Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

alfasan napisal/-a:Tukaj imamo zdaj mi eno veliko tezavo.
8c je prestiž za bogate.
4c je prestiž za malo manj bogate.
Oba avta sta nam nedosegljiva.
Giulia 3.0 510 km petrol in 335 km diesel sta nam prav tako nedosegljiva.
Nedosegljivi so nam tudi rabljeni, preprosto zato, ker več konjev in več prestiža požre več denarja.
O okusih smo rekli, da se ne razpravlja, toda če že, potem je splošno znano, da alfa dela lepe avtomobile in to ji ne očita nihče, niti konkurenca.

Navadni smrtniki pa si želimo predvsem dobrega, lepeha, zanesljivega avta, ki bo po 5-ih letih stal čim manj denarja, da si ga bomo lahko privoščili.

Prepričan sem tudi to, da če bi alfa 159 stara 5 let stala 15.000 eur, da bi jih bilo na naših cestah komaj za vzorec. Jih je pa veliko samo in samo zaradi enega razloga in ta razlog ni lepota, kvaliteta ali vzdržljivost temveč nizka cena.
Kle treba pač nekaj priznati, Alfa nikoli ni bila za običnega človeka. To je postala samo takrat, ko jo je kupil Fiat. Resnica je, da če želiš tak avto kot si opisal morš gledat pač ljudske avte in Alfa tam ne paše.

Kompromis pa je, da počakaš in kupiš rabljeno.
primi
Alfa Junior
Alfa Junior

alfasan napisal/-a: Prepričan sem tudi to, da če bi alfa 159 stara 5 let stala 15.000 eur, da bi jih bilo na naših cestah komaj za vzorec. Jih je pa veliko samo in samo zaradi enega razloga in ta razlog ni lepota, kvaliteta ali vzdržljivost temveč nizka cena.
Glede tega imaš mogoče do neke mere celo prav. Po drugi strani pa lahko (vsaj zase) rečem, da ne delaš v življenju prav vsega racionalno. In zato marsikateri nakup avtomobila (če smo že na takem forumu, pa velja najbrž tudi na prenekatero drugo stvar) tudi ni racionalen. Ne po obliki (strmo rastoč delež t.i. SUV??!), ne po opremi, ne glede znamke, pa posledično najbrž tudi ne glede cene. Mi lahko kažeš konkurenčen model praktično katere koli znamke po jurja nižji ceni, pa se bom odpeljal z Alfo. Pa tistega dodatnega jurja prav tako težko zaslužim, kot velika večina normalnih ljudi.

Če bo pa taka drama, da si Alfe več ne bom mogel privoščiti, ali pa da ne bo modela, ki bi bil primeren za nakup, se bom pa sigurno razgledal naokrog. Če nisem tipičen kupec avtomobila, me prav nič ne briga. Če nisem normalen, še manj. Upam in računam pa, da je takih neracionalnih ljudi še dovolj, da dosežemo kritično maso, in nam znamka dokončno ne propade. Ker dolgočasen bi bil svet, če bi bili vsi normalni in racionalni. Joj groza!
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bom zdaj tole povedal kar brez dlake na jeziku, mogoče se bo komu zdelo da sodim kdo je bolj ali manj pravi alfist mogoče se bo kdo strinjal.

Nekako lahko polariziramo trenja v tej temi.

Imamo alfiste, ki znamko Alfa Romeo postavijo pred svoje lastne interese in želje. Tem je pomembno oz. si zelo želijo da Alfa izdeluje avte, ki sodijo v špico premium razreda, so zgrajeni iz kvalitetnih materialov in imajo vrhunsko tehniko, ki je vodilna v svojem segmentu - nekaj takega kot je predstavljena Giulia QV - seveda temu primerna je tudi cena. Takim alfistom je pomembneje da Alfa zasede položaj s svetu avtomiblizma ki ji zgodovinsko pripada - konec koncev ima Alfa eno najbogatejših zgodovin celotnega avtomobilizma. In tem alfistom je to pomembnejše kot to da si lahko takšno alfo lastijo oz. kupijo novo/rabljeno.

