Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Damijan napisal/-a:Vleče v motor pri prižganem ali ugasnjenem motorju?
Pri mojem avtu, npr., če odvijem čep za dolivanje olja med prostim tekom, močno padejo obrati, avto sicer komajda ne crkne in tudi "vleče" zrak.

Sicer bi me pa od tega avta odvrnili 2 stvari:
-JTS motor
-sloves serviserja/prodajalca
kakšni konkretni razlogi glede JTS motorja mogoče, v praksi mislim....? Ker imam občutek, da se je začelo vse skupaj kar malo posploševat...
biker
Alfa Junior
Alfa Junior

Že dolgo prebiram ta forum ampak sem se danes moral registrirat -se opravičujem ,da je moj prvi post kar tu ampak ne razumem kako ste lahko taki strokovnjaki ,da kar po slikah ocenite vozilo v kakšnem stanju je.

OdgovorNapisal/-a chrush » Če Avg 06, 2015 12:34 am
Pozna kdo http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9986522" onclick="window.open(this.href);return false;

Slučajno ta avto poznam in je daleč od tega kar ste "ugotovili".
Volan ne zgleda tako slabo v živo,glede ročke pa to:-je samo pobarvana "kapica"v rdečo,ker je lastniku pač bilo tako všeč.
Na avtu je sedaj bil opravljen kompet veliki servis,že pred kakim letom ali dvema pa je bil odstranjen dpf,egr,načipan vse to uredil priznani strokovnjak-forumaš.Ne delajte škode nekomu,če ne poznate vozila in lastnika.
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

Ker sem prej tudi jaz komentiral volan in ročko, bi se najbrž spodobilo da odgovorim na tvoj post. Obraba volana in prestavne ročice (ter pedal, ki jih na sliki ni videti) nam da neko okvirno sliko o realnosti kilometrov. To so pač stvari, ki jih med vožnjo ves čas rabiš in se pač obrabijo. Torej, več rabe- večja obraba. To bo vsak pogledal, tudi tisti, ki nimamo preveč pojma o avtih. In če jaz pridem v avto, kjer vidim, da je nekdo naknadno prekrival volan in barval prestavno ročko, po možnosti zamenjal še pedalke, bo to zame rdeča luč! Verjamem, da je avto ok, vendar si prodajalec sam dela škodo s tem. Se pa strinjam, da to ne pomeni, da je avto slab in tega tudi nisem nikjer napisal.
159 2.0 jtdm
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

ARfan napisal/-a:kakšni konkretni razlogi glede JTS motorja mogoče, v praksi mislim....? Ker imam občutek, da se je začelo vse skupaj kar malo posploševat...
Ni ti treba daleč, da malo prebereš!
Že na tem foruu je dosti cvetk glede JTS motorja napisanih, imaš celo eno temo "srečnega" lastnika, k ise že dolga leta ubada s težavami JTS-ja in serviserjem AT!
Malo pa še poguglaš in imaš "humoresk" za cele vikende branja.

@biker, se strinjam! IN večina misli, da veliko km lahko indentificiraš po obrabljenosti volana in stopalkah. To kvečjemu lahko pove, da je veliko km narejenih po mestu z ogromno pretikanja.
Tudi človeški "švic" je lahko eden od faktorjev, ki požrejo usnjen volan. Nekateri imajo zelo agresivno polt!
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Avto ranga 159 more bit pri 190 jurjev malo slabsi kot nov. Una rdeca zgleda dalec od tega ze po slikah
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Miholl napisal/-a:Avto ranga 159 more bit pri 190 jurjev malo slabsi kot nov.
V bistvu se strinjam s tem, vendar je vse odvisno od lastnika: koliko ga čuva, servisira, kje in kako ga vozi,....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

