Nihanje / Padanje obratov - AR 156, 1.6 TS

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Pozdravljeni, odpiram novo temo, ker nisem zasledil podobnega problema v nobeni drugi res pa da nisem prelistal prav vseh strani tako da če taka tema obstaja naj me prosim preusmeri. Hvala.

Problem je sledeč.
https://www.youtube.com/watch?v=FBv9gar2K1k" onclick="window.open(this.href);return false;

Sicer video ni moj imam pa podoben problem s tem, da meni obrati nihajo med 1750 in 2200 rpm.
Vožnja je zelo neprijetna saj avto veliko "cuka" oz cukne med pospeševanjem. Očistil sem loputo (sicer je bila res čista kot, da jo je kdo dan prej očistil) resetiral ECU (http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=33&t=21843" onclick="window.open(this.href);return false;), imam ecu scan kjer lahko tudi resetiram neke stvari (2 se mi zdi) samo pošteno tisto niti nisem tikal. Še to tudi baterijo sem odklopil večkrat tudi že čez noč je bila enkrat odklopljena in potem poskušal z resetom ECU pa nič v čem bi lahko bil problem (minimo mogoče).

Hvala
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Preglej cevi za zrak, če 100% tesnijo, drugače vleče nekje zrak mimo LMM-ja in je mešanica čisto napačna.

Potem je lahko še LMM problem. Ali pa sam motorček prostega teka.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Hvala

Sem razstavil vse do zadnjega vijaka očistil vse čeprav je bilo vse tako ali tako že čisto ampak bolj kot ne izguba časa ... medtem je bila baterija izključena in, ko spet vse sestavim (reset ECU-ja) je nekaj časa delalo (2 min) potem pa spet ista pesem 1750-2200 rpm :( potem sem spet odklopil baterijo za približno 1 uro. Po 1 uri sem se šel igrat z ecuscan-om in čudežno dela na 750 do 800 obratov, ko da ga je švabo naredil kar ga tudi je saj povsod piše Bosch :)

V glavnem zdaj sem :D

Zakaj sem si rekel, da to moram naredit zakaj,.... zato, ker ko sem videl cene motorjev prostega teka me je na rit vrglo pa sem rekel vsi bi kupili avto za 200-500 E eni niti toliko nebi dali a cena motorčka prostega teka je 300 E in niti ni original euroton-ova spletna stran. :roll:
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Odgovori
  • Informacija