Nima moči / Izguba moči / Ne vleče - 1.8 TS

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Imam samo pripombo, v tvojem prvem spisku ni nikjer omenjen zobat jermen in tesnilo pokrova ventilov.

Če jermen menjaš po starem načinu brez uporabe fiksirnih elementov za odmične, lahko nov jermen namestiš prav tako narobe kot je bil - jermenice nimajo oznak.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
r0k
Alfa Junior
Alfa Junior

in prav imaš, ni naveden.. dele'sme pa prestrašu. Sam v vrnjenih starih delih je bil vmes zobat jermen :oops:
Bil pri prijatelju, drugače mehanik ki ni nikoli vozil drugega kot alfe, ta pravi da je bilo podobno ko je njemu na 33tki odtegnilo ležaj odmične gredi.. poudaril je da verjetno to ni to, ampak najslabši možni scenarij.
V glavnem v ponedeljek(upam) gre pod lupo, tip si bo vzel čas za pregled, tako da me ne bo stalo toliko kot pri pooblaščenem servisu.
Najbol me peče to ,da ko sem jo imel na testni vožnji, za kar dobro uro in še 2 meseca po nakupu je vsel delovalo perfektno, razen temperature
(to sem opazil že prvi dan , vendar je takrat zgleda še bolje deloval termostat). Vem da se nisem ''opekel'' z nakupom, ampak mam pa neki smole zgleda :)
Hvala za res dobre nasvete od vseh, sporočal bom kako bo po servisu, kasneje pa še pridejo slike z letno obutvijo in po odpravi nekaj prask in počene plastike.. ( italians can't park...)
lp, Rok
An Alfa Romeo is like a woman, that like's it rough from time to time...
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

Lep pozdrav

Imam sledeči problem in sicer avto ( ar 156 1.8ts 16v 106kw 1998) nima prave moci oz ko speljes ni nekega odziva kar naenkrat ko obrati malce naresejo cukne ter ozivi ... tester mi je pokazal lamdosondo vendar pise da se napaka pojavi obcasno poleg tega sem zasledil da ce tester javi lamdbo je lahko tudi lmm tega sem ocistil vendar ni bolje sploh ob prizgani klimi je noro pobrana moc .... kaj bi lahko bilo ... je kdo z okolice Koroške ki se nato spozna lahko sproba
Bolje je iti z 101ko v gostilno kod z Mercedesom v službo , bolje je biti mrtvo pijan , kod pa trezen mrtev :D
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Jaz bi probal s kom zamenjat lmm za test, boš potem vedel pri čem si :D
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

Alan napisal/-a:Jaz bi probal s kom zamenjat lmm za test, boš potem vedel pri čem si :D
Se isce kandidat :)
Bolje je iti z 101ko v gostilno kod z Mercedesom v službo , bolje je biti mrtvo pijan , kod pa trezen mrtev :D
Odgovori
  • Informacija