Ker sem prej tudi jaz komentiral volan in ročko, bi se najbrž spodobilo da odgovorim na tvoj post. Obraba volana in prestavne ročice (ter pedal, ki jih na sliki ni videti) nam da neko okvirno sliko o realnosti kilometrov.
a ti poslikam kako izgleda volan pri meni pa ima avto komaj 200.000km (ja realnih)? :mrgreen:

del kjer imam večinoma roko je dobesedno uničen, ampak od tega je lahko 40.000km avtocest ostalo pa ovinki, majhni ali veliki nima dosti veze ker moraš pač volan vedno vrtet, na avtocesti je pa dovolj če ga držiš z 2 prstoma. pa tudi voznikov sedež imam totalno uničen, kar je pa posledica da imam doma pod streho težak vstop v avto in zjebano koleno in se moram zato dobesedno zvrnit na sedež, ter da sem v času študija prevažal ljudi v LJ, kar je pomenilo da sem v 10ih minutah za vsakega posebej dati v avto moral vstati in se nazaj usesti vanj.
Svet bo boljši, ko se bodo ljudje začeli ukvarjati sami s seboj namesto z drugimi
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Najbolj puščajo sledi na volanih prstani, tudi na prestavni ročki. Kavbojke s tistimi gumbi za riti zadaj pa napravijo precej škode na usnjenih sedežih ... Čevlji s trdim podplatom tudi bolj obrabljajo stopalke kot recimo superge.

Naslednja stvar so pa dolgi nohti, to se lepo opazi na vseh spraskanih površinah okoli gumbov ali zunaj na kljuki.
nedvedinho
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Zdravo. Iščem drugi avto, nekje v ranku 1.000-1.500€. Zanima me predvsem 147 pred FL. Najraje dizel, lahko bencinar, obvezno 3 vrata. Padle so mi tele v oči.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... istinctive" onclick="window.open(this.href);return false;
Očitno ni registrirana, vprašanje kaj je razlog.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... rogression" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprožen airbag?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... istinctive" onclick="window.open(this.href);return false;

Poz0na kdo kakšno?

EDIT: dizlska za 1350 je prodana.
Zadnjič spremenil nedvedinho, dne Če Avg 06, 2015 5:28 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Damijan napisal/-a:
ARfan napisal/-a:kakšni konkretni razlogi glede JTS motorja mogoče, v praksi mislim....? Ker imam občutek, da se je začelo vse skupaj kar malo posploševat...
Ni ti treba daleč, da malo prebereš!
Že na tem foruu je dosti cvetk glede JTS motorja napisanih, imaš celo eno temo "srečnega" lastnika, k ise že dolga leta ubada s težavami JTS-ja in serviserjem AT!
Malo pa še poguglaš in imaš "humoresk" za cele vikende branja.

sedaj pa stori isto še za TS in JTD pa si dober za en mesec.... BTW "srečni" lastnik ima samo nesposobnega serviserja ali pa je tako naiven, da se vsem pusti nategovat. Ker v 2 letih sestaviš avto iz nule do voznega stanja ne pa popravljaš motor...

@MaStr
zdele probano na dveh JTS in je isto tako (zrak vleče v motor).

Drugače pri JTS pri tej kilometrini in starosti dokaj rade crknejo kakšne vžigalne tuljave ter tudi kakšna lambda je lahko že problematična (ima 3 oz 4) tako, da naj bo pozoren, da avto lepo enakomerno vleče in nima kakšnega "flat spota" med pospeševanjem sploh tam nekje v 3 ali 4 prestavi. Če bi se izkazalo, da se je z avtom v preteklosti vozilo z okvarjenimi tuljavami pa imaš lahko potem problem še s katalizatorji (samo v tem primeru verjetno avto nebi šel čez tehničnega zaradi izpustov). Nekateri JTS motorji so imeli napako na ECUju in odmičnih...zaradi nepravilnega izgorevanja pa so se začele prekomerno nabirati usedline na kanalih sesalnega kolektorja, ventilih posledičo pa je vse to precej vplivalo na moč avtomobila. Torej, če se mu bo zdelo, da avto ni dovolj poskočen oz. je zamorjen za teh 150-160ks bi se ga jaz raje ognil...
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

