Raznorazne okvare / težave – Giulietta

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Koseze

08.04.2014 je bilo podano tole opozorilo :

Pooblaščena servisna mreža Lancia in Alfa Romeo
Zadeva
Zamenjava vrste olja motorja, posodobitev tehnične literature
VERZIJA: Vse verzije modela Lancia Delta z motorjem 1,8 DI Turbo in Alfa Romeo Giulietta in 159 z motorjem 1750 TBI
Spoštovani
Obveščamo vas, da so FL Lubrificanti razvili nov tip olja za motor 1,8 Di Turbo (komercialna oznaka Lancia) in 1750 TBI (komercialna oznaka Alfa Romeo). Novo olje Selenia SPORT POWER (kat; 16365015) zamenjuje olji Selenia K P.E. in Selenia STAR P.E.
POMEMBNO
Nov tip olja, je posebej razvit in testiran za uporabo v motorju 1,8 in zadovoljuje vse pogoje, ki so potrebni za delovanje motorja in izpolnjevanje programiranega vzdrževanja.
Novo olje zagotavlja optimalne karakteristike motorja, porabo goriva in emisije. Prav tako zagotavlja optimalno zaščito pred obrabo motorja.
V primeru uporabe produktov z drugačnimi karakteristikami kot so predpisane, popravil motorja GARANCIJA NE KRIJE!

Da bi se zamenjal olje za Multiair ni posebej opozorila. Je pa možno, da je z novim modelom tudi novo olja. Tisto kar piše v servisni knjigi je merodajno!
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
janih
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: visoko

Živijo, neki se nagibam k nakupu julke JTDM 140konjske, pa me zanimajo predvsem mehanske okvare in podobno, npr kot pri 159JTDM alfah, volanska letev,turbina, servo pumpa, EGR..... :?: :?: :?:
hvala
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

ojla lastniki julk....neki pa moram priznat da me je začel motit v zadnjem tednu..ena sicer "čist mim" zadeva sam odkar se je pojavu ta tanov Rockradio me moti. Ne vem a je kej z anteno narobe sam zlo slabo mi lovi radio. Prej me ni motil k sem pač mp3-je žgal....na alfaowner nekaj berem da so kr popgoste težave s to anteno...me zanima če je kdo že mel težave s tem pa kako jih je rešu...thanx
mihc88
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni vsi skupaj...Imam en velik problem na giulietti 2011 2.0 140hp. Pri hladnem zagonu motorja mi sveti lučka olja in ne ugasne kakih 8sec na displeju mi napiše sledeče...Prenizek tlak olja ugasnite motor. Ali ima kdo tuki podobne probleme? hvala za odgovore..
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Pomoje senzor strajka, pri 156 je bil to kr problem, ce je pr julki isti dobavitelj,pa nevem.
mihc88
Alfa Junior
Alfa Junior

Miholl napisal/-a:Pomoje senzor strajka, pri 156 je bil to kr problem, ce je pr julki isti dobavitelj,pa nevem.

Usaj bi biu senzor pritiska ma ni sm menjal senzor,olje in filter olja iz preventive ma rezultat isti...nekje sm zaslediu d so neke napake na na bloku motorja "cilindri" in da ni pomoči :S
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Zmontirajte manometer in merite pritisk olja, če se izkaže da pritisk olja ne naraste na par barov zelo kmalu po vžigu motorja, potem je treba začet razmišljat kje je vzrok... Mislim jaz bi prej rekel da je črpalka slaba. Sploh če s časom pritisk olja naraste.

V samem motorju pa so lahko slabi kvečjemu kaki ležaji, saj je edino tam olje pod pritiskom. Ležaji na glavni gredi, ojnicah, na odmičnih gredeh... Vse ostalo niti ni mazano z oljem pod pritiskom ampak samo bolj posredno, kolikor olje pač šprica naokoli.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

