Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

2.2 dizlaš, brez karbona, z navadimi žlajfi, z laserskim tempomatom, očesom in mašino za f...... bo stal okoli 35k evrov.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
axel
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 147 Q2
Kraj: Izola

Meni je fantastična, zdaj sem vesel da sem obdržal 147 in da lahko se kaksno leto pocakam preden
naredim ta preskok, ko bom potreboval druzinski avto :-D :-D
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja...kaksnih 5-7 let:-D
luka33
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

Za mene ena najlepših in najbolj strupenih Alf (pa še zdaleč nisem ljubitelj novih avtomobilov)
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kolikor berem naokrog, se v 90% pritožujejo alfisti. To je super, potem je všeč vsem ostalim pa se zna dobro prodajati, in mogoče res ne bo VW. Meni je čistokrven dolgčas, riž s klobaso.

Tehnično se sliši super, prava alfa.

Ampak a pretiravam, če vidim v vektorskem porazdeljevanju navora in dinamični aerodinamiki dve stvari, ki spet ne bosta dodelani in bosta porihtani šele ob facelift-u? In a bodo spet obljubili menjave olja in jermena na enkrat predolg interval? Iskreno ne vem, kakšna je zdaj situacija z elektriko in s poprodajno podporo pri Alfi. Je kaj bolje kot je bilo pred par leti? A bo spet treba vozit na Gorjansko?

To govorim zato, ker imamo zadnji dve leti olimpijske kroge pri hiši in je servis besno drag in redni (kaj pa jaz vem kakšen pregledni pa kontrolni) skoraj vsakih 10 kkm ampak DELA. V bistvu nobene napake v dveh letih. Nobenih čudnih lučk pa limp mode (pa je opreme gor hoho). Nobenih nalepk na zadnjih blatnikih. Nobenih zgrešenih sesalnih kolektorjev. Nobenih MAF-ov in EGR-jev. Ni treba naredit še dveh krogov okrog službe, ker se dela regeneracija. Ni vode v kabini. Vse to je bilo na moji z (dokazljivih) 80 kkm 159-ki, stari 4 leta.

Bil je na takoj na začetku problem s sedežem, ki ga v bistvu sploh ni bilo možno dokazati (žulil je), so v garanciji poizkušali najprej eno rešitev, potem so zamenjali peno, tretjič so zamenjali cel sedež. Konec zgodbe. Bodo to naredili na Avto Triglav-u?

A gre Alfa s kakovostjo in servisom v to smer (Giulietta ?, Mito ?) ali bo to spet super avto za sposodit si ga ali pa ukrast?
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Žurnal24.si: http://www.zurnal24.si/alfa-romeo-giulia-clanek-252303" onclick="window.open(this.href);return false;

Alfa Romeo Giulia: je lahko Nemce strah?

Pri Alfi Romeo so končno predstavili novost - in to kakšno! Naslednica slavne alfe 159 je Giulia. Naprodaj bo prihodnjo pomlad, ko se bodo lahko "tresle hlače" tudi BMW serije 3, mercedes-benzu razred C, audiju A4 ...

Zaenkrat so Italijani od motorne palete potrdili zgolj zmogljivi V6 biturbo 3,0-litrski bencinski motor, ki razvije 375 kilovatov moči (510 KM). Za primerjavo, biturbo v športnem BMW M3 razvije 317 kilovatov moči (431 KM).

Pod aluminijasti šestvaljnik za giulio quadrifoglio verde (QV) so se podpisali pri Ferrariju, omenjeni agregat pa lahko najdemo pod motornim pokrovom maseratija quattroporte in ghibli.

Pospešek z mesta do 100 km/h je 3,9 sekunde. Omenjeni športni model je po zagotovilih Alfe zelo varčen, saj so mu v prid gospodarnejše vožnje vgradili elektroniko za izklop valjev, ko jih ne potrebuje. Omenja se, da bodo vstopne različice giulie poganjali dvolitrski štirivaljni in šestvaljni bencinski in dizelski agregati.

Idealna razporeditev teže

Alfa Romeo je novi model uradno predstavil v Milanu, ob svoji 105-obletnici obstoja. Podjetje se je v zadnjih letih znašlo v veliki krizi, saj nekih novosti nismo bili deležni. Zelo dolgo sta na ceniku vztrajala le mito in giulitetta, kasneje se jima je pridružila še športna alfa 4C. Giulia je uvrščena nad giulietto, v čast predstavitve pa so preoblikovali celo slavni logo znamke.

