Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Sicer ni Alfa, ampak če vseeno kdo pozna http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20Dynamic" onclick="window.open(this.href);return false;
Slika
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Viet Domaže pri meni ne uživa dobrega ugleda od kar sem osebno (na lastni koži) doživel ponarejanje "potrjene" servisnje knjige z njihove strani (avto kupljen pri njih in tudi kasneje menjan za novega), vendar 1. lastnica mi je potrdila, da pri viet ni avta servisirala, kljub temu pa so bile štempilke v servisni. Sicer na začetku sem prosil za kopije računov, vendar so vedno trdili, da ne smejo meni izdati zaradi varovanja osebnih podatkov (kar drži in pravilno), zato sem klical prejšnjo lastnico, ki pa je potrdila, da ni tam servisirala, zato tudi noben račun ne more obstajat.
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

Binji, vsi rdeči fiati s črnimi odbijači in osnovno opremo so od telecom italia in od telecom mobile italia. Pande, puntoti itd. En tip iz okolice Kranja jih je uvažal. Po dva ali več šleperjev na enkrat. Saj se je našla kaka lepa panda (ta prvi model), vse tole novejše je blo pa večinoma izmučeno so konca.
Slika
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Aha hvala. Zelo sumljivo potem...
Če ima kdo kaj za podoben denar (geslo: Manj je več :) ) in da vsaj načeloma ne rabi kakega vložka nekaj časa, me lahko kontaktira. Ženin brat išče nekaj ugodnega za kakšno leto ali dve.
LB
Alfa Member
Alfa Member

ker sem se odlocil, da se ne bom vec ukvarjal z V6 in baje, da enkrat ko si alfist, ne mores ven :)
me zanima mnjenje o teh (mora bit bencinar in uporaben (otroski vozicek+krama))

159
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... S%20Progre.." onclick="window.open(this.href);return false;.

Giulietta
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... iAir%2016V.." onclick="window.open(this.href);return false;.

mnenja? kater avto (splosno) je manj problematicen glede vzdrzevanja in okvar?

tnx!
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

za multiair enoto kar sem raziskoval je zelo pomembno da so servisi bili opravljeni pravočasno in s pravim oljem. drugače rade ribnejo.

vsaj do takšnega zaključka sem prišel osebno po brskanju po forumih, ker je skoraj vsaka okvara multiair enote bila povezana z napačnim oljem (to da je servisirano na pooblaščencu ni nobeno zagotovilo, da je dal tudi pravo olje notri)
Svet bo boljši, ko se bodo ljudje začeli ukvarjati sami s seboj namesto z drugimi
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

LB napisal/-a:ker sem se odlocil, da se ne bom vec ukvarjal z V6 in baje, da enkrat ko si alfist, ne mores ven :)
me zanima mnjenje o teh (mora bit bencinar in uporaben (otroski vozicek+krama))
tnx!
Giulietta bo malce problematična glede vozička in ostale krame ima namreč dokaj majhen prljažnik (350l), sem imel Bravota do sinovega 2,5 leta, ki ima na račun slabšega zadnjega podvozja (poltoga prema) malce večji prtljažnik (400l) in je načeloma šlo skozi, s tem da je moral biti voziček z majhnimi kolesi in ne prav velik (Peg Perego), v Giulietto identičnega nisem dobil....za družinski avto z majhnimi otroki dam glas za 159. Je pa pri 159 problem bencinska motorizacija, pa smo tam....
LB
Alfa Member
Alfa Member

a ima giulietta se manjsi prtljaznik od 156 sw?
ker 156 ima ne sam majhen prtljaznik, ampak povsem neprakticen (ozek)...ampak vseen gre noter vozicek (recaro babyzen) brez tezav, in ostane prostor se za druge stvari...

sicer pa imam tudi mazdo 6 dizla (zato dizli odpadejo iz kombinacije), za potrebe selitev narodov :)
Uporabniški avatar
magfire
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo 166 3.0 V6

LB napisal/-a: 159
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... S%20Progre.." onclick="window.open(this.href);return false;.
Tale 159 se prodaja vsaj že odkar sem jaz začel svojo kupovat, torej vsaj leto in nekaj mesecev....
Pa glede na to, da je na slikah sneg je to očitno od zime 2013/2014.
Nisem je pa šel pogledat.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

LB napisal/-a:a ima giulietta se manjsi prtljaznik od 156 sw?
ker 156 ima ne sam majhen prtljaznik, ampak povsem neprakticen (ozek)...ampak vseen gre noter vozicek (recaro babyzen) brez tezav, in ostane prostor se za druge stvari...