Potem pa imamo psevdoalfiste. To so primerki, ki bi zelo radi imeli vse zgoraj naštete lastnosti pri svoji Alfi; od vrhunske lege, do tehnološko zelo naprednih motorjev, mogoče tudi RWD, kvalitetni interier, najnižjo maso v razredu, aluminjasto šasijo, skratka vodilne lastnosti v razredu - a vse to bi imeli za pofukano ceno Kie Optime, da bodo potem rabljeno kupili za par jurčkov in vozili k popoldancu. Tem psevdoalfistom je torej važno samo to, da bo njihova rit sedala v vrhunskem avtu za čim manj denarja. In vse kar alfa naredi sodijo zgolj po enem kriteriju - ali to ugaja tej njihovi riti ali ne. Torej gre za neke vrste sebičnost, sja so jim lastni interesi pomembnejši od tega kaj znamka Alfa Romeo pomeni.
In ja alfasan ti sodiš med te, in če hočeš zmenek mi pošlji ZS :*
alfasan napisal/-a:Tukaj imamo zdaj mi eno veliko tezavo.
8c je prestiž za bogate.
4c je prestiž za malo manj bogate.
Oba avta sta nam nedosegljiva.
Giulia 3.0 510 km petrol in 335 km diesel sta nam prav tako nedosegljiva.
Nedosegljivi so nam tudi rabljeni, preprosto zato, ker več konjev in več prestiža požre več denarja.
Nimamo absolutno nobene težave. Koga sploh briga kaj si populacija tega foruma lahko privošči? Populacija ki kupuje praktično samo rabljene Alfe je povsem nepomembna za znamko. Zakaj to ves čas uporabljaš kot nek argument za svoje težnje da so Alfe naj poceni? To sploh ni noben argument. Te je samo neko otročje preusmerjanja debate. Verjetno ne pričakuješ, da bo Alfa spustila cene samo zato, da si jo potem lahko rabljeno privošči 100 aktivnih članov slovenskega alfa foruma.

Ko je prišla Alfa 8C dejansko na trg so se mi zasolzile oči, in to zato ker mi znamka nekaj pomeni, in mi ob tem sploh ni zanimalo če si jo lahko privoščim ali ne. Preposto sem bil vesel da meni ljubljena znamka na trg pošlje športen avomobil za čez 200.000 € z V8 in izjemnim dizajnon - avto ki lahko dostojno nosi znak Alfa Romeo. Vesel sem bil za znamko, in ne za sebe.
In povsem enako sem se počutil ko so predstavili Giulio QV. Alfa ki si dejansko zaslužo imeti emblem te zgodovinske znamke na nosu. In nikoli ne bom ocenjeval Giulie po tem ali si jo lahko privoščim ali ne. Želim si QV zelo, če jo bom kdaj imel ne vem, ampak sigurno ne bom kritiziral cenovno politiko zato ker je avto zame predrag.

Kot sem napisal že prej. Če je Audi uspel s politiko visoke kvalitete, tehnične dovršenosti, in visokih cen dvignit svoj renome do BMW-ja in Mercedesa, lahko enako naredijo tudi pri Alfi - sploh s svojo zgodovino. Sicer sem pa itak vse o tem napisal že v prešnjem postu.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Dizajn...
https://www.youtube.com/watch?v=tV7Zo9UNiVo" onclick="window.open(this.href);return false;
ta reklama pove več kot 1000 besed :)
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

