Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

MaStr napisal/-a:Spodnja slika vse pove (vsaj meni :mrgreen: )
159 je res lep proizvod =D> ki se še danes z lahkoto spogleduje z konkurenco...
Giulia ima mogoce današnjemu casu bolj primeren izgled, cas pa bo pokazal, kako dolgo bodo njeni cari obracali glave.
Ampak, saj pravim, meni je vedno bolj všec in jo že komaj cakam.... :D :steering: ()::

Slika
Na tej sliki mi giulia zgleda prevelika, niso zgleda zadel razmerja velikosti pri photošopanju. In zgolj zaradi tega mi potem verjetno 159 ka ne zgleda tako dobro, ceprav je v resnici nesramno lepa. Sploh v TI izvedbi kot je na sliki.
Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Alan napisal/-a:Če bo takale običajna verzija, mi je skoraj lepša od QV :D
tocno to!
Slika
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Bodimo pošteni, torej moje mnenje je, da giulia ni in ne bo takšen oblikovni presežek kot je bila 159ka.
Tezava je v naši odvisnosti oz. skorumpiranosti naših možganov, ki so že navajeni 159ke.
Od alfistov bi kih verjetno pa to ugibam 95 % rekla, da je giulia lepša.
Če bi pa oba avta pokazal populaciji izoliranega plemena sem pa prepričan, da bi se to razmerje porušilo.

Avto sicer zgleda oblikovno sveže, toda od predstavitve naprej sem pozoren na nove avte na naših cestah. Moram rečt da je tudi kia ceed všečen avto. Seveda pa ni več tako popularen kot je bil. Edini razlog zato pa je v previsoki ceni.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Alfasan velja, boš dal za krog :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Giulia ma bočno linijo, strešno linijo, linije na havbi kar konkretno bolje in bolj izstopajoče zdizajnirane kot sta imele to 156ka in 159ka v svojem času. Ob vsem tem pa ima Giulia še zelo kratke previse spredaj in zadaj, kar FWD 156ka in 159ka nikoli ne bi mogle imet.

Edini res izstopajoč adut 159-ke je bila maska, ostalo je bilo lepo, ampak ne kaj dosti nadpovprečno. Žal pa je ta lepa maska bila aerodinamičen fail.

Najbolj šibek dizajn Giulie pa so ravno sprednje luči, ki nekako delujejo kot da niso vedeli kaj točno bi z njimi. In je nastala neka srednja oz. vmesna pot. Mogoče se za to nekaterim zdi da je 159ka svoj čas bila lepša.

Upam pa, da bo Giulia prekleto draga, da ne bom več mogel naletet na ta miselna skropucala od alfasana (pa ne samo v tej temi), in da bo lepo veselo. predvsem pa karseda varčno vozil poceni in rabljeno Kio Optimo. In seveda o njej pisaril na kia forumu ;)
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lizardu
Moja intima ideja ni nikoli bila kia optima, bos moral se enkrat brat.
Omenjal sdm kio ceed v kontekstu, da alfa potrebuje šitokopotrošni model avta, kot je kia ceed.
Dejstvo in to neizpodbitno je samo to,vda bi alfa propadla že leta 1995/96, ce ne bi pladirali 147/156 ko in kasneje 159 ko. Ker avti so šli v promet samo zaradi dizajna in lege.
Giulia ne bo nič drugače.
Vsi ki mislite drugače, se bojim da se motite, toda vssk ima pravico fo svojega mnenja.

Ne vem pa zakaj te tako motijo moji posti. Imam pač svoje mnenje, ki je drugačno od tvojega. Saj se ne pohovarjamo o kvantni fiziki sli o matematičnih/fizikalnih konstantah, ki so fiksne. Pogovor je sestavljen s subjektivnimi pogledi.
V strojniško stroko, kjer je ne poznam se pa ne spuščam.

Pa šd to. Alfa 159 je bila leta 2005 topshit
Alfa giulia leta 2015 je le en majhen odklon od povprečja.
Zato se motiš s svojo razlago.
Danes ob vsej tehniki je za oblikovalce 10 let enako dolga doba kot v srednjem veku 100 let, b.c. Pa več kot 300/400 let
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Alfa 159 je bila tehnicno povprecje razreda leta 2005, Giulia z pompom postavlja merila razreda.

Toliko o topshitu leta 05
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Alfa 159 je bila leta 2005 topshit
Hahahahah... v čem?

V izjemnih motorjih ki so bili 2 leti za konkurenco?
V teži ki je bila 10% višja od konkurence?
V porabi, ki je bila 10% višja od konkurence?
V zanesljivosti, ki je "epska"?
V "izjemni" ergonomiji?
V opremi, katere peak je bila dvopodročna klima s parking senzorji in neuporabna navigacija?
V aerodinamiki, ki je ni?

Kaj točno je bilo tako topshit na 159, kar konkurenca ni imela?

Edina stvar ki je bila OK na 159, je bil izgled, ki je bil posrečena kombinacija prototipa Brere in 156.
Vse ostalo je bilo "meh". Kar so povedali tudi kupci. Če smo pošteni, 159 je bil verjetno avto, ki je skoraj potopil Alfo.

Od 156 dalje, alfa ni naredila enega avta, ki bil bil vsaj približno konkurenčen.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Niste razumeli alfasana. 159ka je topshit ker si jo je lahko rabljeno "funfcilinderco" (ali kako ji že reče) kupil za solden denar, Giulia pa je povprečna in ima tisoč drugih napak zato ker bo kot kaže predraga. Saj se spomnite tiste moje psevdoalfist/alfist definicije :) Že cel čas delajo določeni v te temi tole - pri Giulii ves čas iščejo minuse (čeprav večino stvari ki jih omenijo sploh niso minusi), zato ker bo kot kaže Alfa postala dražja kot do sedaj.

