Prehod na rezervni program

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
abanjale
Alfa Member
Alfa Member

Živjo
Pred dnevi se je pripetilo, da sem alfico pognal na Ac do cca 4 000 obratov, naenkrat pa je preklopilo na rezervni program.AR159,16 v 1.9jtd
Tudi z resetiranjem ni izginila oznaka engine failure , največje presenečenje pa je bilo, da je avto normalo vlekel preko 140 kmh kljub prižganem opozorilu( moral bi nekje do 130 ).

Kasneje k smo čekirali napako preko diagnostike, je pokazalo samo prevelik tlak turbine ( res da je bila menjana pred cca 5 ,meseci ).
Kako oz na kakšen način preveriti delovanje turbine? ( preverili smo jo z priklopom ) ampak vse bp...?
kakšna ideja?
hvala
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Hja, na na diagnostiko priklopit, pa na testno vožnjo, da se pogleda kaj točno se dogaja s pritiskom turbine in kaj ga mori.

Z gledanjem spiska napak prav veliko ne boste ugotovili, bo treba mal bolj "globoko" pogledat...

Če nimaš koga drugega se lahko pri meni oglasiš, pa bova pogledala kaj je problem.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Pregledat overboost ventil vse vakuumske cevi in pa vnt mehanizem(ceprov ce je bila turbina menjana, je to verjetno v redu, edino ce ni ventil za krmiljenje vnt mehanizma pravilno nastavljen)
Ps:zakaj se je obnavljala turbina?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
ar147
Alfa Member
Alfa Member

Ista zadeva se je meni zgodila 2 tedna nazaj, vendar nisem menjal turbine. Na diagnostiki je pokazalo DPF filter cluged (mislim da je bila napaka p1206 al pa 1202...nisem prepričan)...zagnal je prisilno regeneracijo, za tem se je znižal tlak, znižal se je tudi % "umazanosti" DPF...no sedaj dela kot urica.
Uporabniški avatar
shark13
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: trbovlje

ar147 napisal/-a:Ista zadeva se je meni zgodila 2 tedna nazaj, vendar nisem menjal turbine. Na diagnostiki je pokazalo DPF filter cluged (mislim da je bila napaka p1206 al pa 1202...nisem prepričan)...zagnal je prisilno regeneracijo, za tem se je znižal tlak, znižal se je tudi % "umazanosti" DPF...no sedaj dela kot urica.

nisem mehanik, vendar abanjale govori o cisto drugi tezavi
Uporabniški avatar
ar147
Alfa Member
Alfa Member

shark13 napisal/-a:
ar147 napisal/-a:Ista zadeva se je meni zgodila 2 tedna nazaj, vendar nisem menjal turbine. Na diagnostiki je pokazalo DPF filter cluged (mislim da je bila napaka p1206 al pa 1202...nisem prepričan)...zagnal je prisilno regeneracijo, za tem se je znižal tlak, znižal se je tudi % "umazanosti" DPF...no sedaj dela kot urica.

nisem mehanik, vendar abanjale govori o cisto drugi tezavi
Že res da govori o drugi zadevi...na debato sem postavil primer - svoj problem pri DPF - ko je mehanbik preverjal parametre je bil tlak previsok prav tako kot pri abanjale, po regeneraciji je bila zadeva v normalnih mejah...tudi jaz nisem mehanik, vendar mislim, da mnenje ne škoduje... no res sem pozabil napisati da je tudi meni vrglo na rezervni program :D
Odgovori
  • Informacija