Zanimiva debata tole in vsak od vas ima po svoje prav. Torej, tisti, ki trdite, da se sa Alfa vrača na (dobra) stara pota z končno pravo Alfo (pogon zadaj, divji bencinski motor, agresivno- eleganten dizajn) priznati je treba, res je. To je prava Alfa. Osebno me dizajn ni navdušil, ne morem reči, da ni lepa ampak pričakoval sem (kot vidim tudi veliko vas) nekaj, kar bo izstopalo, nekaj kar drugi nimajo. Prepričan sem, da je v živo veliko "hujša". Bilo je že govora o tem, da večinoma alfisti kritizirajo izgled nove Alfe, ostali "smrtniki" so v glavnem navdušeni. Z razlogom; Giulia igra na masovno prodajo in za to je potreben avto, ki bo všeč masam. Ironično pa vendar resnično, končno imamo pravo Alfo, ki pa ni namenjena alfistom. Seveda bomo tudi mi čez par let vozili Giulie, jasno, da ne QV modela.
Kar se cene tiče je vsaj zame logično, da bo nekoliko cenejša od trojice. Računica je enostavna, če bodo kupci morali izbirati med Alfo ali trojico za isto ceno(ali dvojico če izpustim M) bodo sigurno izbrali nemca. Tudi zase ne dam roke v ogenj, da ne bi naredil isto. Še posebej na ameriškem trgu, na katerega tako računajo. Tam jih leta sploh ni bilo, ker jim niso imeli kaj ponuditi. Torej, Alfa bo morala biti cenejša in veliko bojlša od konkurence, če hoče vsaj približno ustvariti zadani cilj (400k avtov letno). Veliko je seveda odvisno od marketinga in prodajne mreže, predvsem pa je potreben čas, da se Giulia izkaže in dokaže kot avto, ki je vreden zaupanja. To seveda velja tudi za prihajajoče modele, vsi imamo velika pričakovanja. Dejstvo je, da se z enim modelom in v parih mesecih na da popraviti, kar so v zadnjih 20 letih zaj...
Sem pa vesel, da se je začelo končno dogajati v Alfi in želim, da Giulia uspe. Upam, da bo to moj naslednji avto, čez par let seveda.
159 2.0 jtdm
Uporabniški avatar
DucAr
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Lizard, tole me je pa ganilo. Ti povem, če bi samo tole napisal, ni treba nič več pisati. Ker je Duče zrcalna slika Alfe, si zame pisal za oba. In ravno zaradi tega kupim vedno novo!! Bravo! Še je ogenj v kosteh.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Velikokrat se Lizard nisva strinjala, ampak vse čestitke za napisano. Bravo =D>

Alfasan nehaj kvasit bedarij iz dneva v dan, a ti povem nekaj. Dosadan si :) če ne morejo izdelati več kot toliko kosov jih tudi prodati ne morejo, naprimer. Saj vem kaj bi ti rad, 3 leta staro giulio, kot novo, za 15k, in potem bi pa še jamral,da cena pada preveč(isto sranje je z drugimi) aja pa kurit bi mogla 4,47l 100km/h.
Janezkranjski, sicer si nov tukaj, bom pa isto povedal tebi, vse svoje točke si falil več ali manj :)

Če ne boste imeli okoli 20.000e, pač te alfe še dolgo ne boste imeli.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
tha_man
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 146 1.6 TS, Grande Punto 1.4 T-Jet, MX-5 2.0 RC

Dobro napisano, lizard! Tud sam ful rad vidim kak hud avto na cesti, še posebej pa Alfo, čeprav si je sam mogoče ne morem privoščiti. Zato si tud želim, da Alfi uspe priti na pota stare slave, tud če to pomeni višjo ceno (pa saj tud do zdaj niso bile ravno nizkocenovniki) in da pri tem ne bi delala kompromisov. Lep primer kompromisa je IMO Audi. Tista reklama zgoraj lol... ja res ima trohico vsega tega, ampak je prav v vsaki od teh lastnosti slabši od konkurenta, s katerim posamezno lastnost primerjajo - neke vrste premium povprečnež. Seveda pa se povprečje najbolj prodaja in upam da Alfa ne bo nikoli šla v to smer. No, z Giulio na srečo nikakor ne gredo v smer povprečja, niti približno - so bile Alfe zadnjih 20-30 let precej bolj povprečne, razen seveda v dizajnu, kjer so bile konstantno top (tudi Mito in Giulieta, čeprav niso za vsak okus). In tudi Giulia je + plus še vse ostalo, kar je manjkalo.

Btw., glede kupcev rabljenih - seveda so pomembni za znamko - malokdo bo kupil nov avto, če bo vedel, da ga ne bo mogel prodati. Ampak za to se ni bati - kupci rabljenih bodo vedno, saj ne bo ostalo samo pri QV-jki ampak pridejo tudi bolj ljudske izvedenke. In če bodo rabljene dražje kot je bila 159 se bo pač kupila leto dni starejša Giulia in stvar rešena. Ob primerno višjem nivoju kvalitete (upajmo) bo to še boljši deal.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Jaz vem da si jo ne bom mogel privoščiti (no mogoče 15 let staro zgonjeno da bom potem šravfal :) ) pa sem izredno vesel da se nekaj dogaja. Komaj čakam kakšen Chris Harris on Cars test tele Giulie QV in primerjave s konkurenco.
Oblika je pa sedaj res taka da je mogoče všečna večim pa ravno zaradi tega malo manj zapriseženim alfistom. Meni osebno je spredaj malo preveč vsega in zadaj ni dovolj samosvoja, še vedno pa je eden najlepših avtov v svojem razredu!
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

