Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ROBERTH napisal/-a:
alfasan napisal/-a:Torej sam sebi si zdaj odgovoril, da tale avto ni vredne 10.000+ €
gume letnik 2010.
avto letnik 2011, torej je že menjal gume in dal recimo leta 2013 gor stare gume ali pa nekdo nekaj manipulira.
jtd laufa kot jtd in ne kot tdi. Fak ne znam opisat razlike ampak se sliši.

nove diske in ploščice pa paviš, da so že malce obrabljeni oz. zgledajo da so pred kratkim menjani. Ok, recimo da je bolj divji šofer.
Moja gajba ma 130.000 pa ma še lepe diske (ajde bodo za zamenjat čez kakšnih 20.000 km).
originali bi mogli zdržat dlje časa.
papirjev predvidevam da nima, očitno ne, če že laže da ni bil ruknjen.
Kako pa on ve da ni bil zaleten, če nima papirjev.
takmu pametnjakoviču ponudiš pogodbo, da če je karkoli zamolčal ali zmanipuliral on ali kdo drug pred tvojim lastništvom ti mora odkupit avto plus plačati odškodnino, pa da vidimo če bo podpisal. Taki nateguni še za svojo mater ne bi podpisali.

Seveda je zgodba popolnoma drugačna, če bi tale avto letnik 2011 bil 7000-8000 €. Pri tej ceni mu kakšno napako ne bi smel zameriti, saj ti še vedno ostanejo 3 jurji za odpravo teh zamer.
V glavnem verjami, da se bo vto hitro prodal. Razlog bo oprema, pubeci bodo videli navigacijo, usnje, tregarje pa ne vem kaj še vse pa bodo čist paf in puf.
Teh platišč sploh ni bilo možnih pri tej opremi (ali drugače, jih še nisem videl). Tudi pri letniku jih nisem prav pogosto videl. So gor zimske gume? Tiste, ki so bile original, so nekje drugje.

Ta vredna 7-8 k€, ja potem so tiste l. 2006 vredne 3k€ in 2008 vredne 4,5-5 k€.... Je nisem ne videl ne poznam trgovca in bom tvegal kakšen gif od plemenkota, je pa gornja cenitev bull....

Bo pa tale tema prava, ko/če bo nekdo prodajal 159 l. 2008 za +7 k€ (screenshot oglasa imam).
Ne vem zakaj me tolk kurcate.
Ce je avto vreden 11000+ eur, hitro po kredit in ga kupit.
Dejstvo pa je da je kle na forumu veliko bleferjov, ki bi radi imeli drsge avte, pa so btrz prebite pare. To ne gre.
Potrebno se bo postavit na realna tla.
Nov avto je samo.NOV ostali pa so rabljeni. In avto z ze na pogled sumljivim poreklom ni vreden veliko eur. Ce kdo misli drugace mu ne oporekam, to je njegovo mnenje, se pa z njim ne strinjam.
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Kraj: Brežice

To grem dans pogledat. Ve kdo kej o njej.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8824809&show=2
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

Gorjup napisal/-a:če bi jst kupvou za ta dnar avto bi bla sam ena možnost,... reče se ji Žival in najdeš ga na tem forumu ;) ampak to sem pač jst :)
zadel si žebljico na glavico =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak

ker je bila tista zgoraj že zaarana, sem šel gledat tole
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=867 ... DM%20Sport

Sicer ima nekaj malenkosti ki me motijo ampak nič kritičnega, zato jo bom verjetno vzel. In prodajalec je korekten, prišel je po potemku delovnega časa, me pa zanim če je ker iz Nm da bi avto priklopil na računalnik pa preveril delovanje motorja.
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

No lepi kilometri. ... Ma saj bi še kaj v hecu napisal, samo bi me kdo resno vzel in nočem imeti na puklu, da bi kdo ta avto kupil......
Fleks4
Alfist
Alfist

Jaz se še danes tepem po glavi,ker sem mojo 159ko prodal :)
Uporabniški avatar
RooooK
Alfist
Alfist

