Sklopka: vibracije - AR 159, 2.4 JTDm

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Uroš napisal/-a:Vem da so tudi pošteni prodajalci in ne želim generalizirat.
Vendar še vedno velja staro pravilo malo denarja malo muzike.
Ne poznam nobenega prodajalca, ki bi bil karitas. (tudi jaz nisem bil v moji 10 letni karieri v prodaji avtomobilov)
Tle se pa 100% strinjam. Sam problem je tudi v samih kupcih, ki jim je enostavno pomembna samo nabavna cena in temu se moramo tud prodajalci vozil prilagodit. Dejstvo je da poceni dobrih avtov ni, vendar je ponudba rabljenih vozil tako velika da se še vseeno da dobit ugoden dobr avto v evropi.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Res je !
(btw, dobra debata, samo pir je manjkal)
Uroš
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

lizard napisal/-a:Saj imate prav vsi, a jaz za sebe vem, da bi skoraj 100% izbral za nakup način, da mi avto uvozi nekdo ki se s stme ukvarja, recimo uporabnik žival. Na avtohiše sploh pomislil ne bi, razen če bi res prodajali avto, ki ima vse to kar je meni všeč (oprema, barva, motor, km, letnik,...), ampak pojav takega avta je skorajda nemogoč.
To že drži, vendar kupiti avtomobil ne da ga sploh vidiš (v primeru naročila) se mi zdi zelo rizičen, vsak ima namreč različne poglede na to, kaj pomeni odlično ohranjen avtomobil. Za nekoga bo skoraj kot nov, za koga drugega pa lahko tudi kanta...sam vem da se nebi upal spustiti v takšen nakup brez predhodnega temeljitega ogleda.

Pa še nekaj glede avtomobilov, kateri so kupljeni na leasing in jih kasneje uporabniku naprimer zaradi neplačevanja leasinga odvzamejo. Te avtomobile nato leasing hiše prodajajo in vsaj pri nas so ti avtomobili v zelo obupnem stanju, nevzdrževani itd, v tujini dvomim, da je kaj drugače. Če nekdo nima za plačevanje obroka, verjetno nima tudi za servis.

Lp
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy imaš prav, sam sem mislil bolj v smislu, da ti ga nekdo najde, preveri itd..., ker sam nimam časa prevozit celo Nemčijo, pravtako nimam nobenih vez z dilerji. Še vedno pa bi jaz osebno šel avto preverit, predno ga kupim, tu sploh ni debate. Mislim, da pri določenih firmah, ki uvažajo po naročilu lahko celo zavrneš avto, ko ti ga že uvozijo, če nisi zadovoljen.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Black66
Alfa Junior
Alfa Junior

Bi mi kdo znal povedat, kdo se s tem ukvarja :)
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

:wave: Jz! :wink:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lizard napisal/-a:Foggy imaš prav, sam sem mislil bolj v smislu, da ti ga nekdo najde, preveri itd..., ker sam nimam časa prevozit celo Nemčijo, pravtako nimam nobenih vez z dilerji. Še vedno pa bi jaz osebno šel avto preverit, predno ga kupim, tu sploh ni debate. Mislim, da pri določenih firmah, ki uvažajo po naročilu lahko celo zavrneš avto, ko ti ga že uvozijo, če nisi zadovoljen.
Tako je en moj kolega kupil 156...od enega "zelo fajn dilerja", ki so ga precej po forumih hvalili! Ne bom govoru kak avto je prpelju. #-o Ko povem kaj vse je narobe z avtom, on lepo arogantno da drugega avta mu ne bo rihtal, ker je to ze tretji zaradi katerega je hodil v Nemcijo. S prvim avtom sam ni bil preprican da je vse OK, drugega je toča stolkla 2 dni preden ga je sel iskat, v tretjega (katerega je nama kazal) pa bi bilo potrebno 2000€ vlozit, da bi bil OK. O ceni se ni hotel pogovarjat! S tem da mu je kolega moral vnaprej placati 500€. In na koncu...je bil prisiljen vzeti avto, ali pa bi se poslovil ob 500€. Po tisti izkusnji...NIKOLI VEC NOCEM IMETI OPRAVKA Z UVOZNIKI! Raje grem sam 5x v nemcijo...me vsaj ne nategnejo, da je avto super.

