Mehanizem za pomik / odpiranje in zapiranje stekel - AR 166

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

izistyle
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0

-včeraj grem in službe in si prižgem cigareto in seveda do konca odprem voznikovo okno... pripeljem pred dom in ne morem več zapreti ... WTF ???

-potem sem poizkušal še ene 100 krat gor in dol ... pa se je premaknu samo za 2 cm... pa tema...

-ko pritisnem stikalo se čujejo neki releji ... torej le-ti nebi smeli biti v okvari !
-vsa ostala okna delujejo normalno

-ali imajo kakšne varovalke ??
-ali je crknu motorček ??
-ali se da ročno kako zapreti okna??... PM glih zdej ko dež ščije .... damit
-ali je zakomplicirano sneti tapeto na vratih ??

thanx starine...

:)
;)
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

lahko da se slisijo releji, ampak so kontakti slabi na relejih in ne da stroma do motorcka
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
izistyle
Alfa Freak
Alfa Freak

Crazy Alfista napisal/-a:lahko da se slisijo releji, ampak so kontakti slabi na relejih in ne da stroma do motorcka
kje se pa nahajajo ti releji ???
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Centrala za predne šipe je nekje okoli prestavne ročice (ostalih relejev ni).
Do centrale prideš tako, da odstraniš oba panela straneh sredinske konzole (predel prestavne ročice).

Če boš kaj brskal po vratih, pa panel drži en kup šraufkov (pod zvočnikom, pod lkjuko, pod stikali, ...), lučko moraš odstranit, ...
Pač poglej v eLearn.

Pa preden boš vse razkopal, malce premigaj konektor med vrati in karoserijo (naslednji je pa v vratih).

Varovalke za predne šipe so pa: glavna F15, dodatni pa F9 in F5.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
zico
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Krško

Vidiš zato se pa ne kadi v avtomobilu.

Šalo na stran, včasih imajo te 166 mal čudne, zadnjič mi 2 tedna ni delalo centralno in sicer ključavnica na sovoznikovi strani. In jaz čisto obupan na spet bo treba dat nevemkulko € za popravilo, in najdem na angleškem forumu rešitev. Našprical sem celo dozo wd40 v vse možne lukne in neč, in tako 2-3 dni in nato.... DELA VSE OK. Vam povem čudo od čudota.

LP
izistyle
Alfa Freak
Alfa Freak

takole......... včeraj vzel vrate narazen in opravil meritev...hmmm.... mase ne dobi na motorček.... potem sem prebrikal maso na kabel in lahko zaprl okno.... torej motorček je ok !!!.... razdrem konektorje ....... vse našpricam z WD 40 ....... nč spremembe..........se lotim centrale ....... konektor je bil neki oksidiran...pojma nimam od kod vlaga tam notri... ga očistim in sesatvim......nič razlike....... še centralo razstavim, vse ok.... še relejčki se lepo slišijo ko vklaplaš stikala............ fak............. kja bi še lahko bilo ????

ima kdo kako centralo da bi samo poizkusil a je res rele v kurcu !??

LP
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Kraj: Loka pri Mengšu

Ka pa če bi vodila namazu pr šipah! Ponavad zarad preobremenitve izklop stikalo!
dromly
Alfist
Alfist
Kraj: Šmarje-sap

Ja men je opel vectra srala pa je šipa šla vse počasnej in počasnej... pa se odloč da bo protestirala #-o Jezen brcnem v voznikova vrata se zamislim izdatno našpricam vodila stekel (Upam da nimaš temnjena s folijo ker bo šlo u 3pm) lej ga zlomka del kot novo če ne še bolj WD-40 dela čudeže iz preventive poskusi še pri ostalih men je pomagal pa sporoč kaj in kako si problem rešil LP
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Obstajajo namenski silikonski spreji za to. WD40 je slaba izbira na dolgi rok, pa še šipo zamasti.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
dromly
Alfist
Alfist

bass napisal/-a:Obstajajo namenski silikonski spreji za to. WD40 je slaba izbira na dolgi rok, pa še šipo zamasti.
Seveda so 100% strinjam v E lecleru maš celo jato "cenenih a UČINKOVITIH" sprejev za marsikaj in marsikje v slučaju da je želja da so "preseravamo" pa obstajajo bleščeče ter priznane znamke z visokimi cenami a istim efektom samo za prvo silo je WD 40 bolj kot primeren in vsaj meni ni zamastil šipe z takmim istim namenskim sprejom potem tud vsa tesnila vrat pošpricaj in naredil boš čudež še tisti min hrup u kabini se elegantno odpravi in uživaš do amena cena spreja je od 3-5eur sam ne kupuj cenenih loščil k to pa je :evil: obup :evil: katastrofa :evil: ostalo pa deluje tako kot treba...
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
dromly
Alfist
Alfist

izistyle napisal/-a:takole......... včeraj vzel vrate narazen in opravil meritev...hmmm.... mase ne dobi na motorček.... potem sem prebrikal maso na kabel in lahko zaprl okno.... torej motorček je ok !!!.... razdrem konektorje ....... vse našpricam z WD 40 ....... nč spremembe..........se lotim centrale ....... konektor je bil neki oksidiran...pojma nimam od kod vlaga tam notri... ga očistim in sesatvim......nič razlike....... še centralo razstavim, vse ok.... še relejčki se lepo slišijo ko vklaplaš stikala............ fak............. kja bi še lahko bilo ????

ima kdo kako centralo da bi samo poizkusil a je res rele v kurcu !??

LP

Mene so v šoil učil :korak za korakom se prav da poskus ne motorčku če je štrom pol konektorji na vratih potem centrala ali rele odvisno kaj je kasnej in rešitev maš na dlani LP
novinec166
Alfa Junior
Alfa Junior

Na alfi 166 2004 letnik 176 km je kar na enkrat nehalo delati centralno zaklepanje električni pomik stekl lučka v kabini ogledala pa delujejo normalno varovalke so videti vredu tudi akumulator sem odklopil da se resetera ampak še vedno te stvari ne delujejo prav bi mi prišla kakršnakoli ideja ali pa mnenje če se je to komu že zgodilo. lep pozdrav in hvala za odgovore. :?

Edit: Ne piši naslova tem samo z velikimi črkami.
izistyle
Alfa Freak
Alfa Freak

pod ICSom je računalnik za okna!
Po vsej verjetnosti ti toči pečka in posledično se naredi volkec na konektorjih!
Poizkusi očistiti konektorje. Mislim pa da je zelena škatlica.
Sej me bo prec Barto popravu ;)
izistyle
Alfa Freak
Alfa Freak

Evo pa crkuje zdaj še voznikova stran(odpira, potem spet ne)
Ko pritisnem stikalo za odpiranje/zapiranje slišim klik v tisti škatlici pod ICSom, a radi ne. #-o
Že kdo imel podoben problem?

BTW: Pozna kdo kakega dobrega štromarja za Alfe v LJ?
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

Tapero dol, odklopi konektor z motorcka za sipe in izmeri z voltmetrom ce pride elektrika ko pritisnes gumb. Ne pozabit dat kontakt ;)
Odgovori
  • Informacija