Novi Alfin model je narejen na novi, t. i. giorgio platformi. Konkurent nemškim premium modelom bo na voljo s pogonom na zadnji kolesi ali na vsa štiri kolesa. Italijani izpostavljajo, da so poskrbeli za idealno razporeditev teže (50/50), centimetrsko najbolj radodarno potniško kabino in odličen koeificient zračnega upora.

V uradnem prospektu pri Alfi razkrivajo, da bo imela športna giulia (QV) aktivni spojler spredaj za potisk k tlom pri višjih hitrostih, nastavljivo podvozje, sistem za razporejanje nadzora vektorskega navora, ki razmere na cestišču analizira neprestano in na podlagi tako pridobljenih informacij navor motorja neprestano prerazporeja med kolesi - spredaj in zadaj, levo in desno. Alfini inženirji so izboljšali tudi DNA sistem s štirimi nastavitvami načina vožnje - dynamic, natural, advanced efficient in race.

Sledijo terenci, limuzina, kabriolet ...

Pri izdelavi so uporabili ogljikova vlakna, aluminij, karbon-keramične diske ... Športna giulia tehta 1530 kilogramov. Razmerje masa: moč je 2,99 kilograma na eno konjsko moč.

Uradno naj bi se proizvodnja v tovarni Cassino v Italiji začela v novembru, prvi kupci pa naj bi ključe vozila v roke dobili februarja ali marca prihodnje leto. Giulia bo kasneje na voljo tudi v karavanski - sport wagon različici. Ali bosta naprodaj tudi kupe in kabriolet, Italijani še niso izdali.

Pri Alfi so namignili, da po modelu giulia sledi modelna ofenziva. Najavljajo nove športne terence, večjo limuzino, novi kabriolet ... Do leta 2018 želijo globalno prodajo povečati na 400.000 modelov, od tega naj bi jih 150.000 vsako leto pokupili Američani. Lani so prodali "pičlih" 70.000 avtomobilov.
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

"To govorim zato, ker imamo zadnji dve leti olimpijske kroge pri hiši in je servis besno drag in redni (kaj pa jaz vem kakšen pregledni pa kontrolni) skoraj vsakih 10 kkm ampak DELA. V bistvu nobene napake v dveh letih. Nobenih čudnih lučk pa limp mode (pa je opreme gor hoho). Nobenih nalepk na zadnjih blatnikih. Nobenih zgrešenih sesalnih kolektorjev. Nobenih MAF-ov in EGR-jev. Ni treba naredit še dveh krogov okrog službe, ker se dela regeneracija. Ni vode v kabini. Vse to je bilo na moji z (dokazljivih) 80 kkm 159-ki, stari 4 leta.

Bil je na takoj na začetku problem s sedežem, ki ga v bistvu sploh ni bilo možno dokazati (žulil je), so v garanciji poizkušali najprej eno rešitev, potem so zamenjali peno, tretjič so zamenjali cel sedež. Konec zgodbe. Bodo to naredili na Avto Triglav-u?"

Najbrž ne boš dočakal tega, potem greš pač na PS in kupiš novi Audi. Če je kdo pozabil je tole alfa forum, kljub ljubiteljev vozil alfa romeo. Meni osebno lahko na PS zamenjajo vse 4 sedeže pa ga ne maram. FLAR servisna in poprodajna mreža je res v slabem stanju, glede kvalitete končne izdelave AR ni na ravni nemške konrukence, jaz jo bom pa še kar vozil, ker je enostavno avto ki ima dušo. Kdor išče prevozno sredstvo iz točke A do točke B si pač kupi dacia-o z 7 let garancije. Osebno v 15 letih lastnišva AR modelov nimam slabih izkušenj z vzdržljivostjo. Sem pa prepričan, da je vzdržljivost v veliki večini povezana z srečo, če izvzamemo prvo leto ali dve obstoja modela, ko se pojavijo otroške bolezni. Držim pesti da bo vstopni model giulie približno podoben QV in si kupim rabljeno leta 2020.
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ptuj

Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Alan napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:Ko 1.9 in 2.4 dizelaši s FWD karajo Giulio s Ferrarijevim 510KM V6 turbo in RWD, da ni prava Alfa ... #-o Končno naredijo stroj, ki je/bo konkurenčen smetani avtomobilizma, ampak ne, kljuke so zanič in preveč BMW-jevske (identične ima seveda tudi model 147 in GT, ampak ni važno ...).

