Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

"Zavedni" lastnik nemca, avta z dušo, kot pravi sam :)
potem pa kupi svoj Hyundai, jaz pa bom kupim enega od uveljavljenih pionirckov z novimi bonboncki.

Med tem, ko se bos ti zgolj vozil od A do B se bom jaz vozil od A do B z nasmehom na obrazu.

Oba se bova vozila pet let nakar bo napocil cas za menjavo. Tam pa bos prisel do neprijetnega spoznanja, da je sedaj tudi tvoj avto izven garancije, kar pomeni, da je izgubil to prednost, ki je morda najvecja. Jaz bom mojega prodal brez vecjih problemov, ker pac trendi avti bolje drzijo ceno in jih lazje prodamo. Hyundai ze nov nima apela, star avto brez pedigreja pa vemo koliko nas premami.

Ce se odlocim, da bom svojega recimo VWja ali kaj podobnega imel se nekaj let bom zasut s smesno poceni neoriginalnimi deli, medtem, ko tvojega vecina domacih mehanikov raje ne bo pogledala, ker ne vem za kaj, bi vsi najraje sravfali Polote, Golfe, kaksne Renaulte ...

Pac jaz ce zmorem vedno raje doplacam, da se ne samo vozim, temvec tudi uzivam. Kar mi v Korejcih nikakor ne uspe.

Ce pa je tebi pomembno samo, da prides iz tocke A do tocke B in morda malo prihrani primerjalno, ceprav ce upostevamo ceno na koncu ko ga prodas, povprecno porabo ... verjetno niti ne. Pac naredi kar ti je pri srcu. :D
In tehnologije se na vsak nacin izposojajo in prodajajo pocez. Gre se bolj za to, kdo nabere skupaj prave legokocke. In te legokocke, ki jih kupujejo Korejci, so vedno zelo zanesljive in skoraj nikoli zabavne. Za enkrat se nisem videl, da bi bili v cem pionirji, kakor VW ampak so vedno korak zadaj ampak zelo zanesljivi, kar se tice manjsih kvarov. Enako ne bi mogel reci za samo kvaliteto.

Naj ponazorim s primerom, kako se poznajo te izbire.

najboljsi i30 ima 135 konjev, 9,9s do 100km/h ter porabo malo pod 6l in GVM 1820kg, co2 160g.

Golf, ki ga lahko primerjamo je 1.4 TSI BlueMotion s 140 konji, co2 121g, poraba 5,3l/100km, GVM 1780kg, 8,4s do 100km/h.

S tem, da to dalec ni najboljsi golf. In tu se vidi kje je resnicno tehnologija in kdo jo ima jajca ugraditi. Da ne govorimo o liniji GTI ali R. Renault in Fiat imata tudi jajca narediti res dober avto. Korejci pa delajo dolgocasne piksne, ki pa na papirju izpadejo konkurencno.
Avte z "duso kupujemo tisti, ki radi vozimo, imamo radi avte in jih pogosto vozimo bolj dinamicno. Poznam stare strice z mercedesi, kateri jim sluzijo desetletja, kar tezko verjamem, da je mozno pri nekem hyundaiu. Ce se BMW odloci, da avti ne bodo imeli kot sto konjev in pospesek od 0-100 pod enim letom verjetno lahko dajo 30 let garancije.

Edina realna slika so statistike pri sluzbenih avtih in dejansko ne poznam podjetja, ki ponovi nakup teh korejskih jajc. Po mojih izkusnjah se skorajda razgradijo ob nepenzionisticni uporabi.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Banny napisal/-a:Ocitno, da so dolocena odstopanja, da lahko to prodajajo.
In mislim da ima Witboy prou, glede 15% odstopanja.

Bom prasu ja, ko jo bom kaj videu
Tvoja tašča se je skrila v luknjo zaradi povpraševanja glede ponaredkov in carine? :lol:
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

Zakon pravi tako:
3. člen

(pomen izrazov)

(1) Ponarejeno blago je:

a) blago, vključno z embalažo, ki je brez dovoljenja označeno z znakom, ki je enak znamki, veljavni za enako vrsto blaga, ali znakom, ki ga po njegovih bistvenih lastnostih ni mogoče razlikovati od te znamke, s čimer to blago krši pravice imetnika zadevne znamke, veljavne v Republiki Sloveniji;

b) kakršen koli simbol znamke, kot so logotip, etiketa, nalepka, brošura, navodila za uporabo, garancijski dokument, ne glede na to, ali je predložen skupaj ali ločeno od blaga, če so podane enake okoliščine kot za blago po prejšnji točki;

c) embalaža, ki je označena z znakom ponarejenega blaga in je predložena ločeno od blaga, če so podane enake okoliščine kot za blago po točki a) tega odstavka;

d) blago, ki je neupravičeno označeno z veljavno geografsko označbo ali z znakom, ki ga v njegovih bistvenih lastnostih ni mogoče razlikovati od te geografske označbe, s čimer to blago krši pravice upravičenca do geografske označbe, veljavne v Republiki Sloveniji;

e) blago, ki krši patent ali dodatni varstveni certifikat, veljaven v Republiki Sloveniji.

(2) Kot ponarejeno blago po prejšnjem odstavku se šteje tudi piratsko blago. Piratsko blago je blago, ki je kopija ali imitacija blaga ali ki vsebuje kopijo ali imitacijo blaga, ki je bilo izdelano brez soglasja imetnika avtorske ali sorodne pravice ali pravice iz modela, če izdelava teh kopij ali imitacij krši pravice imetnikov teh pravic v Republiki Sloveniji.

