Zimske gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

pa piše na gumi "Made in Finland"? :D namreč na večini savinih gum piše "Made in Poland" pa še marsikerih drugih
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zasavje

Jaz imam nokian WR 3D (195/65-R15), kupil letos za na jebemweja. Po suhem so cool, v mokrem nimam pritožb... čakam da jih preizkusim v snegu. So pa made in russia :mrgreen:
SyGorg
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Aless napisal/-a:pa piše na gumi "Made in Finland"? :D namreč na večini savinih gum piše "Made in Poland" pa še marsikerih drugih
E to nism ščekiru, ampak če je šef finc poj je tud guma finska :-({|= ... kjerkol že ble narjene ... dobre so. Ne vidim pa smisla met 18, 19 colske zimske gume, nizkoprifilne gume so pomojm bl švoh na snegu, pretrdo glede na podlago, al se motm?
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

od včeraj naprej vozim Kumho i-Zen KW27 v 225-50-17, samo zdaj je spet treba počakat na sneg :cry:
fulda so se po snegu na cesti dobro obnesle, je avto šel kot traktor :D
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG

Aless napisal/-a:od včeraj naprej vozim Kumho i-Zen KW27 v 225-50-17, samo zdaj je spet treba počakat na sneg :cry:
fulda so se po snegu na cesti dobro obnesle, je avto šel kot traktor :D
Te imam jaz na 159 in nimam pripomb zaenkrat (druga sezona)
Uporabniški avatar
magfire
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo 166 3.0 V6

Par strani nazaj sem pisal, da sem kupil Michelin PA4. Odločal sem se namreč med temi in pa Continental ampak v moji dimenziji so imeli samo starejši model - TS830, zato sem potem kupil Michelinke. Po prvih ~5000 prevoženih km je občutek super. Tudi po snegu sem jih pred novim letom konkretno preizkusil in sem bil zelo pozitivno presenečen. Bomo pa videli koliko časa bodo zdržale :)
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844

carlo napisal/-a:A ima kdo izkušnje z ... Uniroyal MS plus 77. 8)

Po nekaj prevoženih kilometrih, moram reči da gre za super radirko, predvsem kar se tiče mokre in hladne ceste. V snegu še ni bilo prave priložnost. 8)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

75-ka + nove Vredestein Snowtrac 3 - zelo dober oprijem, le pri prečnem oprijemu po snegu jim malce manjka.
166-ka TS + nove Sava Eskimo HP - presenečen nad dobrim oprijemom po mokrem cestišču, kaj več pa ko bodo še na kaki drugi podlagi.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Včeraj zaradi stiske s časom dodobra stestiral Nexen zimske gume. Moram rečt, da sem na tej mastno/mokri cesti izredno zadovoljen. V 55ih minutah iz Trebnjega do Litije čez Bogenšperk (tukaj še 5 min postanek, ker sm šel nekaj iskat) in nato v Ljubljano. Niti enkrat nisem cviknu in povsod sem imel še dovolj rezerve. :-({|=

Zaenkrat jih ne morem prehvalit :) Bomo videli kako bo v kakšnem snegu. To grem pa čez 5 ur sprobat v Francijo.
SyGorg
Alfa Member
Alfa Member

SyGorg napisal/-a:
Aless napisal/-a:pa piše na gumi "Made in Finland"? :D namreč na večini savinih gum piše "Made in Poland" pa še marsikerih drugih
E to nism ščekiru, ampak če je šef finc poj je tud guma finska :-({|= ... kjerkol že ble narjene ... dobre so. Ne vidim pa smisla met 18, 19 colske zimske gume, nizkoprifilne gume so pomojm bl švoh na snegu, pretrdo glede na podlago, al se motm?
No, kot predvidevano, Nokian WR D3 195/65/15 so odlične gume. Za poletje pa si že ogledujem Nokian Line 205/55/16. Mal so me na premontaži mučl, ker sem moral trikrat tja, da so jih končno zbalansiral, ampak zdej, ko je vse tko kot mora ... :ylsuper:

Priporočam Nokian, ne vem le zakaj jih dostikrat nimajo med kandidati pri kakih testih, no, vsi ta glavni viri jih hvalijo, vidim, da ne brez razloga.

ajd, pa dobr oprijem!
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844

Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

Savike sem že videl Slovenske in Polske.
Zadnjič pa me je presenetil sosed, ki si jih je že kupil za zimo in so Made in Germany.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
forplan
Alfa Member
Alfa Member

Je že kdo probal te gume Hifly? :) https://www.mimovrste.com/zimske-avtomo ... h?v=827408" onclick="window.open(this.href);return false;

Sicer jih ne nameravam kupit...

Zanima me pa kk to gre? Me ima sam da bi jih kupil pa probal :)
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Goodyear UltraGrip 8 (made in Germany) zadnje štiri zime. Super guma, sploh na snegu fajn drži. Prav tako je bila obraba dost majhna, bi še zdržale eno sezono po vulkanizerjevih besedah vendar so štiri leta le štiri leta.
Letos bom preizkusil UltraGrip 9 (made in Slovenia), upam da na podobne rezultate :wink:
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

Jst bom pa letos stestiral Yokohama w.drive v905 na svoji. Cena več kot ugodna. Prejšnjo zimo sem vozil sava s3+, nevem zakaj vsi tako jamrajo nad njimi. Razlike ni bilo med suhim pa mokrim skoraj nič, na snegu so zaradi 'traktorskega' profila sploh zelo dobre. Edino obraba je bila velika, saj so sprednje pošle v cca 7kkm - kar pa krivim bolj mojo vožnjo, saj jih nisem popolnoma nič pazil.
Slika
Odgovori
  • Informacija