Pozdrav vsem!
Najprej, sem svež na forumu in - upam da - kmalu tudi svež alfist

In sicer; že nekaj časa se igram z idejo, da bi si (kot drugi) avto ubodel bencinsko Alfo GT (zaradi

se razume) - že nekaj časa po obrokih spremljam domačo ponudbo, pred kratkim pa sem se ravno mudil v Kranju in skočil vržt uč na tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9941091&show=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Zanima me seveda klasično vprašanje - je kdo morda dotično Alfo že gledal? Prodajalec mi je podal naslednje informacije: avto je nemški uvoz, papirji urejeni, kilometri menda realni (v servisni knjigi so računi servisov v nemčiji in štempljana garancija - seveda to ni nikakršna garancija, a vseeno), notranjost kot zunanjost za 10 let star avto lepo ohranjeni (z izjemo udarca, vidnega na fotografijah, ki pa je vsaj po hitrem pregledu kozmetične narave). Rje ni zaznati, tudi pod tapetami v prtljažniku ne. Pravi tudi, da so med servisom (pred prodajo) ugotovili, da je uničenih nekaj ventilov in so jih zamenjali - skupaj z ustrezno garnituro (tesnili, ...), še vedno pa menda računalnik zaznava zamaščen MAF senzor. Sicer naj bi bil motor BP.
Avto sem seveda zapleljal - na začetku je tekel zelo robato, obrati so v prostem teku nihali (ca. 500 +/-), kasneje se je tek umirili. Pod obremenitvijo ni bilo zaznati kakšnega cukanja, pospeševal je zvezno. Me je pa zmotilo to, da je avto za moj občutek precej kadil. Dim sive, morda malce modrikaste barve, vonja po olju nisem zaznal. Prodajalčev komentar je bil, da je avto od jeseni stal in potrebuje daljšo vožnjo, da se "spuca". Nisem dovolj mehanika da bi ocenil, ali to lahko drži. Sicer pa v rokah ni bilo slišnega pokanja, elektronika se je odzivala normalno (vse elektronsko deluje - tudi kontrolne lučke so ugasnile malo po zasuku ključa)
Torej; hvaležen bom za kakšrno koli informacijo oz. nasvet!
In za konec; vem, ni V6 - se ves čas igram z idejo o tem motorju, a nekje mora biti meja, zato bi kot prvo izkušnjo izbral raje JTS. Povsem zadostuje željam

Opravičujem se tudi, če je o dotičnem avtomobilu že bilo govora - priznam, nisem brskal po zgodovini threada