Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Sam uporablam Z1 in sem s telefonom vec kot zadovoljen. Baterija zdrzi nenormalno dolgo glede na performance telefona ( ce uporablam telefon veliko zdrzi baterija 3-4 dni, ce ga uporablam bol malo in se javlam samo na klice in kaj poiscem po netu je baterija 6 dni ). M2 me pa ni preprical sem ga imel v uporabi par dni zdj in je podhranjen.... lahko da imam tak obcutek ker uporablam Z1 in je res hitrejsa pro opravilih.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Banny napisal/-a:Ima mogoce kdo kaksne informacije glede Sony Xperia Z1 oziroma M2?
Starejši sin ima Z1, mlajši pa M2 :wink:
Kaj te zanima točno?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

Hvala obema :D
O obeh telefonih sem slisal kritike in hvale. Jasno, drgac nemore iti :lol:
So kaksni problemi s telefoni, ko so ze nekaj casa v uporabi? Da bi sistem zamrznil, oz zaceli delati pocasneje?
Nekako me je najbolj pritegnil Z1, se mi je pa tudi M2 zdel zanimiv.
Je Z1 res prevelik za normalno vporabo? Sem bral, da je tezko delati z njim.
Po drugi strani, je fotoaparat res tako dober, kakor ga hvalijo?
Se mi zdi zanimivo, da pa baterija zdrzi 3 dni. Trenutno polnim telefon vsako noc :doubt:
Uporabniški avatar
smukc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Krško

jst sem meu tako slabo iskušno z sony-jem da pač v lajfu nekupim več sony-a pa poznam še ene par ljudi ki imajo isto ZELOOO slabe izkušnje z sony-em... :flamer: :flamer:
- Ex 2005 156 GIUGIARO 2.4JTDm
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Smukc, imam sony xperia go ze 2 leti in sem prav zadovoljen z njim
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Jaz pa poznam kar nekaj ljudi, ki so imeli ogromne težave z Samsungi, I-phoni, Lg,...... Jaz sem s svojo Xperio Arc že skoraj tri leta zelo zadovoljen, ampak tu se lahko prerekamo brez konca, enako kot z avtomobili.

Nazaj na on-topic: Razlika v bruto velikosti med Z1 in M2 je res minimalna (3mm!!), tako da je glede tega brez veze še kaj govoriti. Največja razlika je v notranjosti/tehniki. Ta je krepko na strani Z1 in če ti ni škoda odšteti toliko več €, bo Z1 veliko bolj smotrna odločitev, pa čeprav ima M2 praktično enako bombončkov kot Z1 in je na "augenmas" enako odziven. Pri M2 me je zelo razočaral fotoaparat, saj moj 3 leta stara xperia arc z enakimi 8mp (HD) dela lepše slike in filmčke. Ima pa M2 novejši android, kot Z1.

Glede tehničnih razlik si pa oglej spodnja dva linka:

Z1: http://tehnik.telekom.si/test-na-dlani/ ... t-na-dlani
M2: http://tehnik.telekom.si/test-na-dlani/ ... t-na-dlani

Ne glede na vse, je M2 še vseeno zelo spodoben gsmjček, da se razumemo... :wink:
Join the dark side:
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Jaz imam Sony SP in GO in so katastrofa....
Slika
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Sony Xperia J. Z izjemo kamere, ki dela super slike, vse ostalo sekret, da groza :) Šteka, počasn, zamrzne, sesuva aplikacije, slike zginejo, nasledn dan slike nazaj normalno, kot da nč ni blo. Pa še miljon podobnih gluposti..
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

smukc napisal/-a:jst sem meu tako slabo iskušno z sony-jem da pač v lajfu nekupim več sony-a pa poznam še ene par ljudi ki imajo isto ZELOOO slabe izkušnje z sony-em... :flamer: :flamer:
podobne zgodbe od drugih jaz poslušam o Alfah hahaha . Zanimivo, da jz nimam problemov z nobenim aparatom pa naj bo katerakoli znamka...se velikokrat vprašam, če ni večji del problema velikokrat pri uporabniku :) .

Killergame, če Xperie J še nisi programsko nadgradil je to vzrok za omenjene napake (je bila napaka na SWju pri teh aparatih) .