lizard napisal/-a:Ko je prišla Alfa 8C dejansko na trg so se mi zasolzile oči, in to zato ker mi znamka nekaj pomeni, in mi ob tem sploh ni zanimalo če si jo lahko privoščim ali ne.
Meni sicer že pri 159-ki, nato ob prihodu 8C ter sedaj še ob branju tvojega posta.... :cry: =D>
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

In ko to berem se počutim kot eden od redkih idiotov,ki vedno kupi novo Alfo (trenutno četrta) in,ker nova Alfa ni racionalen nakup,mogoče res več ne kupim Alfe,ker delam samo korist vam,ki čakate rabljene :roll: .Pa še te,ki sem jih imel,niso dovolj dobre za večino tukaj (ni najmočnejša,najbolj opremljena,sploh ni "prava" Alfa :roll: ). Zakaj naj kupim Giulio za cca 30k,saj ne bo tista prava,QV mora bit,ali vsaj nek 300KM šestak :roll: ? Potem naj bom še srečen,če bom po petih letih dobil 10k eura za njo?! Ne grem se več,kupil bom nemca :doubt: :wink: .
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica

Zdravo pobi, I'm back :) Predvsem zaradi nove Julci. Ze znano kaj o cenah, QV ni zame. Tehnicnih podatkov se verjetno tudi ni?

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

lizard =D> =D> =D>
janezkranj
Alfa Junior
Alfa Junior

Spoštovani forumaši, uživam v prijetnem dopustu na Lefkasu jutri se počasi preko Makedonije, Kosova, Srbije vračam domov in obenem pa berem forum in prav tako uživam v vaših razmišljanih o A.R predvsem pa o novi Gulijeti.
Ponovno bom napisal katere avtomobile od A.R sem imel ker sem moral kar pobrskati po spominu:
2 x GTV, 2 x Sprint, 155 Q4, 156 2,4 jtd, 159, moja partnerka pa 147 in trenutno Gulieto upam, da se boste strinjali da o alfah nekaj malega vem. Vedno sem trdil da za šoferja niboljšega avta kot je A.R.
Pa tudi o avto trgovcih vem precej saj sem z njimi veliko sodeloval od 1995 do 2010. Dobavljal sem jim avtoradije, avto ojačevalce in avto zvočnike: magnat, jensen, boston acoustic, phase linear, nakamichi, saga, itd
Da ne zaidem z teme moram reči da se vse začne in konča pri €, torej ponovno povdarjam da se bo ne glede kaj jaz mislim, vse začelo in končalo na žalost pri količini €, pa naj to velja za Slovenijo ali pa za ostalo EU tudi tam žal € ne rastejo na drevju.
Ker pa precej poslovno potujem in sem bil pred kratkim v ZDA - povsod kamor grem me zanima naslednje: kakšne so cene nepremičnin in avtomobilov - sem pogledal ker sem videl izjemno veliko Hyundai Sonat(I40) in Kia Optim, sem pogledal kakšne so cene in moram reči če bi jih po podobnih cenah prodajali pri nas oz. EU bi bile vrste pred saloni, cene so tako nizke da kamen joka, tukaj pa zganjajo nek premium..
Ponovno povdarjam ne glede na naša mnenja koliko je nova Julieta boljša, bolj vozna itd od konkurence vse bo ne glede na maŕketing odvisno od cene, od te bodo odvisne količine, žal. m
Moramo predvsem vedeti da je konkurenca 20 ali 30 let gradila imidž AR in šlampasti italjani pa so vse delali, da so ga uničevali. Bom zelooo presenečen če bo tokrat kaj drugače.
lp. Janez
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

sem pogledal kakšne so cene in moram reči če bi jih po podobnih cenah prodajali pri nas oz. EU bi bile vrste pred saloni, cene so tako nizke da kamen joka
Saj ti je verjetno jasno zakaj so tam cene avtov tako nizke, ali?
Zaklenjeno
  • Informacija