Ker sem se resno začel poigravat z idejo, da si nabavim nov voz sem šel danes pogledat dve GTjki. Sicer je moja prva izbira Fiat bravo II, ampak ker trenutno ni nič takega kar bi mi ustrezalo, sem šel pogledat naslednje;
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... J%20KOT%20.." onclick="window.open(this.href);return false;.
Avto na slikah zgleda super, v resnici pa malo manj. Notranjost je za 10 let star avto čisto okej. Eno pošteno čiščenje in kakšna malenkost za zamenjat pa si zmagal. Volan ni tako slab, prestavna ročka nekoliko utrujena, , usnje na sedežu pa je v solidnem stanju. Voznikov sedež ni strgan, le rahlo napokano usnje. Nič takega kar kvalitetna nega ne bi mogla korektno izboljšat. Zunaj je pa že druga zgodba. Bušk sicer nima veliko, je pa razbit desni prednji smernik, desna prednja luč ima v notranjosti vlago, cel odbijač mal najahan. Xenona ni. Problem je tudi z letvicami na odbijaču. So uboge. Zadaj je na odbijaču tudi nekaj prask in pa manjka pokrov, ki zakrije luknjo za vleko. Le-ta je konkretno velik in ni samo majhen pokrovček za luknjico. Zadnji levi bok ima nekvaliteteno narejen preliv.... Gume so so švoh. Na vseh štirih pobran notranji in zunanji rob, na sredini pa mesa kolikor hočeš. Meni edina logična razlaga je da konkretno pobira notranje robove, zadevo pa so reševali tako, da so premontiral gume iz ene na drugo stran. Vprašanje koliko je resnice v tem, da je podvozje zrihtano. Zavorene ploščice imajo še kar nekaj mesa, diski pa definitivno niso bili menjani 10k km nazaj. Imajo preveč roba. Zankci so zbledeli.
Na tej točki sem potem zaključil z ogledom. Na avtu sem našel že toliko stvari ki bi me motile, da me enostavno ni več zanimal. Motorja nisem pregledoval, zalaufal ga nisem. Oseba, ki bi mi morala razkazati avto in povedati kaj več o njem žal ni bila prisotna. Čakal sem ga 20min, na tel. je bil ves čas zaseden. Avta ne bom kritiziral, ker osnova z nekaj vložka niti ni tako slaba, vendar iščem avto, ki ga bom konkretno očistil, zamenjal par malenkosti in se potem dve leti vozil. Tole je pa ob pravi ceni bolj avto za rihtanje naslednji dve leti. Vsekakor vzemite v zakup da ni biser in da bo treba naprej poštimat podvozje in zamenjat desni smernik. Pa nikar možakarju rečt, da je kaj narobe z avto ker se ujezi
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... e%20Desing" onclick="window.open(this.href);return false;
Tale je bila pa druga. Gume ima nove (nexen) tko, da o kakšnem pobiranju gum ne morem poročat

. Med zelo kratko vožnjo nekih ropotov iz podvozja nisem zasledil in to na relativno slabi cesti. Slabše ohranjena pa je notranjost napram prvi oz. s tem mislim bolj na voznikov sedež kot ostalo, ki ni tako slabo. Volan na novo oblečen, videt je lično narejeno, prestavni ročki se poznajo kilometri, najbolj me je pa zmotil strgan voznikov sedež. Strgano je sedišče in levi ledveni del. Strgano je konkretno. Motor lepo deluje, mogoče moj kaprica ampak zmotilo me je da malo manjka hladilne tekočine v ekspanzijski posodi

. Cevi od do interkulerja so suhe, vrnje plastike na cevi ni, zaščite motorja pod avtom ni. Bojda namerno odstranjeno, ker se je drgnila na vsakem ležečem policaju. Velik servis narejen kakšen mesec nazaj, ampak je treba verjet na besedo. BOSE dela

. Kolikor je pač to mogoče je videt okoli motorja vse okej. Nekih težav z motorjem, menjalnikom (pretika se lepo) in sklopko (ni ravno nova) nisem zaznal. Je bila pa to zelo mikro vožnja (500m). Zavore niso nove bodo pa še nekaj časa okej. Prodajalec korekten, če bi želel bi se lahko tudi dlje peljal.
Zunanjost pa spet en kup malenkosti. Pobuškana od parkirišč je precej (butanje z vrati). Ubistvu kar malo preveč in to okoli in okoli. Zadnji odbijač je pobuškan z večih koncev, lak na njem je spokan. Poleg tega je nad odbijačem na desnem boku konkretna buška, ki je fino zarita v bok in odbijač. Na levem zadnjem boku se med bokom in odbijačem precej vidi tudi črta od laka. So precej šalabajzersko nalepil maskirni trak in sedaj je ostal oster rob. Spredaj je en smernik počen, ampak se ne spomnim kater in tam tud mrežica in okrasna letvica čudno stojita. Na maski se lušči krom. Prednje luči so precej motne. Na strehi sem zasledil par razpok do temelja zaradi, verjetno, prepozno očiščenih ptičjih drekov ali nečesa podobnega. Tako, da tud streha bi bila potrebna barvanja, če te motijo take zadeve. O tem avtu sicer še malo razmišljam, ampak cena mi je previsoka glede na to kako izgleda. Bom še konkretno premislil, verjetno me tudi tukaj moti preveč stvari.
Pod črto pa lahko rečem, da moja 15 let stara 156ka izgleda vsaj malenkost če ne celo konkretno lepše kot obe videni GTjki. Definitivno ni tolk obuškana če pa avto še malo očistim in našminkam bo pa sploh kot iz salona. Mal me čudi, da so vsi tolk zadovoljni s svojimi avti. Pri zadnji mi je možakar po tel. zatrdil da avto je res vrhunsko ohranjen. Hm? Nič ne rečem, lahko da sem jaz čuden. Bolj podroben pregled bi pa zagotovo pri obeh avti razkril še kaj, ampak mene je videno zmotilo že do te mere, da sem ju nekako črtal iz seznama.
Definitivno mi je pa GTjka zelo zanimiv avto. Samo res bi si želel malce manj prebunkan avto.
Aja enega zanimivega fiata so mi pa speljali pred nosom. Ravno sem se odpravil iz teh dveh ogledov, pa mi je gospodična po telefonu dejala, da so avto nekaj minut nazaj prodali.
Se pa priporočam za kakšno solidno ohranjeno GTjko ali bravota II. GTjka itak samo disel pride v upoštev. Bravo pa 1.9 obvezno z 150KM ali, še rajši, 1.4Tjet 150KM... Ampak to je že vsebina za oglase.
155 1.8TS, 164 3.0 V6, 156 1.9JTD 105CV, 156 1.6TS, 156 1.9JTD 116CV, 159 1.9JTDm 120CV, spider veloce