Vidm da mas 3ko... Je 159 bols al kaj? :)
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

fixy napisal/-a: Sem šel gledat avto, ker me je preganjal čas, sem izvedel naslednje.
Brez merilca sem videl, da je barvan odbijač spredaj(ker so barvane stvari, ki so v originalu brez barve, ter zadnji levi bok, ker se vidi kje je prilepljen trak + zadnja desna luč je nova. Spredaj desno je podkolotečna plastika spredaj potrgana(odbrušena stran), kot da je bil tam zaleten je vse porinlo do gume pa zbruslo, so tudi koški plastike po spodnjem delu motornega prostora.
zajla za odpiranje pokrova motorja je dost trda, na vrhu pokrov drgne po eni gumi in škriple. sprednja šipa je bila menjana. Motorja 2.0 ne poznam in nevem kako more delat, sliši bolj kot TDI. ne kot JTD, ki sem ga imel v stilotu. Sicer ne igra vloge, ampak je motorni prostor umazan in zanemarjen, mastno okoli posode za servo, v vednost. notranjost je kot nova z izjemo zaslona za klimo ki ne dela(baje je naročen nov). in pokrov okoli menjlne ročice štrli ven.
Potem sem šel domov, ker mi je prodajalec trdil da garantira da ni bil karamboliran, in bolj ko mu kažem napake, bolj mi garantira.
diski vsi in ploščice so mogli bit pred kratkim menjano, ker zgleda dokaj novo, gume so letnik 2010 z kr dost profils.
malo me je strah kaj se je dogajalo tam na sprednjem koncu z avtom, ampak nisem imel časa da bi raziskal do konca, upam da ma kdo čas od ljubljančanov pa da to stori namesto mene, ker imam do tam 130km in če ne grem orej iz službe enostavno ne uspem pridit pravi čas
Sem bil tud jaz v ponedeljek dopoldne pogledat tale avto - tud jaz sem se precej hitro obrnil.
Slika
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

fixy napisal/-a:
alfasan napisal/-a:
fixy napisal/-a:Je kdo na netu da bi sel z mano pogledat tole alfo. Da jo priklop na racunalnik? Oz. Če jo kdo pozna.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=881 ... ow=1&avto=
Temu prodajalcu sem pod nos pomolil dokaz, da je imela alfa 159 obrnjen števec pa se je samo nasmehnil. Podatke o avtu sem dobil na internetu saj je lizing hiša pri prodaji dotičnega avta navedla vse podatke. S tem, da je imel avto tudi skrito napako motorja pa napako na elektroniki (mislim ,da se je akumulator praznil). Edino kar je bilo res je bilo ,da ni bil razbit, no razen nekaj odrgnin in prask, ki s obile očitno zelo na hitro popravljene.

ampak prosim lepo, to se je šlo za opisani avto, kaj pa je s tem dotičnim za katerega sprašuješ pa ne vem.
Sem šel gledat avto, ker me je preganjal čas, sem izvedel naslednje.
Brez merilca sem videl, da je barvan odbijač spredaj(ker so barvane stvari, ki so v originalu brez barve, ter zadnji levi bok, ker se vidi kje je prilepljen trak + zadnja desna luč je nova. Spredaj desno je podkolotečna plastika spredaj potrgana(odbrušena stran), kot da je bil tam zaleten je vse porinlo do gume pa zbruslo, so tudi koški plastike po spodnjem delu motornega prostora.
zajla za odpiranje pokrova motorja je dost trda, na vrhu pokrov drgne po eni gumi in škriple. sprednja šipa je bila menjana. Motorja 2.0 ne poznam in nevem kako more delat, sliši bolj kot TDI. ne kot JTD, ki sem ga imel v stilotu. Sicer ne igra vloge, ampak je motorni prostor umazan in zanemarjen, mastno okoli posode za servo, v vednost. notranjost je kot nova z izjemo zaslona za klimo ki ne dela(baje je naročen nov). in pokrov okoli menjlne ročice štrli ven.
Potem sem šel domov, ker mi je prodajalec trdil da garantira da ni bil karamboliran, in bolj ko mu kažem napake, bolj mi garantira.
diski vsi in ploščice so mogli bit pred kratkim menjano, ker zgleda dokaj novo, gume so letnik 2010 z kr dost profils.
malo me je strah kaj se je dogajalo tam na sprednjem koncu z avtom, ampak nisem imel časa da bi raziskal do konca, upam da ma kdo čas od ljubljančanov pa da to stori namesto mene, ker imam do tam 130km in če ne grem orej iz službe enostavno ne uspem pridit pravi čas
Tale avto poznam precej dobro, tko da če koga zanima kaj več, zs,....
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak

