Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
pomaranca
Alfa Junior
Alfa Junior

[quote="Miholl"]Nevem kok se obremenjujejo ljudje, ki majo 90 tisoc evrov za sporten avto z porabo[/quo

V tem primeru nisem imel v mislih QV Giulie. Jasno, da bi mi bila v tem primeru poraba zadnja briga. V mislih sem imel ljudske različice, npr. vstopnega dizla s cca. 150KM. Če primerjamo podobnega BMW3 z enako prostornino in močjo, kjer je poraba v kombiniranem ciklu cca 6L/100km, porabi primerljiva AR159 istega letnika 2L na 100km več. In kot je bilo že zapisano s strani alfasana, je to pri 150.000km razlika cca. 3700EUR!
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

MihaS napisal/-a:Mene pa predvsem moti marketing Giulie, nevem kaj razmišljajo in čakajo. Od uradne predstavitve je minilo že skoraj 10 dni. Do današnjega dne niso sporočili niti cene, niti mer avtomobila, niti velikosti prtljažnika, niti barvne palete. Predstavlja je bila samo top verzija s 510 konji, za katero bo izjemno malo kupcev.

Poleg tega še vedno niso opredelili preostalih motorjev, ki se bodo vgrajevali v Giulio, prav tako niso pokazali "standardne Giulie".

Osebno še nikjer nisem videl predstavitve avtomobila s tako malo podatki...
mislim, da bomo kaj več zvedli na nslednjem večjem avtosalonu 8)
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Američani so hitri oni so jo že objavili, info. so pa že znane ampak vseeno :D
https://www.alfaromeousa.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Aja sej sem vidu tudi italijani ne zaostajajo
http://www.alfaromeo.it/it/home" onclick="window.open(this.href);return false;

Verjetno so spreminajli vse spletne strani večjih držav samo slovenska je že 10 let ista :(
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tudi tistega, ki da za avto 90.000 € boli srce, ko gre tankati.
To je norost, da jim je vseeno.

Poglejmo SLO športne multimilionarje, naravnost bizarno se mi zdi, ko so poročali, da so na dobrodelni dražbi zbrali 5000 €, ki jih pa itak niso oni zbrali ampak obiskovalci. Fuck off (odjebi stran) taki pezdeti. Da so se za svojo promocijo pripravljeni tako nizko prodati. Tako da vohrni so k stomater. Več ko imajo bolj so vohrni. In tukaj gre zamera našemu, pa pustimo imena.

Torej ekonomičnost je pomembna. In alfa, če bo želela na pota stare slave bo morala narediti nekaj več kot konkurenca. Recimo hybrida s 510 KM ali kaj podobnega. Ali pa nuclear powe vehicle.

Ok, sam na predstavitveni strani je avto lep, to je treba priznati. Toda strahotno prazna stran je.

Včeraj zvečer sem pobrska stran od Kia avtomobilov. Imajo 15 modelov. od A do Ž za vse okuse in dobro servisno mrežo.
Potem sem se prijavil za testno vožnjo enega izmed avtomobilov. In glej ga zlomka danes ob 9:00 sem dobil klic, da potrdimo datum in uro in vprašali so me če me še kaj zanima oz. še kateri drug avto.
To je marketing. Ok res je da sem tam že kupil en avto, toda vseeno se mi zdi, da se do strank obnašajo profesionalno.

Pri alfi jebela cesta, kaj če bi me danes praskalo 90.000 € po riti. Kje lahko kupim giulio.

No sem pa vseeno alfist. Toda razumski alfist. lahko pa temu rečemo tudi pseudoalfist kot pravi lizard.
razumski pa zato, ker se mi zdi da pri rabljeni alfi dobim največ za svoj denar.
In naslednji avto bo prav gotovo giulia SW. In pragmatično bom rekel: Upam, da ne bo najbolj zanesljiva, namreč v tem primeru bo tudi rabljena verjetno predraga za moj in marsikateri žep.
Gorjup
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 Ti, 2.0, letnik 2009