Banny ali telefon kupuješ rabljen? Če ga, bodi pozoren pri Z1 glede kakšnega stika s tekočino. Telefon ima IP55/57 standard, tako da ga je praktično že vsak potopil v vodo ali vsaj probal naredit kakšno sliko pod vodo in v kolikor pokrovčki niso bili dobro zaprti.... To lahko preveriš že tako, da pogledaš indikatorje tekočine. Najdeš jih pod pokrovčki (usb,sim).Zgleda kot bela nalepka in se v primeru stika s tekočino obarva rdeče...če to opaziš bi se jaz izognil nakupu.Aja pri SIM slotu je tipka za reset rdeče barve, da je ne boš zamešal z indikatorjem :) .
Kar se tiče verzije androida Z1 vs M2 sta na obeh lahko enaka (pač je potrebno posodobit), fotoaparat na Z1 pa je res zelo dober. Primerjava Z1 vs M2 je nekoliko nepoštena ker je Z1 praktično 3x dražji in se tudi pozna razlika. Če si drugače že sedaj zadovoljen z Xperio GO se sigurno nebi pritoževal čez M2, ki je v vseh pogledih precej boljša...je pa tako kot sem že rekel Z1 čisto drugi rang aparata.

Drugače pa se splača malo pogledat za Xperio M2 Aqua, ki ima IP68 standard :) .

lp
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

ROBERTH napisal/-a:
WiTBoY napisal/-a:http://www.vamatrade.com/index.php?page=servis-lg

a pa se sploh splača popravljat ni cenej nov telefon ?
Mah, kaj pa vem.
Je bil za darilo in to precej drago.
Aja, pa s to firmo ne mislim imeti nobenega opravka (sem najprej poizkušal uveljaviti garancijo in jim je bilo po zavrnjeni garanciji- kar je bilo diskutabilno, težko ali ponuditi popravilo proti plačilu ali karkoli drugega, glede na to, koliko komunikacije po tel. smo imeli, bi res pričakoval vsaj to)
Še enkrat.
Moram narediti en hardreset in bi si rad naredi "bekap"

Sinhronizacija na računalniku ne vzbuja nekega zaupanja, da bom dobil vse dokumente, slike, posnetke, imenike, planer,nastavitve.... nazaj.

Potem sem pa še malo skeptičen, ko se srečata android in "vuokna"

Obstaja kakšen ala klonandrod, ki naredi dvojčka prej naštetega in bo seveda možno "natočit" v androida po njegovem hard resetu?

Mučos gracias.
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala usem za odgovore ter mnenja :D
Telefon kupujem nov, ker mi potece narocnina, in zamenjam se aparat hkrati.
Kateri znamko telefona izbrati, je tako kot avto... Vsak ima svoje slabosti in svoje prednosti... Tezko vedet, kaj je najbolje.

ARfan hvala za info o indikatorju.
Vem, da sta razlicna ranga ta dva telefona, vendar me drugi nekako niso pritegnili.
Gre se mi pa najbolj to, da je fotoaparat dober. Kolikor sem teste brav naj bi bila "enaka", razen, ce na Z1 slikas z rocnimi nastavitvami.
Da je vodoodporen mi tudi ni pogoj, saj nevem zakaj bi sel plavat z njim :doubt:
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

V morje zihr ne. Ni za slano vodo... :)
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pa pod tusem ne govorim :wink:
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

ARfan napisal/-a:.

Killergame, če Xperie J še nisi programsko nadgradil je to vzrok za omenjene napake (je bila napaka na SWju pri teh aparatih) .

lp
Sej glih to je najbolj žalostno, da do nadgradnje je bil ok telefon, zdej ko mam pa 4.1.2 verzijo so se pa vsi te problemi pojavili. Sem tut na internetu bral, da se z istimi problemi ljudje soočajo, da je od nadgradnje naprej sranje. Kakšne nove nadgradnje pa ni več blo..
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

ARfan napisal/-a:Kar se tiče verzije androida Z1 vs M2 sta na obeh lahko enaka (pač je potrebno posodobit), fotoaparat na Z1 pa je res zelo dober. Primerjava Z1 vs M2 je nekoliko nepoštena ker je Z1 praktično 3x dražji in se tudi pozna razlika.
Zakaj? Odvisno kakšne zahteve imaš. Če ti dobro opremljena AR 147 z 1.6 bencinskim motorjem ni dovolj, boš potem najverjetneje nabavil AR 156 GTA, ali obratno, kajne?
Upgrade androida in kakšnih že naloženih aplikacij pa jaz na popolnoma novem aparatu ne bi delal.....

Banny, če imaš pogoje in kolebaš le med tema dvema modeloma, potem vzemi 156 GTA :wink: , ne bo ti žal...
Join the dark side:
Odgovori
  • Informacija