Da fak ... ](*,)
Kaj jokaš spet!?

Človek ne sme komentirat če ne fura vsaj GTA pa 3.2 159/brere? Avto je odličen, dizajn pa ni ravno alfističen, če bo to dobro se bo pa pokazalo s časom in ste lahko vsi pametni kakor hočete. Mel bi jo pa prec!
Kje ti vidiš jokanje pri meni okoli Giulie? Jokate tisti, ker vam pleh ni všeč ... Ups, pardon, ker vam karbon ni všeč. Če sem kje jokal, sem jokal pri 4C zaradi nagravžnih luči, ki mi tudi po ogledu v živo na 4 različnih barvah niso bila všeč in hvala bogu, da so "nas" poslušali in jih spremenili na Spiderju. Zdaj je avto kot mora biti, notri in zunaj + tehnika (pa pozabi na vlečenje špur, ker to pač ni avto za otroke vozit v vrtec in po šopingu, ker tega tudi z Lotusom velika večina ljudi ne dela)!

Nos Giulie je evolucija dizajna GT, se pravi tudi GT ni alfin dizajn ali kako?

Slika
Slika

Pač LED tehnika napravi svoje + nove EU regulacije za varnost peščev in podobne navlake.

Gril že na 8C ni imel črt:
Slika

Tudi gril na 4C nima črt:
Slika

Kar se pa tiče serijske, pa mislim, da je prikazana v tej primerjavi bele in rdeče, bela je običajna, rdeča pa QV. Tako da neke velike razlike ni razen zračnikov in spojlerjev + meglenke.

Slika

Še okoli cene:
- najcenejši M3 je pri nas 80.000€ in ima 100 KM manj z litrom prostornine več (cena Slo)
- Mercedes-Benz AMG C 63 S limuzina z identičnimi 510 KM a V8 motorjem je 84.371,00€, cena za Nemčijo, pri nas je ni podane (verjetno je višja zaradi DDV-ja, ki je pri nas višji; 19% vs. 22%)
- Audi RS4 4,2 FSI avant Quattro v Britaniji (spet ni podatka za Slo) je PMC 78.500€ in ima skoraj 60KM manj (tudi tukaj je DDV nižji kot v Slo; 20% vs 22%) ...
Uporabniški avatar
AR Junior
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
Kraj: Ljubljana

Vesel sem, da je spet po dolgem času predstavljena nova Alfa sploh v tem razredu.

Vesel sem, da je s težo in mehanizacijo spet dobila nazaj tisto športno srce.

Razočaran sem nad obliko. Nima Alfa linije ampak bolj globalne. Pač nima tistega wauuu efekta, kot mnogi pričakujemo od italijanskega dizajna sploh pa od Alfe.

Skratka občutki so zelo mešani. Glede na vso to dolgo pričakovanje smo si vsi skupaj predstavljali popolno Alfo z obliko in mehanizacijo.

Kot je že Tribes man napisal je potrebno počakat na oskubljeno verzijo predstavljene QV-jke(beri avto za množice).

No se pa je vsaj začelo neki premikat pri Alfinih modelih. Mogoče nas bo kaka "popolna" Alfa še čaka :) Upanje umre zadnje.

PS
Je pa fajn videt, da je forum ob predstavitvi novega modela spet zaživel v vsem svojem sijaju :)
ALFA ena in edina!!!!
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

ne vem kako je z drugimi firmami ob predstavitvi novih modelov,...samo da je treba prvo 10 let čakat da dajo nekaj novega ven, potem pa že ko dajo še 1 leto da se bo pojavla na cestah :?:

če bi hotli uspešnost bi se mogla alfa začet letos vozit po cesti...do druge spomladi bojo vsi 3je nemci že daleč pred alfo :?
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ptuj

Slika
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

slehernik napisal/-a: Bil je na takoj na začetku problem s sedežem, ki ga v bistvu sploh ni bilo možno dokazati (žulil je), so v garanciji poizkušali najprej eno rešitev, potem so zamenjali peno, tretjič so zamenjali cel sedež. Konec zgodbe. Bodo to naredili na Avto Triglav-u?