No ključ res ni nek presežek, ne razumem da ima še za vsaj 3 gumbe prostora, če ima 3 gumbe gor naj ima lepo vsakega v svoji vrsti..
ČE te danes srbi 90k boš še malo počakal, tudi pri KII, ko je avto predstavljen na salonu kot je Ženevski, Frankfurtski ali Pariški traja še vsaj pol leta predno pride avto na trg, pa te lahko še tako srbi kolikorkoli denarja. Je pa res da morajo pohiteti in hitro predstaviti in začeti prodajati ''budget'' Giulie, poleg tega pa drži, delati morajo na marketingu, jo dati na teste čisto vsaki reviji, da se o njih piše, in pa porihtati prodajno servisno mrežo, da bo primerna prestižni znamki. Tu bi se lahko zgledaovali po Lexusu, in vsako stranko bi morali obravnavati kot možnega kupca za 90K€, pa če tudi na koncu gleda najcenejši model, če so premium naj bodo premium tudi po pred, med in poprodajnih stritvah.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Alfasan ne ne skrbi jih in pri 500 konjih je ekonomicnost vazna samo toliko da gre motor cez vse eu direktivein norme.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kupcu tako močnega avta poraba res ne igra neke vloge, ma pa veze pri marketingu in zeleni politiki, in zato ima ta motor po novem deaktivacijo 3-eh cilindrov ko jih ne rabi. Pravtako so že na predstavtvi reklamirali da je motor kljub tem konjem precej varčen.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

alfa_samec napisal/-a:Nove Giuliette so imele 5 let garancije (podaljšano jamstvo Alfa Romeo 5 plus) ali 120.000 km. Samo Kia je imela več s 7 leti, kilometre pa skoraj enake (mislim, da 150.000 na 7 let). Vsi ostali proizvajalci imajo večinoma 2 leti ali 100.000, kar je EU minimum in je zakonsko predpisan! Večina pa jih ima za doplačilo podaljšano jamstvo.
Žal, do polovice 2012 je imela samo 2 leti. Podaljšano jamstvo pa je bilo za 2-3k€.

Edit:
Aja, ko sem kupoval, sem pa gledal da so v Južni Afriki že imeli 5 let. Pač Italjani niso globalni, če se lahko špara.
Zadnjič spremenil godlike, dne Pe Jul 03, 2015 9:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Slika
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
pomaranca
Alfa Junior
Alfa Junior

Mah, pustimo porabo QV različice...Lastnikom le teh je prav vseeno, če spije 5L na 100km več ali manj...Mene moti predvsem to, da ne znajo pri ljudskih različicah motorjev, izdelati bolj ekonomičnega motorja. Motorji so sicer živahni in zmogljivi, to pa je tudi vse.

Bom resnično pozitivno presenečen, če se bo pri novi Giulii to spremenilo!:)
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

pomaranca napisal/-a:Mah, pustimo porabo QV različice...Lastnikom le teh je prav vseeno, če spije 5L na 100km več ali manj...Mene moti predvsem to, da ne znajo pri ljudskih različicah motorjev, izdelati bolj ekonomičnega motorja. Motorji so sicer živahni in zmogljivi, to pa je tudi vse.

Bom resnično pozitivno presenečen, če se bo pri novi Giulii to spremenilo!:)
1.4 MA je izredno ekonomičen motor. Seveda pa ni za v Giulio.

Toliko kot pije 1.4MA je pil Renault Megan 1.6 105KM.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Razlika med 159 2.0 in 320d je po spritmonitorju tocno 1 liter. V primerjavi z tezavam ki jih ima sam motor v bmwju je to zanemarljivo...
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Po 2 urah čepenja in igranja po internetu sem prišel do naslednjih št.:
Oba letnik 2005 ampak je bmw novejši, ker se proizvaja od leta 2003 alfa pa od 1998.
Alfa 166 (FL) 2.4 175hp 385 Nm 1540kg Tovarna 7,5l comb. cikel na 100km Uporabniki pa v povprečju porabijo 6,5 - 6,8 l/100km
Bmw 525d (e60) 2.5 177 hp 400 Nm 1590 kg Tovarna 6,7l comb. cikel na 100km Uporabniki pa v povprečju porabijo 6,75 -7,2l/100km

