm biti točni, pa so že pri testih bili vedno minusi pri tej funkciji...
Tako da teoretično se strinjam, praktično gre pa pomojem le za šlamparijo pri dodelavi bombončkov.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kdo pa pravi da so novi injektorji popolnoma super skalibrirani?

Pa kdo pravi, da se injektorji od sestave v tovarni, do montaže, in po prvih par 1000km ne "spremenijo" popolnoma nič?

Te zadeve so zelo delikatne. Injektor samo "odšraufaš" za en obrat, pa zategneš nazaj, pa je kompletna kalibracija injektorja adijo.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Kako pa bc računa pri TB motorju?Jaz opažam,da pri zmerni vožnji bc laže za -0,2,pri priganjanju,oziroma hitrosti na ac nad 160,pa laže -0,6 in več.Pri prejšnji dizli,je bc vedno enako lagal :oops: :roll:
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zakaj potem večina laže približno enako, pa čisto vsi BC kažejo premalo, noben preveč?
Če bi bombončki bili dodelani, bi se to upoštevalo. Tudi pri kalibraciji injektorjev.
0.5 l/100km pri 6 je dobrih 8%. Ne bi rekel, da je četrt toliko razlike zaradi obrabe pri prvih par jurjih km, kaj šele pri tovarniški kalibraciji... Še če injektor razstaviš in sestaviš ne bi smelo priti do takega odstopanja.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Daleč od tega da lažejo enako.

Za 147 vem za primere, kjer je BC zelo točen, pa za primere, kjer kaže 25% premalo. s**** happens.

Alfafil, pri T-jetu dela na čisto enak princip. Vsi avti danes uporabljajo isti princip. Motorni računalnik spororča pretok goriva, potovalni pa preračuna, glede na prevožene kilometre.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Očitno je pri priganjanju pretok tako velik,da bc ne folga preračunavat :lol:
Uporabniški avatar
bananaman
Alfa Member
Alfa Member

Ne bo držalo, da BC vedno kaže premalo.....meni na 159 kaže preveč...cca 0,5 litra.
LP
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Meni kaže enkrat premalo, enkrat preveč ...

Slika
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

V družbi črnega mita na redek lep sončen dan. Čaka pa me še menjava sprednjega znaka, pol pa poliranje ter voskanje , da zaščitim lak pred zimo. Kak predlog za dobro polr pasto.
Slika
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Ker bil lep vikend sma izkoristla lepo vreme in se odpravila na Schöckel. Vreme idealno, pot super, alfica dela kot urca, tankali za 1,221€/l :D . Aja pa strudl majo odlicen. Priporocam za hiter izletek z malo planinarjenja. Fotk od zgoraj nimam ker na vrhu blo megleno.

Slika
Slika

Italijanska makina.
Slika
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Letni set zamenjal zimski, voznja je obcutno mehkejsa na teh balonih hehe. So pa letne gume po dveh sezonah za zamenjat, in že razmislam kaj bom nabavil saj sem se z sedajsnim kompletom zajebo, in nikoli vec ne kupim crep s**** gum. Razmislam o dunlop ki jih imam za zimske in sem 100% zadovoljen.

Slika

Alfica je tut dobila novo sklopko, in pelje novim km naproti.
Odgovori
  • Informacija