A gre Alfa s kakovostjo in servisom v to smer (Giulietta ?, Mito ?) ali bo to spet super avto za sposodit si ga ali pa ukrast?
Torej moja izkušnja z VAG koncernom je porazna.
Nov Polo 1.2 TSI 105 KM.
Prišel iz tovarne: znotraj porezana plastitka pod B stebričkom s tapenim nožen in vodilo za zadnjo šipo zvito.
20k km crknila vbrizgalna šoba.
25k km nekaj podlagali turbino + 1 teden za tem pismo, da pa so delo napol naredli, ker bi morali še programsko flešat.
10x podlagali cev za bencin, ker na leru zaradi vibracij ruži (nasede na pleh) [ni rešeno po 4 letih, se trenutno nobeden ne obremenjuje]
60k km menjali verigo (pol leta izven garancije VW častil vse)
Radio je deloval prvo leto na normalen dotik, sedaj je potrebno določene tipke stisnit dosti bolj (seveda ni napaka, so rekli na servisu, ker prime tipka)

Trenutno ca. 2 leti je mir z avtom in je super za vozit. :)

No še pozitivno:
položaj za volanom je boljši kot pri Alfi.

Slabosti Giuliette:
slabo usnje 2k km menjali usnje okoli menjalne ročke, 40k km se obrablja usnje na voznikovem sedežu, bočni del. Preden bo kdo kaj rekel, usnje je redno vzdrževano.

Pa nisem tak zagrizen Alfist, da bi samo Alfo vozil. Naslednji bo, odvisno od trga takrat. Samo nočem pa francoza in VAG koncerna.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
MihaS
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: AR Giulietta 1.4 MA 2015
Kraj: Maribor

Vedno bolj, ko jo gledam bolj mi je všeč.

Upam, da čimprej predstavijo še "navadno" verzijo in preostale motorje. Upam, da držijo govorice o motorju 1.8 bencinar, 4 valjnik okrog 300 konjev. Cena bi morala za dobro opremljeno biti manj kot 50k EUR.

V takem primeru bo čez par let še kako privlačna:)
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

skyblue napisal/-a:"To govorim zato, ker imamo zadnji dve leti olimpijske kroge pri hiši in je servis besno drag in redni (kaj pa jaz vem kakšen pregledni pa kontrolni) skoraj vsakih 10 kkm ampak DELA. V bistvu nobene napake v dveh letih. Nobenih čudnih lučk pa limp mode (pa je opreme gor hoho). Nobenih nalepk na zadnjih blatnikih. Nobenih zgrešenih sesalnih kolektorjev. Nobenih MAF-ov in EGR-jev. Ni treba naredit še dveh krogov okrog službe, ker se dela regeneracija. Ni vode v kabini. Vse to je bilo na moji z (dokazljivih) 80 kkm 159-ki, stari 4 leta.

Bil je na takoj na začetku problem s sedežem, ki ga v bistvu sploh ni bilo možno dokazati (žulil je), so v garanciji poizkušali najprej eno rešitev, potem so zamenjali peno, tretjič so zamenjali cel sedež. Konec zgodbe. Bodo to naredili na Avto Triglav-u?"

Najbrž ne boš dočakal tega, potem greš pač na PS in kupiš novi Audi. Če je kdo pozabil je tole alfa forum, kljub ljubiteljev vozil alfa romeo. Meni osebno lahko na PS zamenjajo vse 4 sedeže pa ga ne maram. FLAR servisna in poprodajna mreža je res v slabem stanju, glede kvalitete končne izdelave AR ni na ravni nemške konrukence, jaz jo bom pa še kar vozil, ker je enostavno avto ki ima dušo. Kdor išče prevozno sredstvo iz točke A do točke B si pač kupi dacia-o z 7 let garancije. Osebno v 15 letih lastnišva AR modelov nimam slabih izkušenj z vzdržljivostjo. Sem pa prepričan, da je vzdržljivost v veliki večini povezana z srečo, če izvzamemo prvo leto ali dve obstoja modela, ko se pojavijo otroške bolezni. Držim pesti da bo vstopni model giulie približno podoben QV in si kupim rabljeno leta 2020.
Tale Giulia bo mela manj duše, ker bo sigurno bolj kvaliteten avto. Mislim, da so dejansko naredili idealen kompromis, oblika všečna, toda bolj sprejemljiva s tem manj alfasta, kvaliteta višja s tem tudi cena itd.

Tole se pač bo prodajal, mogoče ne čisto iz nule (mislm QV se pomoje bo) sam ostali modeli kar z več ponudbe in navadnimi motorji imo.
Zaklenjeno
  • Informacija