fixy napisal/-a:ker je bila tista zgoraj že zaarana, sem šel gledat tole

Sicer ima nekaj malenkosti ki me motijo ampak nič kritičnega, zato jo bom verjetno vzel. In prodajalec je korekten, prišel je po potemku delovnega časa, me pa zanim če je ker iz Nm da bi avto priklopil na računalnik pa preveril delovanje motorja.
Zdej ko mam čas še napišem kaj sem opazil. Notranjost zelo lepa, brez preska, uležnin itd. Zunanjost z izjemo pike na zadnjih levih vratih zelo lepa. Barvan odbijač spredaj zadaj s strani tega prodajalca. Sicer pravi da neve, ampak je moral biti malenkost naslonjen avto spredaj ker je nosilec luči popravljan. Motor dela super, sodeč po nalepkah in servisni od lizing hiše servisiran redno. Nevem če pašejo ta platišča zraven tega avta.
Kar me moti je tisti popravljani nosilci na luči, ampak po drugi strani, je pa luč original in ko bila nekje naslonjena verjetno ni bila fejst da je samo en nosilček šel.
Druga stvar ki me moti, je da ni original akumulator nov. Kolikor vem original akumulatorji držijo vsaj 5 let če ne več, tak da ali si je kdo poželel original pa je tega not dau.

No, čakam še kere informacije od kerega forumaša
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

fixy napisal/-a:
fixy napisal/-a:ker je bila tista zgoraj že zaarana, sem šel gledat tole

Zdej ko mam čas še napišem kaj sem opazil. Notranjost zelo lepa, brez preska, uležnin itd. Zunanjost z izjemo pike na zadnjih levih vratih zelo lepa. Barvan odbijač spredaj zadaj s strani tega prodajalca. Sicer pravi da neve, ampak je moral biti malenkost naslonjen avto spredaj ker je nosilec luči popravljan. Motor dela super, sodeč po nalepkah in servisni od lizing hiše servisiran redno. Nevem če pašejo ta platišča zraven tega avta.
Kar me moti je tisti popravljani nosilci na luči, ampak po drugi strani, je pa luč original in ko bila nekje naslonjena verjetno ni bila fejst da je samo en nosilček šel.
Druga stvar ki me moti, je da ni original akumulator nov. Kolikor vem original akumulatorji držijo vsaj 5 let če ne več, tak da ali si je kdo poželel original pa je tega not dau.

No, čakam še kere informacije od kerega forumaša
Motijo te popolnoma nepomembne stvari.
poglej raje podvozje, bremze, amportizerje, fedre, turbino, sesalni kolektro, šobe, sklopko, poslušaj, če vztrajnik kaj ropota.
To so pomembne stvari in ne en nosilček na luči in akumulator.
Če bi bila avto totalka razbit bi sigurno opaziil, če pa je samo nosilček so ga lahko zlomili, ko so šalaebajerji menjali žarnico za dolgo luč.
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak

Sej sprašujem ker je to vse OK. Motor sklopka bremze vse deluje tip top kolikor imam znanja. Sem z avtom prevozil 10km. Sem zelo zadovoljen. Plus tega, ko sem poslušal motor ko deluje, je veliko bolj tih, miren, kot pri tisti črni iz LJ.
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

Pokaže ti naj fakturo in podatke na podlagi katerih je kupil avto na licitaciji.Tam boš videl vse. Če tega nima, potem nekaj skriva.
Zadnjič spremenil skyblue, dne Sr Sep 10, 2014 8:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.
krnekaj
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Braslovče

fixy napisal/-a:To grem dans pogledat. Ve kdo kej o njej.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8824809&show=2
si potem šel pogledat to?

kaka je, je za it pogledat? aja je že zaarana.... :?
Zaklenjeno
  • Informacija