Slab sprejem radija

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
klemen987
Alfa Junior
Alfa Junior

POZDRAVLJENI,

Najprej moram povedat, da sem nov na tem forumu mam pa nasljedni problem, pred kratkim sem kupil Alfa Romeo 159 z orginal navigacijo, problem pa je ta da radijo zelo slabo lovi ozeroma namesto da bi lovil naprimer (radijo Antena na 105.2 mi jo lovi na 105.3) podobno je tudi z drugimi frekvencami drugače radijo deluje brezhibno prav tako navigacija in telefon. Tako da prosim za pomoč, če je že imel kdo slučajno tak problem?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mislim da je problem v tem da si radio prestavil (al pa ga je kdo drug po pomoti) v drugo frekvenčno območje (mislim da za južno ameriko al neki takega). Zadevo rešiš tako da držiš kombinacijo tipk... samo ne me vprašat kakšna je kombinacija.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Mislim da je Tribes'kar zadel z odgovorom,ker sem mel tud jaz podobne probleme!
Če se prav spomnim maš na tipkah za FM ,če jih nekaj časa pritiskaš tudi ta meni za J Ameriko in EU ko boš potrdil slednjo bi moralo biti v redu,vsaj pri meni je bilo tako!
klemen987
Alfa Junior
Alfa Junior

Ob pritisku na gumb FM se ne zgodi nič posebnega razen da mi menja med FM1,FM2,FM3,FMA (za zadnjega ne vem kaj sploh pomeni) prav tako se tudi nikjer ne izpiše ali sem na evropskem ali na ameriškem načinu
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kanarček
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: okolica Velenja

Ali je še kakšna podobna fora glede radia, npr. kaj naj naredim da mi bo radio delalo še potem ko avto ugasnem ne da izvlečem ključ. Hvala!!
italijani so zakon
klemen987
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaj pa če tud to ne dela da istočasno držiš FM in gumb 1 kaj pa pol?
Uporabniški avatar
m1ch0
Alfa Member
Alfa Member

klemen987 napisal/-a:POZDRAVLJENI,

Najprej moram povedat, da sem nov na tem forumu mam pa nasljedni problem, pred kratkim sem kupil Alfa Romeo 159 z orginal navigacijo, problem pa je ta da radijo zelo slabo lovi ozeroma namesto da bi lovil naprimer (radijo Antena na 105.2 mi jo lovi na 105.3) podobno je tudi z drugimi frekvencami drugače radijo deluje brezhibno prav tako navigacija in telefon. Tako da prosim za pomoč, če je že imel kdo slučajno tak problem?
Jaz sem bil tudi zelo razočaran nad radisjkim sprejemom v mojem Connect NAV +. Določene postaje, ki so moji ženi v njenem avtu normalno delovale, pri meni jih pa sploh ni lovilo (razen ko sem bil res blizu oddajnika). Potem pa mi je nekdo odlomil anteno na parkirišču (izgleda da mu je bila napoti) in sem jo zamenjal z novo (še vedno original), ki je daljša. Sedaj mi vse postaje lovi tko kot treba, pa še antena (zgornji del) se lahko sedaj odvije stran (prejšnja je bila v enem kosu).

Mogoče ni to rešitev tvojega problema, je pa res da je kratka serijska antena za en drek, kar se tiče radijskega sprejema v Connect NAV + (ne vem kako je pri navadnem radiu). Če pa se boš odločil za menjavo antene, ti priporočam da uveljavljaš parkirišče, ker stane cca 260€.
"You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo" Jeremy Clarkson
Uporabniški avatar
m1ch0
Alfa Member
Alfa Member

kanarček napisal/-a:Ali je še kakšna podobna fora glede radia, npr. kaj naj naredim da mi bo radio delalo še potem ko avto ugasnem ne da izvlečem ključ. Hvala!!
Predpostavljam da sprašuješ za Connect NAV +.
Pod Setup za Power Off izberi Deactivation Independent Of ignition Key. V tem načinu boš radio ugasnil z gumbom za izklop ali pa se ti bo sam ugasnil po 20-ih minutah.
"You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo" Jeremy Clarkson
kanarček
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: okolica Velenja

klemen987 napisal/-a:Kaj pa če tud to ne dela da istočasno držiš FM in gumb 1 kaj pa pol?
Takoj ko se radio prižge pritisni FM in gumb1 ni treba oba hkrati lahko je tudi hitro zaporedje teh dveh gumbov pa bo šlo, vsaj meni je.
Ni pa bilo nobene razlike med ameriko in evropo.
italijani so zakon
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Kraj: Loka pri Mengšu

Pozdravljeni, imam vprašanje glede antenskega kabla za radio v alfi 159karavan, in sicer me zanima če kdo ve ali je ta kabel kje vmes "štukan" ali gre cel direkt do antene na stropu?
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

štukan je pri sovoznikovih nogal pol je pa cela linija v enem kosu do antene.
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Kraj: Loka pri Mengšu

Hvala za odgovor pogledam ko pridem domov.
lp
Odgovori
  • Informacija