sicer pa imam tudi mazdo 6 dizla (zato dizli odpadejo iz kombinacije), za potrebe selitev narodov :)
156 sw ima 360l velik prtljažnik, Giulietta malenkost manjšega in sicer 350l. Najbolje da greš kakšno pogledati in se potem odločiš ali ti ustreza. Giulietti gre v + to, da je novejši model in ima veliko večjo izbiro motorizacije pri kateri praktično z nobenim motorjem ne boš naredil kapitalne napake, medtem ko pri 159 razen jtdm nimaš kaj kupiti....1750 tbi zadnjega letnika, vendar teh pri nas praktično ni....
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

stuhec napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... e%20ugodno
kasna maschina je tu ?
Pa pozna kdo osebno ta avto ?
super
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Ker sem se resno začel poigravat z idejo, da si nabavim nov voz sem šel danes pogledat dve GTjki. Sicer je moja prva izbira Fiat bravo II, ampak ker trenutno ni nič takega kar bi mi ustrezalo, sem šel pogledat naslednje;

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... J%20KOT%20.." onclick="window.open(this.href);return false;.

Avto na slikah zgleda super, v resnici pa malo manj. Notranjost je za 10 let star avto čisto okej. Eno pošteno čiščenje in kakšna malenkost za zamenjat pa si zmagal. Volan ni tako slab, prestavna ročka nekoliko utrujena, , usnje na sedežu pa je v solidnem stanju. Voznikov sedež ni strgan, le rahlo napokano usnje. Nič takega kar kvalitetna nega ne bi mogla korektno izboljšat. Zunaj je pa že druga zgodba. Bušk sicer nima veliko, je pa razbit desni prednji smernik, desna prednja luč ima v notranjosti vlago, cel odbijač mal najahan. Xenona ni. Problem je tudi z letvicami na odbijaču. So uboge. Zadaj je na odbijaču tudi nekaj prask in pa manjka pokrov, ki zakrije luknjo za vleko. Le-ta je konkretno velik in ni samo majhen pokrovček za luknjico. Zadnji levi bok ima nekvaliteteno narejen preliv.... Gume so so švoh. Na vseh štirih pobran notranji in zunanji rob, na sredini pa mesa kolikor hočeš. Meni edina logična razlaga je da konkretno pobira notranje robove, zadevo pa so reševali tako, da so premontiral gume iz ene na drugo stran. Vprašanje koliko je resnice v tem, da je podvozje zrihtano. Zavorene ploščice imajo še kar nekaj mesa, diski pa definitivno niso bili menjani 10k km nazaj. Imajo preveč roba. Zankci so zbledeli.
Na tej točki sem potem zaključil z ogledom. Na avtu sem našel že toliko stvari ki bi me motile, da me enostavno ni več zanimal. Motorja nisem pregledoval, zalaufal ga nisem. Oseba, ki bi mi morala razkazati avto in povedati kaj več o njem žal ni bila prisotna. Čakal sem ga 20min, na tel. je bil ves čas zaseden. Avta ne bom kritiziral, ker osnova z nekaj vložka niti ni tako slaba, vendar iščem avto, ki ga bom konkretno očistil, zamenjal par malenkosti in se potem dve leti vozil. Tole je pa ob pravi ceni bolj avto za rihtanje naslednji dve leti. Vsekakor vzemite v zakup da ni biser in da bo treba naprej poštimat podvozje in zamenjat desni smernik. Pa nikar možakarju rečt, da je kaj narobe z avto ker se ujezi :)

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... e%20Desing" onclick="window.open(this.href);return false;

Tale je bila pa druga. Gume ima nove (nexen) tko, da o kakšnem pobiranju gum ne morem poročat :) . Med zelo kratko vožnjo nekih ropotov iz podvozja nisem zasledil in to na relativno slabi cesti. Slabše ohranjena pa je notranjost napram prvi oz. s tem mislim bolj na voznikov sedež kot ostalo, ki ni tako slabo. Volan na novo oblečen, videt je lično narejeno, prestavni ročki se poznajo kilometri, najbolj me je pa zmotil strgan voznikov sedež. Strgano je sedišče in levi ledveni del. Strgano je konkretno. Motor lepo deluje, mogoče moj kaprica ampak zmotilo me je da malo manjka hladilne tekočine v ekspanzijski posodi :) . Cevi od do interkulerja so suhe, vrnje plastike na cevi ni, zaščite motorja pod avtom ni. Bojda namerno odstranjeno, ker se je drgnila na vsakem ležečem policaju. Velik servis narejen kakšen mesec nazaj, ampak je treba verjet na besedo. BOSE dela :) . Kolikor je pač to mogoče je videt okoli motorja vse okej. Nekih težav z motorjem, menjalnikom (pretika se lepo) in sklopko (ni ravno nova) nisem zaznal. Je bila pa to zelo mikro vožnja (500m). Zavore niso nove bodo pa še nekaj časa okej. Prodajalec korekten, če bi želel bi se lahko tudi dlje peljal.
Zunanjost pa spet en kup malenkosti. Pobuškana od parkirišč je precej (butanje z vrati). Ubistvu kar malo preveč in to okoli in okoli. Zadnji odbijač je pobuškan z večih koncev, lak na njem je spokan. Poleg tega je nad odbijačem na desnem boku konkretna buška, ki je fino zarita v bok in odbijač. Na levem zadnjem boku se med bokom in odbijačem precej vidi tudi črta od laka. So precej šalabajzersko nalepil maskirni trak in sedaj je ostal oster rob. Spredaj je en smernik počen, ampak se ne spomnim kater in tam tud mrežica in okrasna letvica čudno stojita. Na maski se lušči krom. Prednje luči so precej motne. Na strehi sem zasledil par razpok do temelja zaradi, verjetno, prepozno očiščenih ptičjih drekov ali nečesa podobnega. Tako, da tud streha bi bila potrebna barvanja, če te motijo take zadeve. O tem avtu sicer še malo razmišljam, ampak cena mi je previsoka glede na to kako izgleda. Bom še konkretno premislil, verjetno me tudi tukaj moti preveč stvari.

