AR 155 3.0 V6 24V Track Car

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Dejch napisal/-a:Tole tvojo temo in tvoj napredek bom redno spremljal saj je tudi moja velika želja, da bi v 145 dal 2.0 Turbo in Q4 pogon v njo. Če ti rata, ti bom nekega dne težil, če bi tudi meni to naredil, seveda ne zastonj. :P
Ja glej...naredit se da marsikaj, ponavadi so problem €. ;) Je pa v 155 veliko lažje, ker je bla pač taka original in se samo prestavi na to karoserijo...še tunela ne rabiš predelovat, edino luknjo za rezervno kolo preč odrežem, ker je v napoto zadnjemu diferencialu.

V 145 se mi sicer zdi da zadnji most od Q4 paše na luknje, pa tud turbo motor gre v motorni prostor...vrjetno bi ratal problem s sredinskim diferencialom, pa ne vem kako je s krajšanjem kardana. V napoto je še tank za bencin, tunel je sigurno premajhen za dif + izpuh...je kar nekaj dela + da je vprašanje če bi blo potem to še lahko za na cesto, ker namesto tanka ti ostane dat edino še fuel-cell, ker za original tank nebi bilo več prostora.

Bi bil zanimiv projekt...ti pa kar takoj povem, da za koga drugega ne bom delal, ker ne bom prevzemal odgovornosti če gre kaj narobe...če se pa spraviš to delat, pa kakšen nasvet sploh ni problem. ;)
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

145 q4 je ze narjena pr nas. Sej avto je identicen 155 razen riti.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
155 3.0 V6 24V

Alan napisal/-a:145 q4 je ze narjena pr nas. Sej avto je identicen 155 razen riti.
=P~ Viš, to pa nisem vedu da je že nekaj skupaj. 8)

Zadnji, prednji most pa motor sm siguren da paše...kako je pa z ostalim se pa nisem nikoli ubadal, ker mi ni "tolk" zanimiv avto. :)
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Hehe meni pa ravno 155 ni bil zanimiv avto in mi je bila 145 vedno bolj plus ta njena večna oblika, je res odlična
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Alan napisal/-a:145 q4 je ze narjena pr nas. Sej avto je identicen 155 razen riti.
To pa mi ni bilo znano. Ampak evo zelo spodbudna novica.
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Se kaj dogaja na projektu?
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
155 3.0 V6 24V

Se, samo ne spravim skupaj da bi updatal...bom v prihodnosti.

Na kratko, trentuno se rihta karoserija, odstranjuje rja, zaščita.

EDIT//

Fotoaparat redko zaide z mano v garažo tako, da par slik, ki mi jih je uspelo naredit sproti na telefonu.

Trenutno v fazi, ko je ogromno za naredit, malo za pokazat, ure se pa kar vrtijo. :mrgreen: Pa kot sem že napisal, v roku enega meseca pride naraščaj, tako da delam ko imam čas pa voljo...

U glavnem, ker sem si po prejšnjem projektu rekel da za nobenega na svetu več ne ležim pod avtom, sem dobil 2 stara jogija, pa sem dal avto ležat. ;)

Sedi, lezi, tačko! :mrgreen: No, ne gre ji to še najbolš...tukaj sem jo dal na bok, da bo pri odstranjevanju rje lepo vse dostopno.

Slika

Ker je karoserija od Q4 pa navadne malenkost drugačna (edina večja razlika na sami karoseriji - dno v prtljažniku) Q4 ima raven poden, zaradi zadnjega diferenciala medtem ko navadne imajo v prtljažniku rezervno gumo.

Ker bo pač 4x4, je blo treba naredit prostor za zadnji diferencial...zalaufal flex, pa je blo rešeno...no usput sm še kakšno kilco drugje zlajšal. ;)

Slika

Flex, vrtalnik pa različni žičnati nastavki, izolacija in rja gresta lepo dol, edino terja zadeva svoj čas. Dve vmesni fotki...zbrušeno, očiščeno, premazano z antikorozinom, ko bo celoten poden očiščen bo komplet na enkrat pihnjen v zaščitno barvo. Body-zaščite vrjetno ne bo, po planu bo raven poden in zaprt, tako da razn po kolotekih body zaščite ne potrebujem.

Slika

Slika

Sicer je poden skoraj končan, samo nimam nobenih kasnejših fotko...bom moral sproti bit malo bolj priden pa več pofotkat. :D

Sem pa vsak dan bolj zadovoljen s karoserijo, zaenkrat nisem našel še nobene luknje, povsod kjer je bilo nekaj rje, je bila samo površinska...tudi dvižne točke, ki so bile najslabše niso nikjer naluknjane, odstranjena rja in je zmaga!

LP!
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
urbancebulj
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Vsa čast.
=D>
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia Delta 1.6 turbo
Alfa Romeo 33 1.7 16v Permanent 4
Lancia Thema 2.0 16v turbo LS

Volvo XC90
Kraj: Fram

No to pa bo en spodoben projekt =D> =D>
Vsi kosi, odpadli z mojih krip, so bili s ponosom izdelani v Italiji :)
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

to je vse fotošop, ne verjamem nč, ni 155-ke brez rje in gnilobe :P
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Je pa kar zdrava tale karoserija. Lepo napreduješ!
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
155 3.0 V6 24V

Karoserija je bla kupljena samo zaradi tega, ker je zgledala res v dobrem stanju...drugače nebi kupoval 1.8TS nikoli, pa je bila tako dobra karoserija, da nisem mogel spustit priložnosti. Pa bolj kot jo razkopavam, v boljšem stanju izgleda, tako da definitivno dober nakup! 8)
Če je ravno, ni zabavno.
alex22
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa romeo 155 1.8 TS
Kraj: Domžale

a je že kaj novega :D :D :D
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
155 3.0 V6 24V

alex22 napisal/-a:a je že kaj novega :D :D :D
Tole je ta najbl frišn update...od sobote. 8)

Slika

Bom v bližnji prihodnosti še o Alfi kakšen update. ;)
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Čudovito!

Čestitke vsem! \:D/
Odgovori
  • Informacija