Alfa 156 1.9 JTD sportwagon klima

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
zhorzh
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo!

Imam en čuden problem s klimo, pa me zanima če bi kdo imel kak nasvet / informacijo.
Namreč, klima mi dela samo na minimalni temperaturi, pa še to samo prvih 10-15 minut, potem pa začne greti. Na ostalih temperaturah pa stalno greje.
Peljal sem ga že v Avto Klime PRO , kjer so mi potrdili, da sama klima dela. Torej, kompresor v redu, plin napolnjen, prižiga in ugaša normalno, cevi v redu.
En drug mehanik, ki se je malo poukvarjal z avtom, je pa rekel, da vidi, da klima dobi informacijo, da je temperatura motorja med -20C in +2C, kar je nerealno. Kazalec temperature motorja pa normalno kaže cca 90C.
Zamenjal mi je kotrolno tablo z eno drugo in je problem ostal, prav tako je zamenjal tipalo in je tudi ostal isti problem.

A se komu sanja kaj bi v mojem primeru lahko bilo narobe, ozirma če mi lahko kdo priporoča koga v Ljubljani, ki se s takimi stvarmi ukvarja?

Hvala za kakršno koli informacijo!
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

Mogoče senzor zunanje temperature ki se nahaja v desnem ogledalu.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

alfa111 napisal/-a:Mogoče senzor zunanje temperature ki se nahaja v desnem ogledalu.
x2 ;)
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
zhorzh
Alfa Junior
Alfa Junior

Hja, tega senzorja mi res niso gledali, samo sem pa zdaj preveril in mi na LCD kaze pravilno zunanjo temperaturo.
A to pomeni , da ta senzor torej dela?
Mogoče kdo priporoča kakega dobrega mehanika za alfe v LJ ali okolici lj?
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

kaj pa notranji senzor temperature... če ti greje na vse kar je nad "LO"
da ne ta daje napačne vrednosti ...

čeprav možno da te tudi kaj kablovje zaje**va če ti temperatura motorja dela po števcu pravilno, sama klima pa dobi napačno informacijo ... samo močno dvomim
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
zhorzh
Alfa Junior
Alfa Junior

Notranji baje tut da dela, mehanik je z računalnikom pregledal in zagotavlja, da vsi senzorji in tipala delujejo normalno.
Mal me jebe tut to, da se v bistvu nobenmu ne da s tem ukvarjat...
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

nebi vedel ... ampak to je zgolj ugibanje .. možno da ti komanda klime na armaturki nagaja? da tale narobe pošilja klimi ... samo tudi dvomim ker verjetno ti stopinje lepo prikazuje itd ...

res nebi vedel kje se skriva problem ...

kar se tiče mehankarjev .. načeloma bi ti to moral vsak rešiti ki se malo spozna na avto-elektroniko ... če hoče kaj zaslužiti ( s tem ne mislim obiranja denarja in štepanja ur)
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
bubera
Alfa Junior
Alfa Junior

Si bom kar tole temo sposodil.

Klimo se prekratkim napolnil. Zadnje case pa me je zacela zajebavat. Pru visjih obratih in hitrostih klima normalno dela,ko pa upocasnim voznjo iz cca 130 na cca 30 pa klima vgasne oz kompresor saj lucka na tipki za klimo se vedno gori sam ne hladi vec. Ko pri manjsih hitrosti drzim visoke obrate klima zacuda spet dela.

Vcasih tudi ko prizgem avto vcasih hladi drugic spet ne dokler ne speljem.

Kaj bi lahko bilo?je kdo ze imel tak problem?
Slika
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

Imam občutek, da je to simptom slabega kompresorja, ker ti samo pri visokih obratih ustvarja dovolj tlaka da proces teče.
Slika
Odgovori
  • Informacija