Bom patentirov pa boste plačal usakič k se bo to izvajal
Ej... a je že božič pa novo leto blizu, ker danes je bil konkreten lightshow v avtu
Itak se to zgodi lih takrat ko se mi najbolj mudi. Pridem v avto in dam kontakt... vse lučke posvetijo kot ponavadi, potem pa začne nekaj klikati in lučke utripati. Seveda to ni dovolj začne piskati še potovalni računalnik in javljati da abs, vdc, nevemkajšeuse ne deluje in "DO NOT PROCEED"
OK... enkrat sem imel podoben problem, ko mi je javljalo da ne deluje abs ter vdc in avto ni vžgal. Takrat sem montiral tempomat in je bil konektor računalnika slabo zaklenjen.
Takoj sem pomislil na to in milijonkrat probal če je kaj na temu, ampak brez uspeha, vedno bolj je vse utripalo in pojavljali so se čudni prej nikoli slišani zvoki iz motorja.
Potem sem pomislil na akumulator. Grem po multimeter, ampak ga ne najdem.
Grem po en akumulator od Suzukija, ki bi moral biti poln, priklopim z kabli, ampak vse isto, kot prej.
Še parkrat pregledam konektor računalnika, spucam z kontakt sprejem, res poskrbim da se zaklene in ni variante da bi bilo v temu problem, pa še vedno isto.
Pol ure zamujam na predavanje in že mal obupujem, kolnem nad vsemi fabricioti ki so kdaj delal karkoli v zvezi z Alfami, grem iz avta, kolnem še nad tistimi, ki še bodo.
Mi še malo bolj do**zdi in se vsedem v Suzukija, da grem z njim v LJ , po avtocesti zatu k mam jajca italjanska!
Obrnem ključ in hudič poševniooki po parih mescih stanja užge v prvo ko da ni nič!!! WTF! Pa en zjahan akumulator sem dal takrat notri, ker sem posodu svojga!
Pol se odločim, da probam še enkrat na kable priklopit, zato zapeljem močerada k makaronarju in priklopim.
Samuraju ob priklopu padejo obrati za enih 300 obratov, da je skor ugasnu.
Se vsedem v Alfo, dam kontakt... ni nobenega utripanja, piskanja ali javljanja napak... zamižim in obrnem ključ do konca. Dvakrat obrne in neha.
Rečem še par lepih čez italjansko kulturo, ampak mi je jasno da je nekaj z akumulatorjem in malenkost lažje diham.
Počakam 5 minut in grem probat še enkrat... kresne v prvo brez najmanjšega problema
Pospravim orodje, kable, avte... ko dajem nazaj plastiko, ki je nad motorjem mi še ena podložka pade na šusplato in izgine, nato se odpravim na predavanje, na parkirišču ugasnem in še enkrat vžgem in je bilo vse OK
Na faks pridem 5 minut pred pavzo, toliko da sem vzel skripto, po pavzi smo dobil še vsak svoj list z problemom, ki ga je treba rešit in potem sem šel domov. Avto spet vžgal brez težav, na izvozu iz parkinga sem nasedel, ker je nekaj centimetrov roba in to je bilo to.
>>KLIKNI ZA PREZGODNJI BOŽIČ<<
Zdaj moram poiskat, kaj mi je spraznilo akumulator. Sumim ojačevalec, ki je zadnje dni ko sem dal kontakt spuščal čudne signale, da je woofer nekajkrat butnil.

vdih, izdiiih, vdih, izdiiiiiih... Alfa je res uredu avto