Alfa GTV 2.0 TS & 145 1.6 boxer

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Lep avspuh. Sveti se ko pasja jajca :D
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murska Sobota

Ker je danes po dolgem času spet posijalo sonce, sem se spravil delat zanimivo stvar, ki vzame malo časa, učinek pa je krasen :)
Luči na gtvjki so z leti postale nekoliko blede oz. mastne z notranje strani stekla. Zadevo sem razdrl in stekla lepo ščistil z notranje strani ter vse skupaj lepo zalepil nazaj. Učinek je opazen, priporočam vsem, saj dela res ni veliko. Meni je vse skupaj vzelo slabo uro časa :wink:

Še slika očiščenih (morda se ne vidi najbolje, ker je slikano z gsm)
Slika

LP
POTENZA ITALIANA
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Seby prva liga maš Alfico.Ki pa te maš prednjo tablico na slikah,eno stran nazaj.Ali si jo pol samo dol vzel ko si jo slikal ?

l.p.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Ima jo pod sovoznikovim sedežem :wink:
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak

Po dolgem času, mala osvežitev teme...

GTV je še vedno pri meni in kakor zgleda bo tako ostalo še kar nekaj časa, se pa zna zgoditi, da je niti ne bom prodajal. Po 4 letih lastništva in prevoženih ca. 50.000 km je bil čas, da avto dobi svoj 2. "velik" servis.
Torej za poštimat je bilo oz. naredilo se je sledeče:
- zamenjava vseh jermenov in natezalcev ter rolic (zobati, mikro, protivibracijski)
- vodna črpalka
- nov antifriz
- vsi filtri
- olje v menjalniku
- tesnila na pokrovu ventilov, pri šipki olja ter okoli menjalnika
- zamenjava olja v motorju
- menjava ojičnih ležajev
- očiščen karter ter vse okoli spodnjega dela motorja
- in kot vsako leto je bilo nekaj dela tudi na podvozju (tako smo sproti zamenjali še gumice zadnjega stabilizatorja, levo in desno "štangico" zadnjega stabilizatorja ter eno izmed puš na eni izmed zadnjih rok). Lepo je ko gre avto spet tiho čez "neravnine" :)
Svečke, variator, termostat, zavore, ostale tekočine itd. so bili menjani tekom prejšnjih rednih servisov..
Avto ima trenutno prevoženih nekaj malega čez 137000 km. Ker gre za "zloglasni" 2.0TS vas najbrž zanima v kakšnem stanju so bili ojični ležaji..
Meni se zdi, da niso kritični. Na dveh sta sicer vidna manjša risa, ampak po moji oceni nič hujšega. Nisem jih očistil, zato slika verjetno malo "vara".
Slika
Če bodo tudi ti nadomestni zdržali 11 let, potem se ni ničesar za bati.

Motor dela brez napake in zveni zelo zdravo. Izkazalo se je, da se je pred zamenjavo nekoliko slišal eden od natezalcev, kar pa je sedaj seveda izginilo, kar me zelo veseli, saj zaenkrat ni nič slišati okoli kakšnih dročnikov ali česa podobnega (sicer pri teh kilometrih mora biti še itak vse ok, ampak vseeno super)

Plani za v prihodnje:
- odpraviti lepotne napake, ki so se nabrale tekom 11 let uporabe. Verjetno normalnega uporabnika niti nebi motile ampak pikice od kamenčkov na pokrovu motorja in sprednjem odbijaču mi gredo pošteno na živce, tako, da bom verjetno še letos pobarval to dvoje
- odprava bušk od parkirišč, ki jih sicer tudi ni veliko ampak tudi to mi gre na živce
- poliranje, ko bo čas za to
- najverjetneje powerflex za komplet zadnjo os, ampak je treba počakati, da se obrabi malo več zadnjih puš. Predvidevam pa, da letos še ne bo potrebe.

Nasplošno je komplet avto v zelo dobrem stanju, bom ga pa verjetno spravil zelo blizu tega, da bo dejansko tip top ali z drugimi besedami: za svoja leta dejansko odličen

Še ena zanimivost: Ragazzon izpuh zveni čedalje boljše in zgleda, da potrebuje par tisoč km, da začne oddajati pravi zvok. Izkazalo se je, da je točno to, kar sem iskal. V nižjih obratih in na štand gasu ga ni za slišati, se pa oglasi nekoliko višje, kar je super, saj je tako tudi vožnja po AC super znosna.