In malo novejše stvari kjer so ostali avtomobili novi letnik 2014 edino mito in punto pa sta v osnovi na trgu več kot 5 let.
Renault clio R.S. 1.6 T 197 hp 240 Nm 1172 kg 6,3 L/100 km
Ford fiesta ST 1.6 T 182 hp 240 Nm 1169 kg 6,3 L/100 km
Peugeout 208GTI 1,6 T 197 hp 275 Nm 1160 kg 6,2 L/100 km
Abarth punto 1,4 T 180 hp 270 Nm 1185 kg 6,1 L/100 km
Alfa Romeo MiTo 1,4 T 170 hp 250 Nm 1145 kg 6,0 L/100 km
Ko sem gledal te realne porabe sem videl da zelo odstopajo in je res vse odvisno od lastnika zasledil sem da v splošnem ob normalni vožnji imajo vsi med 7-7,5 l/100km.

Naredil sem tudi za 156 letnik 2003 v primerjavo sem vzel motorje 1,6 benz., 2,5 benz., 1,9 d, 2,4 d.
Primerjava je bil Bmw letnik 2003 (e46) v primerjavo sem vzel motorje 1,6 benz., 2,5 benz., 2.0 d, 3,0 d.

Bmw-ju sem dal močnejše dizel motorje, so klub večji kubikaži primerljivi z alfinimi, ki je v primeru dizel 3,0 za 0,6 l večji od alfinega 2,4 , razlika v moči pa je 25 hp v prid Bmw. Alfa je v vseh motorizacijah lažja kar se porabe tiče po specifikacijah bmw imajo vsi nižje porabe od alfe, ko pa ponovno pogledaš uporabnike vidiš da imata enaki oz, ima v nekaterih primerih bmw višjo porabo (izjema je alfin v6 8) ).

Par mesecev nazaj sem v italiji po radiju slišal, da italijanska zveza potrošnikov toži VW, ker zavaja kupce o porabi maksimalno odstopanje je bilo 50% (navedeno proti realno).

Tudi 4c je izredno lahka pa motor je majhen in verjamem, da je izredno varčen samo kaj, če ti tak avtomobil, če ga voziš kot SDI-ja.
Tako da je to govoričenje o porabi brez vsakega smisla.

Misel:
Ljudje mislijo da je bogatašem vse eno za denar ampak so oni tisti škrti ljudje, ki ti niti pijače ne plačajo, ker, če bi trošili ne bi imeli v življenju tistega kar imajo. "Revež ti bo prej pomagal kot nekdo, ki ima vsega v izobilju, ker revež ve kako je biti reven".
Zadnjič spremenil ALFA Romeo 1910, dne So Jul 04, 2015 3:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
spike
Alfa Member
Alfa Member

https://www.youtube.com/watch?v=dbDSXfr0HiM" onclick="window.open(this.href);return false; Video na novo odprtega muzeja.
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

pomaranca napisal/-a:
Miholl napisal/-a:Nevem kok se obremenjujejo ljudje, ki majo 90 tisoc evrov za sporten avto z porabo[/quo

V tem primeru nisem imel v mislih QV Giulie. Jasno, da bi mi bila v tem primeru poraba zadnja briga. V mislih sem imel ljudske različice, npr. vstopnega dizla s cca. 150KM. Če primerjamo podobnega BMW3 z enako prostornino in močjo, kjer je poraba v kombiniranem ciklu cca 6L/100km, porabi primerljiva AR159 istega letnika 2L na 100km več. In kot je bilo že zapisano s strani alfasana, je to pri 150.000km razlika cca. 3700EUR!

offtopic ampak vseeno. Kdor pada na normne tovarniško deklarirane porabe pojma nima o fiziki. Prepričan sem da imajo vsi novešji dizel motorji z istim sistemom vbrizga goriva enak izkoristek, ki odstopa v par procentih od najslabšega do najboljšega. Razliko v porabi dela količnik zračnega upora. Če primerjaš zakaj ima 159-ka večjo porabo on bmw serije 3 se lepo vidi da ima bmf F30 cw 0,26. 159 limunzina pa cw 0,33. In ker zračni upor narašča z kvadratom hitrosti, ima 159-ka varčen ( nič bolj in manj kot drugi ) motor za pogon take škatle.

tabela količnikov zračnega upora:

http://rc.opelgt.org/indexcw.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Zaklenjeno
  • Informacija