Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
alen232
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Okolica Ljubljana

didi napisal/-a:
nedvedinho napisal/-a:Kaj je fora, tega arogantnega, nezainteresiranega odnosa prodajalca do kupca? Kamorkoli sem šel pogledat avto, sem ga šel z denarjem v žepu, ne zaradi firbca, ampak obravnavali so me slabše kot v Hoferju.
Je to kakšna politika prodajanja avtomobilov, da smo lahko srečni, ker ga imamo od koga kupit?!
ker vejo da prej al slej prišel nekdo ki se na to bol malo spozna ali pa ima nekoga sabo, "ki naj bi se bolje spoznal pa se ne" in se odloči za nakup potem se pa začne veselica z obiskom prodajaln z rezervnimi deli. ;) eto zakaj....

lp,

d

Totalno kretenski odnos, karkoli vprasas te gleda preko k..... češ kaj me tuki zdej moriš? Mu povem za potisni ležaj oz da neki ropota, glih tok da ne začne zavijat z očmi! Lej jaz sem vceri naredil 100km v eno smer zaradi tega avta na koncu pa hladen tuš. Ker smo bili glih v kp smo se mal po netu iskal,smo šli še eno alfo pogledat(bom opisal tudi njo) Upam da jim še dolgo ostane tam na parkirišču!

Alen, Lp
Samo italijan :)
alen232
Alfist
Alfist

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... DM%20Progr.." onclick="window.open(this.href);return false;.

Tole smo šli tudi včeraj pogledat in sicer za brata. Tako je avto je v štirih različnih odtenkih rdeče barve. Zelo slabo pobarvano še slabše sestavljen po karamboliranju! Ampak ajde to niti ni tok štelo, če bi bil motor ok. Torej vizualno nula! Štift s katerim odpreš haubo je polomljen! Na motor: turbina je mastna pod pokrvom motorja se vidi da je nekdo že brisal oljne madeže. Ko pritisneš sklopko se začne vztrajnik oglašat. Gospa je menjala sklopko na 120k km, vztrajnika pa ocitno ne? Kaj je z folkom! Notri je kr solidno ohranjena. Kej več pa se nisem zadrževal ker je bil avto mimo, če bo komu v pomoč super da prihrani pot super. Če ne pa tudi prav.

Alen, Lp
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

nedvedinho napisal/-a:Kaj je fora, tega arogantnega, nezainteresiranega odnosa prodajalca do kupca? Kamorkoli sem šel pogledat avto, sem ga šel z denarjem v žepu, ne zaradi firbca, ampak obravnavali so me slabše kot v Hoferju.
Je to kakšna politika prodajanja avtomobilov, da smo lahko srečni, ker ga imamo od koga kupit?!

Hm
Nikoli naj kupca ne zavede odnos prodajalca rabljenih avtomobilov. Pri novih je drugače, preprosto greš v drug salon.
Pri rabljenih pa je ponavadi ravno obratno, torej, kadar se prodaja skropucalo ali je kakšna napaka je prodajalec pravna/fizična oseba zelo ali celo osladno prijazen in hiti kazati vse račune.
Torej, če najdeš avto za katerega misliš, da je ok oz. si prepričan da bi moral biti ok, se preprosto požvižgaj na prodajalca, poskusšaj samo čim bolj zbiti ceno, kupi in se odpelji.
Glede "didijevih" obiskov prodajalen z rabljenimi deli je pa tko, da pri rabljenem avtu nikoli ne veš kateri del je iztrošen n potrebuje zamenjavo. pa gre lahko ze velik iservis, sklopko, amortizerji, bremze, itd. Toda to je potrebno vzeti v zakup. Zato je rabljen avto tudi cenejši kot nov!
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV
Kraj: Ljubljana

alfasan napisal/-a:

