Bom zdaj tole povedal kar brez dlake na jeziku, mogoče se bo komu zdelo da sodim kdo je bolj ali manj pravi alfist mogoče se bo kdo strinjal.
Nekako lahko polariziramo trenja v tej temi.
Imamo alfiste, ki znamko Alfa Romeo postavijo pred svoje lastne interese in želje. Tem je pomembno oz. si zelo želijo da Alfa izdeluje avte, ki sodijo v špico premium razreda, so zgrajeni iz kvalitetnih materialov in imajo vrhunsko tehniko, ki je vodilna v svojem segmentu - nekaj takega kot je predstavljena Giulia QV - seveda temu primerna je tudi cena. Takim alfistom je pomembneje da Alfa zasede položaj s svetu avtomiblizma ki ji zgodovinsko pripada - konec koncev ima Alfa eno najbogatejših zgodovin celotnega avtomobilizma. In tem alfistom je to pomembnejše kot to da si lahko takšno alfo lastijo oz. kupijo novo/rabljeno.
Potem pa imamo psevdoalfiste. To so primerki, ki bi zelo radi imeli vse zgoraj naštete lastnosti pri svoji Alfi; od vrhunske lege, do tehnološko zelo naprednih motorjev, mogoče tudi RWD, kvalitetni interier, najnižjo maso v razredu, aluminjasto šasijo, skratka vodilne lastnosti v razredu - a vse to bi imeli za pofukano ceno Kie Optime, da bodo potem rabljeno kupili za par jurčkov in vozili k popoldancu. Tem psevdoalfistom je torej važno samo to, da bo njihova rit sedala v vrhunskem avtu za čim manj denarja. In vse kar alfa naredi sodijo zgolj po enem kriteriju - ali to ugaja tej njihovi riti ali ne. Torej gre za neke vrste sebičnost, sja so jim lastni interesi pomembnejši od tega kaj znamka Alfa Romeo pomeni.
In ja alfasan ti sodiš med te, in če hočeš zmenek mi pošlji ZS :*
alfasan napisal/-a:Tukaj imamo zdaj mi eno veliko tezavo.
8c je prestiž za bogate.
4c je prestiž za malo manj bogate.
Oba avta sta nam nedosegljiva.
Giulia 3.0 510 km petrol in 335 km diesel sta nam prav tako nedosegljiva.
Nedosegljivi so nam tudi rabljeni, preprosto zato, ker več konjev in več prestiža požre več denarja.
Nimamo absolutno nobene težave. Koga sploh briga kaj si populacija tega foruma lahko privošči? Populacija ki kupuje praktično samo rabljene Alfe je povsem nepomembna za znamko. Zakaj to ves čas uporabljaš kot nek argument za svoje težnje da so Alfe naj poceni? To sploh ni noben argument. Te je samo neko otročje preusmerjanja debate. Verjetno ne pričakuješ, da bo Alfa spustila cene samo zato, da si jo potem lahko rabljeno privošči 100 aktivnih članov slovenskega alfa foruma.
Ko je prišla Alfa 8C dejansko na trg so se mi zasolzile oči, in to zato ker mi znamka nekaj pomeni, in mi ob tem sploh ni zanimalo če si jo lahko privoščim ali ne. Preposto sem bil vesel da meni ljubljena znamka na trg pošlje športen avomobil za čez 200.000 € z V8 in izjemnim dizajnon - avto ki lahko dostojno nosi znak Alfa Romeo. Vesel sem bil za znamko, in ne za sebe.
In povsem enako sem se počutil ko so predstavili Giulio QV. Alfa ki si dejansko zaslužo imeti emblem te zgodovinske znamke na nosu. In nikoli ne bom ocenjeval Giulie po tem ali si jo lahko privoščim ali ne. Želim si QV zelo, če jo bom kdaj imel ne vem, ampak sigurno ne bom kritiziral cenovno politiko zato ker je avto zame predrag.
Kot sem napisal že prej. Če je Audi uspel s politiko visoke kvalitete, tehnične dovršenosti, in visokih cen dvignit svoj renome do BMW-ja in Mercedesa, lahko enako naredijo tudi pri Alfi - sploh s svojo zgodovino. Sicer sem pa itak vse o tem napisal že v prešnjem postu.