"ARfan", hvala za odgovor.
Kot sem že omenil je alfa zelo solidno ohranjena. Tudi motor naj bi tekel zelo lepo, bil je pa menjan.
Mislim, da jo bo šel jutri kar iskat...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
azzurro1934
Alfa Member
Alfa Member

No, ko je že o JTS govora...sem imel 3 leta 156 JTS, dokler ni pred mesecem šla mašina ](*,)
Napako MSCF je bila stalnica, včasih pogosteje, včasih tudi pol leta brez napake, vzraoka mi ni uspelo ugotovit. Menjat sem moral tudi 2 vžigalne, seveda se je tudi katalizator uničil zarad tega.. Pa tudi olje je bilo treba mal pogosteje preverit.
Če bi bil ta motor manj problematičen (te težave se niso pojavile le pri meni), bi bil super. No, če se ti mal sreče nasmehne in dobiš dober primerek, je super, drugače pa pač počakaš tist dan v mesecu, ko vse deluje, in takrat izkoristiš priložnost! :-)(
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

azzurro1934 napisal/-a:No, ko je že o JTS govora...sem imel 3 leta 156 JTS, dokler ni pred mesecem šla mašina ](*,)
Napako MSCF je bila stalnica, včasih pogosteje, včasih tudi pol leta brez napake, vzraoka mi ni uspelo ugotovit. Menjat sem moral tudi 2 vžigalne, seveda se je tudi katalizator uničil zarad tega.. Pa tudi olje je bilo treba mal pogosteje preverit.
Če bi bil ta motor manj problematičen (te težave se niso pojavile le pri meni), bi bil super. No, če se ti mal sreče nasmehne in dobiš dober primerek, je super, drugače pa pač počakaš tist dan v mesecu, ko vse deluje, in takrat izkoristiš priložnost! :-)(

katalizatorje si uničil, ker si se še naprej vozil z zanič vžigalnimi tuljavami.Če bi takoj menjal bi kati ostali celi.Drugače pa MES + kitajski ELM kabel...ni vrag, da ne ugotoviš napake.
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV
Kraj: Ljubljana

nedvedinho napisal/-a:Zdravo. Iščem drugi avto, nekje v ranku 1.000-1.500€. Zanima me predvsem 147 pred FL. Najraje dizel, lahko bencinar, obvezno 3 vrata. Padle so mi tele v oči.

Očitno ni registrirana, vprašanje kaj je razlog.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... rogression" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprožen airbag?

Poz0na kdo kakšno?

EDIT: dizlska za 1350 je prodana.
2. 147ka...standardni problem..kupiš nove čepke na pooblaščencu okol 3€ pridejo zamenjaš in zadeva kjer je sopotnikov airbag spet lepo stoji...

3.147ka...tako zelo podobno je imela uporabnica foruma mala147....ker teh barv ni veliko...seveda pa vsak avto si poglej, sprobej ga, poslušej in boš vidu, testna vožnja ti tudi pove marsikaj.

lp,

d
azzurro1934
Alfa Member
Alfa Member

ARfan napisal/-a:
azzurro1934 napisal/-a:No, ko je že o JTS govora...sem imel 3 leta 156 JTS, dokler ni pred mesecem šla mašina ](*,)

katalizatorje si uničil, ker si se še naprej vozil z zanič vžigalnimi tuljavami.Če bi takoj menjal bi kati ostali celi.Drugače pa MES + kitajski ELM kabel...ni vrag, da ne ugotoviš napake.
Vse je meni to jasno, čeprav so bile vžigalne menjane takoj, ne vem pa kako je bilo pri prejšnjem lastniku...pa tudi katalizator je najmanjši problem, za tist tehnični v naši deželici tud ni problem...
Ja, v teoriji vzameš kabel pa je...sam v praksi ni šlo tako enostavno, in ko potem prebiraš o teh težavah po vseh forumih, se te napake zelo pogosto ponavljajo...le naklučje? [-(
Dejstvo je, da je tale motor daleč od optimalnega...preizkušeno tudi na lastni koži...
Zaklenjeno
  • Informacija