Alfa 147 1.9 JTD Problem :S

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Bone11
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni

Sem nov tukaj in imam sledeč problem:

Prejšnji teden se lepo peljem in kar naenkrat začne spredaj pri motorju nekaj ropotat, ustavim, pogledam, nič videt, se peljem do doma, hvala bogu sem imel samo še 2 km, in seveda vse skoz je lepo ropota kot bi kdo metal posodo pod avto :S... Seveda je šla turbina bay bay, naslednji dan najdem rabljeno turbino ki je bila videt super, brez kakršnjega koli lufta, zmontiram se dva dni vozim brez problemov, tretji dan spet isto naenkrat..... kar slabo mi je ratalo... Spet turbina fuč.... Lufta ima tako da .... ahh katastrofa vglavnem. sedaj pa nevem kaj naj naredim, tlak olja je po moje okei ker če nebi bil bi se morala prižgati opozorilna lučka... Ve kdo koliko približno mora biti tlak olja tam iz bloka motorja ko prida lajtnga za turbino zraven? Je lahko krivo karkoli druga?
Aja pa olje vedno zamenjano malo pred 15.000, ter vedno Selenia TD.
Prosim, vesel bom vsake info.

Hvala
Uporabniški avatar
axel
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 147 Q2
Kraj: Izola

Ko ti je šla prva turbina si zamenjal olje, pregledal sesalni in izpusni kolektor, scistil intercooler?

Kolko pa si dal za to rabljeno turbino? Jaz sem mojo dal obnovit in dobis se garancijo..
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

Na vijaku cevke za olje, ki gre v turbino pod pritiskom je filter, če se ta zamaši turbina dobi premalo olja, kar pogosta težava.
Bone11
Alfa Junior
Alfa Junior

axel napisal/-a:Ko ti je šla prva turbina si zamenjal olje, pregledal sesalni in izpusni kolektor, scistil intercooler?

Kolko pa si dal za to rabljeno turbino? Jaz sem mojo dal obnovit in dobis se garancijo..

Vse kot si napisal, menjano olje, intercooler očiščen, očiščene vse cevi, ravno zato mi je čudno :(. za rabljeno sem dal 150€.
Bone11
Alfa Junior
Alfa Junior

coolbits napisal/-a:Na vijaku cevke za olje, ki gre v turbino pod pritiskom je filter, če se ta zamaši turbina dobi premalo olja, kar pogosta težava.
Tudi vse vijake sem očistil, umil z bencinom...
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

banjo bolt.jpg
Tudi tole? Noter je filter.
Najbolje nov vijak, to se težko očisti.

No če si vse to naredil pol si dobil pač še eno slabo turbino.
Bone11
Alfa Junior
Alfa Junior

coolbits napisal/-a:
banjo bolt.jpg
Tudi tole? Noter je filter.
Najbolje nov vijak, to se težko očisti.

No če si vse to naredil pol si dobil pač še eno slabo turbino.
Bom še preveril za vsak slučaj, če je to krivo bom definitivno kupil novega ja :)
Hvala
Uporabniški avatar
axel
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 147 Q2
Kraj: Izola

Jaz bi sedaj na tvojem mestu razmislu o obnovi turbine. Mi smo mojo razstavli, da smo videli kaj je blo narobe
in si lahko pol predstavljas za kaj se je slo. Poltem sem jo poslal Beji na obnovo. V dveh dneh
sem jo imel doma narejeno. Strosek je bil skupaj s tesnili 388€, res pa da razen ogišja je bilo zamenjano vse.
So pa cene obnove tam od 150 do 400€. Rabljenih bi se jaz izogibal. Nikoli ne ves v kaksnem stanju je...
Bone11
Alfa Junior
Alfa Junior

axel napisal/-a:Jaz bi sedaj na tvojem mestu razmislu o obnovi turbine. Mi smo mojo razstavli, da smo videli kaj je blo narobe
in si lahko pol predstavljas za kaj se je slo. Poltem sem jo poslal Beji na obnovo. V dveh dneh
sem jo imel doma narejeno. Strosek je bil skupaj s tesnili 388€, res pa da razen ogišja je bilo zamenjano vse.
So pa cene obnove tam od 150 do 400€. Rabljenih bi se jaz izogibal. Nikoli ne ves v kaksnem stanju je...
Ja to vsekakor, sedaj je na vrsti obnova, razmišljam da bi kupil kar komplet novo srce turbine, tako da bi potem pa res moglo bit mir. :)
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

Leto in pol sem tudi dal rabljeno not in za zdaj vse ok. Kaj ces loterija tudi tisti ki jo prodaja verjetno ne ve kaksna je v resnici. Res pa je da je lahko unicil obe turbine tisti vijak z filtrom.
Odgovori
  • Informacija