Raznorazne okvare / težave – Giulietta

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
deathstar
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Giulietta 2.0jtdM
Kraj: Novo mesto

mah saj vem...sem imel s kakim prejsnim rabljenim se vec dela....pa tudi ko sem imel novega ni slo brez uveljavljanja garancije...morda sem pri Giullieti samo. alo bolj napsihiran ker so me vsi pumpali da kok to crkuje in ne vem kaj...zaenkrat kaze znake obrabe samo sklopka torej...pa se to ni nujno. pac ne bom vozil v Dju pa je...drugace pa z avtom super zadovoljen...dokler se pojavijo stvari, ki se jih da popravit np...problem je ko pride tezava za katero se mehaniki ne vejo kaj bi...
mifek
Alfa Member
Alfa Member

pozdravljeni..a je že imel kdo podoben problem?

Namreč po izklopu akumulatorja mi zadnje levo steklo ne gre enakomerno dol ampak samo za par cm, če pritiskam na tipko..? naredil sem že kalibracijo kot piše v navodilih(stran 100) ampak ne pomaga...občasno se mi tudi zgodi. da če odprem sovoznikovo okno na voznikovi strani ne gre nazaj gor( dol gre normalno), na sovoznikovem stikalu deluje normalno!

Ve kdo kako rešiti ta problem?

LP Miha
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

Prekleta italijanska šlamparija.Opazil sem pred časom,da se zadnji brisalec čudno obnaša,ustavil se je ,po izklopu,kje se mu je zljubilo,zdaj pa sploh ne dela več.Kakšna ideja,preden me na servisu nategnejo,da je potrebno vse menjat.Mogoče kakšen stik na pregibnem kablu prtljažnih vrat,tako kot so mi zaradi tega pred časom nehali delat park senzorji?!
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

alfafil napisal/-a:Prekleta italijanska šlamparija.Opazil sem pred časom,da se zadnji brisalec čudno obnaša,ustavil se je ,po izklopu,kje se mu je zljubilo,zdaj pa sploh ne dela več.Kakšna ideja,preden me na servisu nategnejo,da je potrebno vse menjat.Mogoče kakšen stik na pregibnem kablu prtljažnih vrat,tako kot so mi zaradi tega pred časom nehali delat park senzorji?!
sam res....men pa te dnevne luči spredaj (ledice) enkrat delajo enkrat ne...upam da je kje kšn slab stik..ker na raznih forumih berem od zamenjave žarometov do zamenjave nekih modulov za 500 evrov....jaooooo ](*,)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Danes brisalec spet dela,mislim...,eh!
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Zelo verjetno ima nek kabel slab stik ali je kje delno poškodovan
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

Izkusnja ni moja.

Sem bil v nedeljo pri prijatlu na "piru", je lastnik Giuliette. Kupili je novo, ima jo ze vec kot 4 leta, prevozenih mal cez 80000, motor 1,4 170KM TBi. Redno vzdrževana, z zeno tudi nista dirkaca, da bi avto gonila.
Z zeno se pred slabim mesecem peljeta na eno kosilio in debatirata, da bo pocasi treba dat na stran denar za veliki servis. Nato pa je nekaj zaropotalo in avto se je ustavil.
Avtovleka k Zegi, nato pa zalostna novica. TURBINA.

Strosek: odlocila sta se za tovarnisko obnovljeno turbino (poškodovano moras pustiti njim)+ veliki servis + se nekaj cevi in kablov = skoraj 1600 €

Upam da je ta primer bolj izjema
Zadnjič spremenil KobolM, dne Ne Avg 02, 2015 7:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.
-----------------------------------------------------------
McLaren F1 team
Uporabniški avatar
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm
Kraj: Hrastnik
Kontakt:

A ni za te 1.4 turbinske bancinarke nek poseben olje za mešino... možno, da niso pravega devali noter.
Alfa Romeo Giulietta
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Enaka štorija bi lahko bila pri meni,ker je vse enako,tudi km,ampak,pri meni nagaja samo brisalec.Upam,da bo pri tem tudi ostalo.Mislim da je to bolj izjema.Se zgodi,pri konkurenci ni nič drugače.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Okvara turbine je dokaj pogost pojav pri 1750 tbi, pri naši je odletela po pol leta in prevoženih ca. 5k km, tako da je popravilo krila garancija, drugače bi bil strošek čez 3k€....

Zgodilo se je na AC pri 130km/h...za nadomestno vozilo so pripeljali novega VW pasata 2.0 tdi :mrgreen:

Vem še za dva primera, ko je odletela turbina, s tem da kaj dosti Giuliett in 159 s tem motorjem ni pri nas.
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

KobolM napisal/-a:Izkusnja ni moja.

Sem bil v nedeljo pri prijatlu na "piru", je lastnik Giuliette. Kupili je novo, ima jo ze vec kot 4 leta, prevozenih mal cez 80000, motor 1,4 170KM TBi. Redno vzdrževana, z zeno tudi nista dirkaca, da bi avto gonila.
Z zeno se pred slabim mesecem peljeta na eno kosilio in debatirata, da bo pocasi treba dat na stran denar za veliki servis. Nato pa je nekaj zaropotalo in avto se je ustavil.
Avtovleka k Zegi, nato pa zalostna novica. TURBINA.

Strosek: odlocila sta se za tovarnisko obnovljeno turbino (poškodovan moras pustiti njim)+ veliki servis + se nekaj cevi in kablov = skoraj 1600 €

Upam da je ta primer bolj izjema
Ali je 1.4 170KS multiair ali 1.7 TBi ?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Pa res!Ali je 1,4 MA,ali 1,7 TBi,ne pa 1.4 TBi :roll:
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

1,4 170KM MA.... se opravicujem
McLaren F1 team
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Danes so mi potihtali brisalec.Seveda je spet pretrgalo kable,tokrat od brisalca in jih je zalotal.Drugič bom sam.Na FL so zadevo prestavili za cca 5cm,da je zdaj kot manjši in se kabel več ne lomi.Njihove napake pa plačujemo mi. :evil:
pirlo
Alfist
Alfist

alfafil napisal/-a:Danes so mi potihtali brisalec.Seveda je spet pretrgalo kable,tokrat od brisalca in jih je zalotal.Drugič bom sam.Na FL so zadevo prestavili za cca 5cm,da je zdaj kot manjši in se kabel več ne lomi.Njihove napake pa plačujemo mi. :evil:
Na žalost je tako, če si prvi. Jaz (še) nimam teh težav, tako da mogoče pa ni tak hudo :wink:
Odgovori
  • Informacija