Bo tudi poskrbljeno da bo ohlajeno(mam 12v vticnico uzadi)kolesar napisal/-a:Je že pripravljen u gepekuGregson007 napisal/-a:sj veš .....

No to nisem vedel...kot rečeno, ploščico z luknjico je namestil že prejšnji lastnik, EGR sm pa sam samo razstavil-sčistil-sestavil nazaj, kakšne velike spremembe v delovanju pa ni bilo zaznati. Mogoče je malo manj pokadila, to je bilo pa to.TribesMan napisal/-a:Ploščica z luknjo NI blindiran EGR.
Nevem kolikokrat bo treba še to ponovit. To samo omeji delovanje EGRja.
Iz diagnostike je bilo videti da pretok zraka v motor ni dovolj visok, in da EGR ni zaprt (takrat ko ECU da komando za zapret), in ker je luknja v ploščici, pač še vedno pride v sesalni kolektor določena količina izpušnih plinov, tudi takrat ko nebi smeli.
Verjetno loputa EGRa ne tesni dobro, ali pa je kaj narobe z elektromangetom, lahko da se malenkost zatakne, in ne zapre EGRja do konca.
Uglavnem
2.4 mi je porabil po bc od 5.4-7,2(povprecje sem mel 6.4 na bc.),1.9 mi pije od 5-6.5,zdele zadnjih 1kkm 5.4 kaze bc. Kar se tice motorja,oba masta dobre lastnosti in malo slabse,recimo z 1.9 se mi je boljše vozit po mestu in regionalne ceste(se je tud z 2.4 dal samo z 1.9 mam obcutek,da je menjalnik drugace razporejen) z 2.4 se mi je bilo pa bolj fajn po avtocesti vozit...ja zvok 5ih celindrov je pa pac mal drgacnDoleq4 napisal/-a:Kako se ti zdi primerjava 1.9 vs 2.4?pogresas verjetno 5cilindrov? Kasna je pa kej poraba pri 1.9 ene pol litra manj verjetno?

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost