Alfa Romeo 156 Sw 1.9 Jtd 8v

Slikice vaših jeklenih konjičkov
kolesar
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 1

kolesar napisal/-a:
Gregson007 napisal/-a:sj veš ..... :cheers:
Je že pripravljen u gepeku :D
Bo tudi poskrbljeno da bo ohlajeno(mam 12v vticnico uzadi) :mrgreen:
kolesar
Alfa Member
Alfa Member

Danes so se narocile novi sprednji diski in ploscice znamke ate :)

lp
kolesar
Alfa Member
Alfa Member

Evo danes so se zamenjale zavore(diski in ploscice),znamke ate,zraven pa se kupil olje mobil-1 in vse filtre,jermene se moram nabavit in narest glavni servis(ma se 7kkm do naslednjega) in pa si uzet cas za zamenjavo omejavalca vrat :) hladilnik pa se nam menjal(verjetno spomladi),sem pa dal plato uspod zaradi soli...In pa išče se konektor za indikator obrabe zavor.

Slika
Slika
Slika
kolesar
Alfa Member
Alfa Member

Na alfici se je ze kar nekaj naredilo ta teden...poleg novih diskov in ploščic sem si učiri uzel čas in ji namonteral zimske gume(se od prejsne alfice,kupljene lansko zimo nove gume) alu 15col :) menjal sem ji se olje in vse filtre,za olje sem se odlocil kar mobi-1(kot je tankal prejšni lastnik)in seveda ni šlo brez zapletov na dvigalki,sem zapel pragove,tako,da jih moram sedaj dobr zalepit(so se sam na levi uspredi mal odlepli)...in pa danes sem ji kupil novi hladilnik znamke nissens.Predv kratkim pa sem ji menjal tudi upor 1. stopnje in se nato oglasil pri tribsmenu,če hladi tko kot treba :) pravi ,da je vse kul samo egr ga neki base...tako,da ko bo cas se lotim čiščenja sesalnega kolektorja in egr ter blindirat egr s ploscico(jo moram dat delat)...

Kakšne slike še pridejo,ko bo čas :)

Lp
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Upor prve stopnje je bil menjan 14 dni preden si jo kupil...si menjal brez potrebe. EGR je pa blokiran (ploščica z majhno luknjico na sredini), ga je blokiral že lastnik pred mano, sam EGR sm pa že jaz sčistil mislim da Julija, takat je bil menjan tudi MAP senzor. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ploščica z luknjo NI blindiran EGR.
Nevem kolikokrat bo treba še to ponovit. To samo omeji delovanje EGRja.

Iz diagnostike je bilo videti da pretok zraka v motor ni dovolj visok, in da EGR ni zaprt (takrat ko ECU da komando za zapret), in ker je luknja v ploščici, pač še vedno pride v sesalni kolektor določena količina izpušnih plinov, tudi takrat ko nebi smeli.

Verjetno loputa EGRa ne tesni dobro, ali pa je kaj narobe z elektromangetom, lahko da se malenkost zatakne, in ne zapre EGRja do konca.
Uglavnem
kolesar
Alfa Member
Alfa Member

Aha,mah vcasih sem preihter z nakupom...bom mel pa na rezervi :) hladilnik bom pa bolj preventivno zamenu...drgac pa avto se pelje kot se za alfo spodobi :D
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
155 3.0 V6 24V

TribesMan napisal/-a:Ploščica z luknjo NI blindiran EGR.
Nevem kolikokrat bo treba še to ponovit. To samo omeji delovanje EGRja.

Iz diagnostike je bilo videti da pretok zraka v motor ni dovolj visok, in da EGR ni zaprt (takrat ko ECU da komando za zapret), in ker je luknja v ploščici, pač še vedno pride v sesalni kolektor določena količina izpušnih plinov, tudi takrat ko nebi smeli.

Verjetno loputa EGRa ne tesni dobro, ali pa je kaj narobe z elektromangetom, lahko da se malenkost zatakne, in ne zapre EGRja do konca.
Uglavnem
No to nisem vedel...kot rečeno, ploščico z luknjico je namestil že prejšnji lastnik, EGR sm pa sam samo razstavil-sčistil-sestavil nazaj, kakšne velike spremembe v delovanju pa ni bilo zaznati. Mogoče je malo manj pokadila, to je bilo pa to.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Doleq4
Alfa Member
Alfa Member

Kako se ti zdi primerjava 1.9 vs 2.4?pogresas verjetno 5cilindrov? Kasna je pa kej poraba pri 1.9 ene pol litra manj verjetno?
kolesar
Alfa Member
Alfa Member

Doleq4 napisal/-a:Kako se ti zdi primerjava 1.9 vs 2.4?pogresas verjetno 5cilindrov? Kasna je pa kej poraba pri 1.9 ene pol litra manj verjetno?
2.4 mi je porabil po bc od 5.4-7,2(povprecje sem mel 6.4 na bc.),1.9 mi pije od 5-6.5,zdele zadnjih 1kkm 5.4 kaze bc. Kar se tice motorja,oba masta dobre lastnosti in malo slabse,recimo z 1.9 se mi je boljše vozit po mestu in regionalne ceste(se je tud z 2.4 dal samo z 1.9 mam obcutek,da je menjalnik drugace razporejen) z 2.4 se mi je bilo pa bolj fajn po avtocesti vozit...ja zvok 5ih celindrov je pa pac mal drgacn :)
Uporabniški avatar
Doleq4
Alfa Member
Alfa Member

Poraba je praktično zanemarljiva glede nato kaj da od sebe 2.4.verjetno si iskal 150 konjsko samo lepo dobit je težko.
kolesar
Alfa Member
Alfa Member

No spet se je nekaj delalo na alfici,tokrat se je priklopil loudlink vmesnik in pa naredila se je optika(bucan) :) in pa danes sem zablindiral egr ter "ocistil" sesalni kolektor(se ne dovolj,bo potrebno se bolj) in nato obiskal tribesmena,da je mal reprogramiral zadevico(cipal)....pelje se občutno boljse,tudi v višjih obratih :) avto naj bi imel sedaj 150konjicev :D Se hladilnik se mora zamenjat,ter se malo pregledat vakumske cevkice(če vse tesni,priporocal tribes)...

No naslednic,ko se spet oglasim pa se kaksno slikico dodam

:mrgreen:
kolesar
Alfa Member
Alfa Member

Aja pa podvozje je reku majstr,da je u dobrem stanju(brez lufta) :D
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
155 3.0 V6 24V

Me veseli, da se še naprej lepo skrbi zanjo. =D>
Če je ravno, ni zabavno.
kolesar
Alfa Member
Alfa Member

Zrihtani pragovi :)
Slika
Dodal sem ji se tempomat(sem mel ze vse pripravljeno)
Slika
Še na zimskem kompletu...en dan si moram uzet čas,da jo malo opere...
Slika

Z montažo hladilnika bom pa še malo počakal,verjetno bom menjal spomladi pri glavnem servisu(spremljam pa nivo hladilne in kazalec za temp.) :) drugače z avtem nobenega problema,edino včasih utripa spirala za predgretje,če je fejst mrzlo(pa še to ni nujno),drugače nima problema s težkim vžigem(3obrate in vžge :D )...moram en dan do serviserja zamenjat grelne svečke,predno bojo že čist švoh...in pa zrihtat moram voznikov ogledal(ne dela gretje) in pa ta omejevalc vrat se še nisem spravu menjat :oops:
Slika
Odgovori
  • Informacija