(3) Kot ponarejeno blago po prvem odstavku tega člena se šteje tudi vsak kalup, šablona ali matrica, ki je posebej oblikovana ali prilagojena za izdelavo ponarejene znamke ali geografske označbe ali blaga, označenega s tako znamko ali geografsko označbo, ali za izdelavo blaga, ki krši patent ali dodatni varstveni certifikat, ali za izdelavo piratskega blaga, če uporaba takega kalupa, šablone ali matrice krši pravice imetnika te pravice v Republiki Sloveniji.

(4) Imetnik pravice je oseba, ki se po zakonu šteje za imetnika znamke, patenta, dodatnega varstvenega certifikata, modela, avtorske ali sorodne pravice ali za upravičenca do geografske označbe.

(5) Kot delovni dan se šteje dan, ko dela Generalni carinski urad.
o ponaredku pa lahko odloča potem le sodišče. Gre pa ponavadi nekako tako, poda se prijavo o možnem ponaredku podjetju, slednje se odloči ali je ponaredek ali ne in gre nato zadeva na sodišče, če pride do spora. Kaj se na carini zaseže in kaj ne, je pa seveda še kje drugje problem (prepoved uvoza itd.).
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

Sem vedeu, da sem nekaj nekomu dolzan tukaj, pa se nisem mogeu spomniti kje in kako #-o

Odgovore sem dobiu enake, kakor, ko je ze tekla debata zadnic. Naj nebi bili to "ponaredki", ker se vsaj delno razlikujejo od originala. Tudi poreklo naj bi bilo napisano, da se vidi da ni original, oz, da je delano po neki licenci.

Glede na to, da se skoraj v vsaki trgovini dobi kaksen "ponaredek"...
Je pa tudi lahko to, da je lahko ta isti predmet, o katerem si sprasevau original. Popovnoma enak kakor tisti za 600€, ampsk so materijali slabsi, sivi svohejs....
Glede tega, ti lahko dam tocen primer, vendar na zs, zaradi osebnih razlogov
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Banny napisal/-a:Sem vedeu, da sem nekaj nekomu dolzan tukaj, pa se nisem mogeu spomniti kje in kako #-o

Odgovore sem dobiu enake, kakor, ko je ze tekla debata zadnic. Naj nebi bili to "ponaredki", ker se vsaj delno razlikujejo od originala. Tudi poreklo naj bi bilo napisano, da se vidi da ni original, oz, da je delano po neki licenci.

Glede na to, da se skoraj v vsaki trgovini dobi kaksen "ponaredek"...
Je pa tudi lahko to, da je lahko ta isti predmet, o katerem si sprasevau original. Popovnoma enak kakor tisti za 600€, ampsk so materijali slabsi, sivi svohejs....
Glede tega, ti lahko dam tocen primer, vendar na zs, zaradi osebnih razlogov
Komot mi pišeš na ZS.
Uporabniški avatar
smukc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

https://dl.dropboxusercontent.com/u/164 ... EO0032.mp4

se poslavla kakšen del v motorju al ima težave senzor/števec za pritisk olja ? :mrgreen: #-o
- Ex 2005 156 GIUGIARO 2.4JTDm
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

mehanski senzor privij na vod na bloku pa boš vsaj 100% kak pritisk maš :D
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
smukc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dobra ideja :mrgreen: sam me je strah da mi poč tista lajtnga do števca pa mam spet sraje :lol:
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Potrebujem pomoč
Kje bi lahko nabavil zaslon s tipkovnico za telefon LG G2?
Sedaj se že skoraj mesec pingpongam z internetnim ponudnikom in ne kaže, da bova uspela.
Torej, kam naj se obrnem?
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

http://www.vamatrade.com/index.php?page=servis-lg

a pa se sploh splača popravljat ni cenej nov telefon ?
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

WiTBoY napisal/-a:http://www.vamatrade.com/index.php?page=servis-lg

a pa se sploh splača popravljat ni cenej nov telefon ?
Mah, kaj pa vem.
Je bil za darilo in to precej drago.
Aja, pa s to firmo ne mislim imeti nobenega opravka (sem najprej poizkušal uveljaviti garancijo in jim je bilo po zavrnjeni garanciji- kar je bilo diskutabilno, težko ali ponuditi popravilo proti plačilu ali karkoli drugega, glede na to, koliko komunikacije po tel. smo imeli, bi res pričakoval vsaj to)
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

Zakaj pa ne z ebaya? Pri nas so cene za te zadeve nabite v višave.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

wolfyy napisal/-a:Zakaj pa ne z ebaya? Pri nas so cene za te zadeve nabite v višave.

Saj bom, če ne bo dostavljeno do ponedeljka, kot so mi obljubili sedaj.
Uporabniški avatar
smukc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Si kdo na forumu lasti 2008+ letnik Brero 2.4 210 konjski model :?:
imel bi par uprašanj glede avta ( spomladi treba nekaj nabavit pa pogrešam 20v :mrgreen: )
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

Ima mogoce kdo kaksne informacije glede Sony Xperia Z1 oziroma M2?
Oz priporoca mogoce kdo kaksen drug telefon?
Odgovori
  • Informacija