Po dolgem času, mala osvežitev teme...
GTV je še vedno pri meni in kakor zgleda bo tako ostalo še kar nekaj časa, se pa zna zgoditi, da je niti ne bom prodajal. Po 4 letih lastništva in prevoženih ca. 50.000 km je bil čas, da avto dobi svoj 2. "velik" servis.
Torej za poštimat je bilo oz. naredilo se je sledeče:
- zamenjava vseh jermenov in natezalcev ter rolic (zobati, mikro, protivibracijski)
- vodna črpalka
- nov antifriz
- vsi filtri
- olje v menjalniku
- tesnila na pokrovu ventilov, pri šipki olja ter okoli menjalnika
- zamenjava olja v motorju
- menjava ojičnih ležajev
- očiščen karter ter vse okoli spodnjega dela motorja
- in kot vsako leto je bilo nekaj dela tudi na podvozju (tako smo sproti zamenjali še gumice zadnjega stabilizatorja, levo in desno "štangico" zadnjega stabilizatorja ter eno izmed puš na eni izmed zadnjih rok). Lepo je ko gre avto spet tiho čez "neravnine"
Svečke, variator, termostat, zavore, ostale tekočine itd. so bili menjani tekom prejšnjih rednih servisov..
Avto ima trenutno prevoženih nekaj malega čez 137000 km. Ker gre za "zloglasni" 2.0TS vas najbrž zanima v kakšnem stanju so bili ojični ležaji..
Meni se zdi, da niso kritični. Na dveh sta sicer vidna manjša risa, ampak po moji oceni nič hujšega. Nisem jih očistil, zato slika verjetno malo "vara".

Če bodo tudi ti nadomestni zdržali 11 let, potem se ni ničesar za bati.
Motor dela brez napake in zveni zelo zdravo. Izkazalo se je, da se je pred zamenjavo nekoliko slišal eden od natezalcev, kar pa je sedaj seveda izginilo, kar me zelo veseli, saj zaenkrat ni nič slišati okoli kakšnih dročnikov ali česa podobnega (sicer pri teh kilometrih mora biti še itak vse ok, ampak vseeno super)
Plani za v prihodnje:
- odpraviti lepotne napake, ki so se nabrale tekom 11 let uporabe. Verjetno normalnega uporabnika niti nebi motile ampak pikice od kamenčkov na pokrovu motorja in sprednjem odbijaču mi gredo pošteno na živce, tako, da bom verjetno še letos pobarval to dvoje
- odprava bušk od parkirišč, ki jih sicer tudi ni veliko ampak tudi to mi gre na živce
- poliranje, ko bo čas za to
- najverjetneje powerflex za komplet zadnjo os, ampak je treba počakati, da se obrabi malo več zadnjih puš. Predvidevam pa, da letos še ne bo potrebe.
Nasplošno je komplet avto v zelo dobrem stanju, bom ga pa verjetno spravil zelo blizu tega, da bo dejansko tip top ali z drugimi besedami: za svoja leta dejansko odličen
Še ena zanimivost: Ragazzon izpuh zveni čedalje boljše in zgleda, da potrebuje par tisoč km, da začne oddajati pravi zvok. Izkazalo se je, da je točno to, kar sem iskal. V nižjih obratih in na štand gasu ga ni za slišati, se pa oglasi nekoliko višje, kar je super, saj je tako tudi vožnja po AC super znosna.
To je to za enkrat.. LP in se letos mogoče spet kaj vidimo