To je to za enkrat.. LP in se letos mogoče spet kaj vidimo
:wave:

Slika
POTENZA ITALIANA
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Katere barve sta zdaj dala not ležaje?
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak

alfa_samec napisal/-a:Katere barve sta zdaj dala not ležaje?
Ležaji so Glyco (št. 71-3958/4 STD) in nimajo barvne oznake. So pa isti kot za 1.9 JTD.
POTENZA ITALIANA
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

seby7 napisal/-a: Slika
Oprosti, vendar so od teh ojničnih ležajev, le tri polovičke spodobne.

Leva dva sta pa že delala škodo glavni gredi (ne veliko, vendar pa).

Obrabni in tudi drsni sloj je le tisti svetel!!

Po mojem si ravno pravi čas opravil menjavo.

Pa še veliko km-jev.
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak

Saj.. napisal sem, da niso kritični. Kaj bi bilo, če bi jih pustil notri še 30 ali 40 tisoč km nevem, ker mi ni do loterije kar se teh stvari tiče, upam, da razumeš :wink:
Meni se zdita hujša tista dva risa (3 in 6 ležaj na sliki). !?
Sicer pa, če menjaš ob vsaki menjavi jermenov potem bi zgledali verjetno čisto ok in ni nobene bojazni (ob dobrem vzdrževanju vozila seveda) ali?

Hvala za dobre želje.
POTENZA ITALIANA
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

seby7 napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:Katere barve sta zdaj dala not ležaje?
Ležaji so Glyco (št. 71-3958/4 STD) in nimajo barvne oznake. So pa isti kot za 1.9 JTD.
Jaz sem parvtako menjal ojnične prejšnji teden za Glycojeve (sicer so bli dražji kot orginal, ampak orginal se sploh niso dobili pravi - ni bilo luknjice). So pa po sliki sodeč moji po dobrih 180k km zgledali kar lepše od tvojih. No važno, da maš zadevo zdaj poštimano.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Skyline R33 GTS-T, Forester SF5 EJ205, Almera N15 GTi, P205 XUD9TE

Zapomnite si, da barvna oznaka ležajev nima nobene veze s samimi ležajami. To ni oznaka za kvaliteto, oz. po domače da bi barvna oznaka pomenila klaso A, klaso B, klaso C itd. Če je ležaj STD, je isti od vseh nachbau proizvajalcev (Glyco, AE, King, Kolbenschmidt, Vanderveld itd.). Odstopanja so tak minimalna, da sploh ni omembe vredno.

@lizard: Veš zakaj nisi dobil več original ležajev z luknjo, ker so jih unificirali za vse alfa/fiat/lancia šestake in so po novem brez lukenj, tak da si 99% naletel na staro zalogo.

@Seby: Srečno vožnjo in upam da boš še dolgo imel alfico v lasti! Za ipsilonko me pa rufni, pa nabaviva še za njo dele :)
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja bave pomenijo debelino, to itak vemo :)

Glede luknjice - sem šel najprej na Avto Triglav in jih je bilo treba naročit iz Italije, ko so priši niso imeli luknje, mehanik je pa povedal da jo v mojem primeru morajo nujno imeti. Sem potem vrnil na AT ležaje, dobil denar nazaj in šel v eno avto trovino, kjer so jih imeli na zalogi, bili so z luknjo in sem jih pač vzel. To je to :)
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak

GTV se prodaja po delih, kolikor je še ostalo od nje..

- motorček z vodili za brisalce
- 2x alu platišča Speedline 16" (slabše ohranjena, vendar ravna, original AR Gtv)
- izpuh Ragazzon "Biscione Racing"
- zadnje "špur - štange" L in D
- originl smernike (rumene)
- nekaj delov podvozja (zadnja prema)
- razna stikala
- pokrov prtljažnika (srebrni - nepoškodovan in z ključavnico)
- zadnja luč
- zadnji sedeži (črno usnje FL2 model)
- vratne panele (črno usnje FL2 model)
- vzvratna ogledala L in D (srebrna, el nastavljiva in ogrevana)
- zadnje steklo
- zadnji branik (srebrni, popraskan - potrebno lakiranje)
- .....

Slika

Verjetno bi se še kaj našlo, vendar avto še ni razstavljen..
Če kdo kaj rabi, lahko na ZS ali 031-243-500
POTENZA ITALIANA
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Mater glih zdej sem prvič bral tvojo temo, gledal kako lepo skrbiš za njo in pol tale zadnji post. :( No važno, da si cel.
Odgovori
  • Informacija