LP
Uporabniški avatar
Prometej
Alfa Member
Alfa Member

Jaz bi se na njegovem mestu raje poslovil od 500€. Mislim, računica pa to, no. :D
Indeed.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Creed napisal/-a:
lizard napisal/-a:Foggy imaš prav, sam sem mislil bolj v smislu, da ti ga nekdo najde, preveri itd..., ker sam nimam časa prevozit celo Nemčijo, pravtako nimam nobenih vez z dilerji. Še vedno pa bi jaz osebno šel avto preverit, predno ga kupim, tu sploh ni debate. Mislim, da pri določenih firmah, ki uvažajo po naročilu lahko celo zavrneš avto, ko ti ga že uvozijo, če nisi zadovoljen.
Tako je en moj kolega kupil 156...od enega "zelo fajn dilerja", ki so ga precej po forumih hvalili! Ne bom govoru kak avto je prpelju. #-o Ko povem kaj vse je narobe z avtom, on lepo arogantno da drugega avta mu ne bo rihtal, ker je to ze tretji zaradi katerega je hodil v Nemcijo. S prvim avtom sam ni bil preprican da je vse OK, drugega je toča stolkla 2 dni preden ga je sel iskat, v tretjega (katerega je nama kazal) pa bi bilo potrebno 2000€ vlozit, da bi bil OK. O ceni se ni hotel pogovarjat! S tem da mu je kolega moral vnaprej placati 500€. In na koncu...je bil prisiljen vzeti avto, ali pa bi se poslovil ob 500€. Po tisti izkusnji...NIKOLI VEC NOCEM IMETI OPRAVKA Z UVOZNIKI! Raje grem sam 5x v nemcijo...me vsaj ne nategnejo, da je avto super.

LP
Na srečo mamo uporabnika Žival, ki verjamem, da bi zadevo opravil zadovoljivo :). Upam, da ga bom v roku 2-3 let rabil in se bo še ukvarjal z uvozom.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Denis 159
Alfist
Alfist
Kraj: Sevnica

lizard napisal/-a:
Creed napisal/-a:

LP
Na srečo mamo uporabnika Žival, ki verjamem, da bi zadevo opravil zadovoljivo :). Upam, da ga bom v roku 2-3 let rabil in se bo še ukvarjal z uvozom.
+1
Uporabniški avatar
alfasebastjan
Alfa Member
Alfa Member

neyo napisal/-a:meni je počil fedrček na pedalu sklopke v kabini....... nima neke prav zelo pomembne funkcije, ampak ga je pa zelo zoprno menjat, brez da bi podrl pol avta. Na servisu so se kar nekeko otepali tega, ker so že meli tak primer in so se jebali cel dan, tko da sem po njihovih navodilih sam stopil v akcijo in sm se pač odločil za leženje pod volanom in zajebavanjem ter improviziranjem cca 5ur. je pa res da nisem zato razdrl ničesar.

zdravo!
a je slučajno poleg tega fedrčka še kakšen manjši plastični kos, kot neka podložka mogoče? Ker meni je ravno danes nek manjši plastični del padel k nogam. Sicer mi je pa ene dva dni pedal sklopke že nekaj škripal.
chrush
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159, Alfa Romeo Stelvio
Kontakt:

Sicer smo že čisto zašli s teme, ampak poznam kar nekaj primerov, ko so ljudje kupovali avtomobile in zraven jemali strokovnjake in jih vozili na preglede pooblaščencem in so kljub temu morali v kratkem vložiti v avto kar lepe denarce zaradi raznoraznih okvar, jaz sem pa recimo kupil avto, no kar več avtov, ki so se mi na prvi pogled zdeli ok in nisem imel ene same težave. Recimo, ko sem kupil Fiat Bravo mi je celo lastnik že skoraj povedal, zakaj ga ne smem kupiti, pa sem nato vseeno vozil brez težav avto do prodaje. Zato ne vem, če obstaja recept, kako kupiti dober avto.
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Predvsem sreča :lol:
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Garancije nikoli ni. Se pa večini primerov lahko izogneš večjim katastrofam, če avto dobro pregledaš in preveriš ...
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

B_U_R_I napisal/-a:Garancije nikoli ni. Se pa večini primerov lahko izogneš večjim katastrofam, če avto dobro pregledaš in preveriš ...
S tem se ne moram strinjati.

Garancija je stvar dogovora.
Obstaja pa stvarna napaka. To je napaka, ki je očem skrita oz. jo je težko z čutili preveriti (sluh, vid, vonj) Najpogosteje se za stvarno napako dokazuje okvara menjalnika, motorja, manipuliranje števca, laganje o nekaramboliranosti in vztrajnik pogojno.

Sklopka se da preskusiti, če drsi. Pri nenadni okvari sklopke, kot je npr lom košare, pa ni več stvarne napake oz. jo je izjemno težko dokazati.

Kadar uveljavljamo stvarno napako je najbolje, da se pogodimo z prodajalcem. Če se ne da obstajajo sodišča.
Vse okvare mora pred podiranjem, ob samem podiranju pregledati sodni izvedenec strojne oz. avtomehanične stroke (strošek cca. 500 €) in če on ugotovi in podpiše, da je bila napaka prisotna že pred prodajo se s tem papirjem gre do prodajalca. Če še vedno ne pristane pa na sodišče, kjer tožbo dobite 100%.
Odgovori
  • Informacija