Alfa 156 1.9 jtdm - NE PRIŽGE - NUJNO

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bubera
Alfa Junior
Alfa Junior

Zdravo,

imam težavo z alfo, ko dam kontakt se za sekundo prižge stanje kilometrov na ekrančku potem pa mrkne, prav tako noče niti zalaufat niti za verglat.

Akumulator sem menjal pred letom dni, alternator normalno fila.

Je težava kje v ključavnici, sem opazil enkrat ko sem pozabil okna zapret da ko sem dal še enkrat kontakt s ključem se je enako zgodilo.

Prosim za pomoč, sem v tujini in je malo neprijetno. Sicer je danes asistenca pšrišla in sva ga na booster prižgala, ne vem pa kdaj se bo napaka spet pojavila.

hvala in lp
Slika
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
Kraj: Črnomelj

Če mrkne vse, torej tudi stropna lučka, je akumulator.
Lahko so sicer tudi oksidirane kleme ali kaj s kablom mase, ampak to, da je akumulator star komaj leto dni ni prav velika garancija da je zdaj še brezhiben.
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=8&t=36179" onclick="window.open(this.href);return false;
bubera
Alfa Junior
Alfa Junior

SilverMan napisal/-a:Če mrkne vse, torej tudi stropna lučka, je akumulator.
Lahko so sicer tudi oksidirane kleme ali kaj s kablom mase, ampak to, da je akumulator star komaj leto dni ni prav velika garancija da je zdaj še brezhiben.
Hvala za odgovor, kleme so res oksidirane, ubistvu je plus oksidiran.

Akumulator sem menjal pred enim mesece, sem se zmotil ko sem napisal pred letom dni, mrkne pa vse ja
Slika
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če imaš voltmeter (lahko najcenejši za 4eur, kakršne prodaja recimo interdiskont) in pomočnika, boš takoj ugotovil ali je krivec akumulator.
Meriš napetost direkt na akumulatorju, torej merilne konice zapičiš direkt v svinčene pole akumulatorja, pomočnik pa obrne ključ.
Pod 12V se ni več kaj dosti pogovarjat, sploh ker so kleme v enem mesecu oksidirale-verjetno ne povsem brez razloga (menda nisi menjal akumulatorja in niti v grobem spucal klem?)
Če si vsaj malo MacGyverja pa to narediš tudi z rezervno žarnico in kosom žice...

Ampak če so samo kleme za spucat: odpustiš vijak, preguncaš levo-desno ob hkratnem pritiskanju navzdol, zategneš in mora delat. Ali pa, spet s pomočnikom, med pol in klemo vtisneš izvijač...
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=8&t=36179" onclick="window.open(this.href);return false;
bubera
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo,

definitivno so bile kleme. Sem pa razočaran nad uradnim servisom ker so mi menjali akumulator in mi jih niso spucali.

lp
Slika
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Super, samo da je poceni rešeno.
Dodana vrednost: novo znanje, izgubljena vrednost: dotični servis...
bubera
Alfa Junior
Alfa Junior

Res je :D

Me pa Veit v Domžalah več ne vidijo :evil:
Slika
Odgovori
  • Informacija