Par postov nazaj sem povedal glavne pluse 159-ke, in mislim da sem kar zadel: odlična lega na cesti in vzvojna togost šasije, varnost, izgled. Tu se je pa tudi zaključilo.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kakšni odgovori me prav zabavajo.
Recimo tole.
Giulia še na cesto ni prišla in toliko hvale.
To je recimo enako kot bi vam foter ženo zbral in vam rekel, da je najboljša.

Kvaliteto giulie bo pokazal čas in 5 letna doba bo že nek pokazatelj tega. In če bo res tako dobra bo verjetno tudi dražja kar pomeni, da si je marsikdo od dsnsšnjih orgazmičnih eintuziastov nr bo mogel privoščiti. Tko da upajmo na kskšen feler, ki jo bo pocenil.
Torej;
Sem pa ponosen pseudoalfist in mi prav laska takšna definicija.

Kot prvo pa je treba povedati, da pri alfi že dolgooo časa šteje izgled. In 159ka je bila kar se tega tiče uspešna. Drugo ni bilo tolk pomembno.
Gorjup
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 Ti, 2.0, letnik 2009

Jao Alfasan,... meni je sicer 159 res topshit avto, sem se zaradi nje zaljubil v Alfo in kupil najprej 166, ker za 159 ni bilo denarja in sedaj imam končno 159, ampak za znamko pa ni bila topshit, ker se jihj je premalo prodalo in za znamko ni topshit če jo lahko potem ti rabljeno kupiš čez 3 leta cenje kot primerljivega BMW. Od takih kupcev, kot nas eje večina tu na forumu ima Alfa prokleto malo in smo nepomemben potrošnik, ker če si ti še tako želiš Giulio QV je ne boš nikoli imel (razen če se zgodi nekaj neverjetnega in prideš do gore denarja. Ob takem slovesu kot ga ima ALfa mora dati ven res dober avto v vseh pogledih, nikakor ne samo v dizajnu pa s tem računat na kupce, sploh pa ne ko konkurira BMW in Mercedesu... Biti mora na nivoju in če hočejo uspeti bo treba marsikaj narediti na marketingu, na pred in poprodajnih storitvah, biti mora premium povsod.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

alfasan napisal/-a:Tko da upajmo na kskšen feler, ki jo bo pocenil.
:-s :?: :?: :?: Ti ga pa včasih res pihneš =; :roll:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

Pošteno povedano, nobena Alfa v zadnjih 20 letih ni bila nikakršen presežek. Edino v čemer so bili pred konkurenco je bil dizajn, pa tudi tukaj so v zadnjem obdobju začeli pešati. O Mitu ni za zgubljati besed, Giulieta je všečna (razen prednjih luči) vendar nič posebnega.
Treba si je naliti čistega vina in sprejeti dejstvo, da so v Alfi v zadnjih letih pošteno zaj.... In to večkrat, kar jih je pripeljalo na rob propada.
Lepo se je spominjati časov, ko so Alfe kupovali princi in šejki vendar izgleda, da je marsikdo zaspal v tistih časih. Realnost Alfe je danes popolnoma drugačna. Časi so se spremenili in med tem, ko je Alfa capljala na mestu in živela na krilih stare slave jo je konkurenca prehitela po levi in desni.
Giulia mi na slikah izgleda dobro. In nič več. Nikakor me ne navduši, ves čas je prisoten tisti zopern vw občutek povprečja. Verjamem, da bo v živo veliko bolj prepričljiva.
Kako torej naprej, kakšna je usoda Giuglie? Pri Alfi veliko stavijo na njo, prepričujejo nas, da je končno spet prava Alfa med nami. Pomp okoli predstavitve se počasi polega, čakamo na kaj bolj konkretnega. Mene še niso prepričali. Dejstvo je, da mora biti boljša in cenejša od konkurence in prekleto visoka cena (kot si je želi lizard) bi bila za Alfo samomor. Daleč so časi, ko so Alfe pomenile prestiž in so bile samo za izbrance.
159 2.0 jtdm
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Točno tako legenda.

Če bo alfa plasirala na trg bolj premium vozila se bo spremenila tudi struktura lastnikov, torej tistih, ki si to lajko privoščijo. Mi ki zdaj vozimo alfe oz. 90+ % nas pa se bo mogla ozirati za kiami ceed, dacia logan itd. Namreč ko berem forum in se pogovarjam je kar zsznati prisotnost da smo trenutno slovenski alfisti bolj na levi strani gausove krivulje.
Me prav zanima, ce bodo pohumneži, ki di želijo dragih alf še lajko imeli mokre sanje na prednjem sedežu ali bodo le cedili sline ob pogledu na alfe.
Meni je.v bistvu prav vsen drek kako firma stoji, kakšne ima cilje, če lajko za soliden denar dobim več od konkurence, kar pri rabljeni alfi zagotovo sem.

Me zaznima če kdo pomisli, ko kupuje fensi "gate" narejene na kitajskem kako živijo ti delavci, da si lahko polnoriteži vse to privoščijo.

Danes v ekonomiji šteje ssmo denar in vse drugo kot vsaj b glavi največ za denar je neracionalno.

Ok pa recimo da bo imela giulia kot premium uspeh v ameriki v eu in v slo pa zaradi visoke cene ne bo imela. Ok. Priznam še enkrat. Sem pseudoalfist. Bom pač kupil avto druge znamke, ki me bo prepričala. In zakaj bi bil zdaj čuden. Saj tudi "gate" menjamo, pa ne bi avtov.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

offtopic premaknjen tja kamor spada.

ko pa boš testiral Giulli-o pa le opiši svoja dognanja v tej temi.

l.p.
Slika
Zaklenjeno
  • Informacija