No,po 73000 km prva okvara ki kar precej stane.Začelo se je s prižiganjem rdeče lučke za airbag,eno dvakrat mi je celo zmrznila armaturka.Avto gre,merilniki pa mrtvi.To je čudežno izginilo,lučka airbaga pa se prižiga kar naprej,sicer ne najdejo povezavo med tem.V glavnem,crknilo je navitje in zdaj treba zamenjat komplet konzolo s ročicami brisalcev,luči in tempomata.Cena s 20% popusta cca 260 evra+delo. #-o In prav zdaj,ko rabim nove gume.
Poleg pretrganega kontakta na vratih prtljažnika,posledično niso delali park-senzorji,nekaj nagaja zadnji brisalec,ker se ne vrne vedno v začetni položaj.Danes mi je tudi,ko sem šel iz avtopralnice,displej za prikaz temperature klime mrknil.Vse v temi,razen ikone za notranje kroženje zraka,ki se ne spomnim,da bi jo jaz vklopil,razen slučajno.Ugasnil sem avto,ponovno kontakt,še tema,premaknem gumb ventilatorja,in se prižge vse v normalo. :-k .Ne vem,tak primer še nisem imel,ker,če dam ventilator na nulo,displej nikoli ne ugasne,tudi potem ni več.Italijanček šlampasti,če me začne jezit,ciao. :doubt:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ta navitja so pri nas v nm bojda popravljiva, na renojih je to standard
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

alfafil napisal/-a:No,po 73000 km prva okvara ki kar precej stane.Začelo se je s prižiganjem rdeče lučke za airbag,eno dvakrat mi je celo zmrznila armaturka.Avto gre,merilniki pa mrtvi.To je čudežno izginilo,lučka airbaga pa se prižiga kar naprej,sicer ne najdejo povezavo med tem.V glavnem,crknilo je navitje in zdaj treba zamenjat komplet konzolo s ročicami brisalcev,luči in tempomata.Cena s 20% popusta cca 260 evra+delo. #-o In prav zdaj,ko rabim nove gume.
Poleg pretrganega kontakta na vratih prtljažnika,posledično niso delali park-senzorji,nekaj nagaja zadnji brisalec,ker se ne vrne vedno v začetni položaj.Danes mi je tudi,ko sem šel iz avtopralnice,displej za prikaz temperature klime mrknil.Vse v temi,razen ikone za notranje kroženje zraka,ki se ne spomnim,da bi jo jaz vklopil,razen slučajno.Ugasnil sem avto,ponovno kontakt,še tema,premaknem gumb ventilatorja,in se prižge vse v normalo. :-k .Ne vem,tak primer še nisem imel,ker,če dam ventilator na nulo,displej nikoli ne ugasne,tudi potem ni več.Italijanček šlampasti,če me začne jezit,ciao. :doubt:

heheh sam ta brisalc tut mene zeza....cel projekt da se vrne nazaj na isti položaj..zgleda spet ena "tipična" napaka za alfe :wink: :wink:
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

Tok-tok 8) jaz še nič :steering: Vse dela b.p. Odletel samo pokrov menjalne ročice (je novi :ylsuper: ) in start-stop še zdaj nisem pogruntal :rofl:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Čakaj da prideš na moje kilometre :D
Imam problem.Kaj bi vi naredili?Zamenjali so navitje,ampak napaka ostaja.Zdaj moram jutri zjutraj nazaj,da razderejo sedež voznika.Trdijo,da so morali to zamenjat,ampak očitno je še nekaj narobe.Mogoče je to skurilo navitje.Jaz pa sem malo v dvomih,saj je že prvič pokazalo napako kot B0108-upor airbaga na strani voznika.Torej,zakaj potem menjat navitje v volanu,a ne preiskat vezje pri sedežu?Oni lahko mute ali govorijo resnico,kako naj vem,ali dokažem,da mi niso povedali resnice.Kačljivo je vse skup,ker nočem jih spravljat na slab glas,če si to ne zaslužijo.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

alfafil napisal/-a:Danes mi je tudi,ko sem šel iz avtopralnice,displej za prikaz temperature klime mrknil.Vse v temi,razen ikone za notranje kroženje zraka,ki se ne spomnim,da bi jo jaz vklopil,razen slučajno.Ugasnil sem avto,ponovno kontakt,še tema,premaknem gumb ventilatorja,in se prižge vse v normalo. :-k .Ne vem,tak primer še nisem imel,ker,če dam ventilator na nulo,displej nikoli ne ugasne,tudi potem ni več.Italijanček šlampasti,če me začne jezit,ciao. :doubt:
No,tisto glede displeja klime je moja napaka.Nisem vedel da se lahko vse izklopi.Se posipam s pepelom. ](*,)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Nič,čakam da me pokličejo ko bo gotovo.Prepričujejo me,da je menjava bila potrebna,dokazat nasprotno ne morem,zdaj čakam koliko me bo še stalo. :doubt: :?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Imas diagnozo, jo das popravit, napaka ostane? Wtf, odjebi pa tak serviser
Odgovori
  • Informacija