Pod črto pa lahko rečem, da moja 15 let stara 156ka izgleda vsaj malenkost če ne celo konkretno lepše kot obe videni GTjki. Definitivno ni tolk obuškana če pa avto še malo očistim in našminkam bo pa sploh kot iz salona. Mal me čudi, da so vsi tolk zadovoljni s svojimi avti. Pri zadnji mi je možakar po tel. zatrdil da avto je res vrhunsko ohranjen. Hm? Nič ne rečem, lahko da sem jaz čuden. Bolj podroben pregled bi pa zagotovo pri obeh avti razkril še kaj, ampak mene je videno zmotilo že do te mere, da sem ju nekako črtal iz seznama.

Definitivno mi je pa GTjka zelo zanimiv avto. Samo res bi si želel malce manj prebunkan avto.

Aja enega zanimivega fiata so mi pa speljali pred nosom. Ravno sem se odpravil iz teh dveh ogledov, pa mi je gospodična po telefonu dejala, da so avto nekaj minut nazaj prodali. :(

Se pa priporočam za kakšno solidno ohranjeno GTjko ali bravota II. GTjka itak samo disel pride v upoštev. Bravo pa 1.9 obvezno z 150KM ali, še rajši, 1.4Tjet 150KM... Ampak to je že vsebina za oglase.
155 1.8TS, 164 3.0 V6, 156 1.9JTD 105CV, 156 1.6TS, 156 1.9JTD 116CV, 159 1.9JTDm 120CV, spider veloce
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Prvo GTjko ki jo omenjaš, sem gledal prvi dan ko je prišla.
Zadaj na sovoznikovi strani je bil "cvet" rje, ki je prišel na dan, poleg tega je bil cel prag konkretno podrgnen (to je dal poštrihat, vsaj tako je takrat rekel) in govoril o neki izredno nizkih cenah ličarja -> očitno vidiš rezultat sedaj. Poleg tega je rja pri vsakem blatniku okoli gume. Spredaj je bil zaleten, ko sem jst gledal je konstantno kaplala voda direktno iz sprednjega odbijača (prodajalec pravi, da je kondenz tam) - je pa fora, da sta ble 2 lužce, ena malo bolj nazaj...

Takrat so bile sprednje zgornje roke še stare, škripajoče in pokajoče, rekel je, da mu jih bo menjal prijatelj mehanik (vargaland material).
Sklopka je bila kot kamen trda. Verjetno na tem ni kaj prida veliko naredil.

Motor načeloma kar lepo laufa, turbina fila 1.5bar (desired 1.3) torej se je nekdo (verjetno) že igral z ECU. Poleg tega, avto nima 172.000km (kakor piše v oglasu) ampak 190.000 po števcu v avtu in približno 4000km po odometru na ECU (ampak to ne pove veliko, je TribesMan omenil, da so te ecuji imeli nek bug). Tolerance šob so tudi ok. Zmotil me je pa tak metalni zvok, ki je prihajal iz območja turbine, ko si spustil gas. Prodajalec pravi, da avto "ne gre nevem kako, sploh pa ne za avto, ki bi mogoče imel 170-180hp, če je čipan (turbo fila več, kot bi moral)".
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

LB napisal/-a:a ima giulietta se manjsi prtljaznik od 156 sw?

ce mora bit 159 bencinar, potem poglej ce se kaka 1.8 prodaja. To je neunicljiv oplov motor, solidne porabe, pa verjetno za enega normalnega voznika cist dobro gre, ni pa raketa. Je pa res, da jih pri nas ni in bo treba v tujino.
kej takega:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=2#" onclick="window.open(this.href);return false;
LB
Alfa Member
Alfa Member

a ni tragicno, da znamka, ki slovi po izjemnih bencinskih motorjih, v bistvu nima dobrega bencinskega motorja...

se pravi potem iscem nemogoce...a tudi giulietta z navadnim 1.4 turbo je zanic? (105 oz 120 konjska)
Zaklenjeno
  • Informacija