Hm
Nikoli naj kupca ne zavede odnos prodajalca rabljenih avtomobilov. Pri novih je drugače, preprosto greš v drug salon.
Pri rabljenih pa je ponavadi ravno obratno, torej, kadar se prodaja skropucalo ali je kakšna napaka je prodajalec pravna/fizična oseba zelo ali celo osladno prijazen in hiti kazati vse račune.
Torej, če najdeš avto za katerega misliš, da je ok oz. si prepričan da bi moral biti ok, se preprosto požvižgaj na prodajalca, poskusšaj samo čim bolj zbiti ceno, kupi in se odpelji.
Glede "didijevih" obiskov prodajalen z rabljenimi deli je pa tko, da pri rabljenem avtu nikoli ne veš kateri del je iztrošen n potrebuje zamenjavo. pa gre lahko ze velik iservis, sklopko, amortizerji, bremze, itd. Toda to je potrebno vzeti v zakup. Zato je rabljen avto tudi cenejši kot nov!

sj ga že na uč vidš kok je potrebno uložit vanjga in ali se sploh splača nekomu toliko uložit da bo avto v stanju kot je treba. kar se tiča obiska prodajalcev rez. delov sem jst napisal iz vidika nekoga, ki nima blage veze o autu in kupi šrot. tako je bilo tudi pri meni ko nisem hotel gledat avta z punco, ona ga je pa kupla in je kupla mačka u žaklju. počutu sm se kot da obnavljamo Zastavo 1500. denarja je šlo na pretek pa še rešet se ga nismo mogl nakonc. Ko sem šel k prodajalcu in ga vprašu če je normalen da je prodal punci tak avto je samo odgovoru sj je vidla kaj kupuje in da oni take avtomobile kot pridejo tudi prodajajo naprej. ok zastopš use, ampak avto je na tehničnem padu...halooo...takim prodajalcem bi jim blo treba prodajlne zapret. ne moreš prodajat avta, ki niti ni tehnično izpraven za na cesto da ne govorim o ostalih stvareh.

lp,

d
Uporabniški avatar
Th3
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj

Slika

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... V%20Sport-.." onclick="window.open(this.href);return false;.

komu poznano ?
vem da ima veliko km, vprašanje sedaj na kakšen način so bili narejeni, hehe :mrgreen:

morda kakšne izkušnje s trgovcem ?
tomasso
Alfist
Alfist

Si to povedal prodajalcu?

Najbolje kar na začetku povedat, da imaš denar s seboj in boš kupil avto če te prepriča. Ko se izkašljaš, te vsak normalen trgovec obravnava drugače kot množico firbcev od katerih so vsi utrujeni. In ko ugotoviš napake, se ne spuščaj v neplodne tehnične debate - poveš konkretno ceno, ki si jo pripravljen plačat ali odstopiš od nakupa.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ja no, mene je v Adria avto odslovil g. Marko Fink tudi z denarjem v žepu, ker je rekel, da zdaj gre on na malico in nima časa zame, da mi sicer da ključ od avta in ga lahko pogledam ampak da ga bo on jutri prodal, ne pa danes :)
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

alfa_samec napisal/-a:Ja no, mene je v Adria avto odslovil g. Marko Fink tudi z denarjem v žepu, ker je rekel, da zdaj gre on na malico in nima časa zame, da mi sicer da ključ od avta in ga lahko pogledam ampak da ga bo on jutri prodal, ne pa danes :)
Jaz bi šel nalašč k drugemu prodajalcu in g. Finku to tudi v obraz povedal...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Saj sem potem kupil od Klavdija Alfo, tak da ... :)
Gaspy
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

Kot mojo prvo alfo sem si zamislil 159, malo sem že prebral o teh modelih in sicer se zanimam za 2.4 različico.
zanima me če ima kdo kaj informacij o tem avtu?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20SERV...

Hvala vsem skupaj že vnaprej,

LP, Gašper
simicbranko
Alfa Member
Alfa Member

Kupujem 159ko tko da je vsaka info dobrodošla. Vnaprej hvala

Prvo je http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %202.4JTDM" onclick="window.open(this.href);return false;

Druga pa http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... DM%20Disti.." onclick="window.open(this.href);return false;.
simicbranko
Alfa Member
Alfa Member

Kaj pa tega reg oznaka mi je zelo znana ...

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ow=1&avto=" onclick="window.open(this.href);return false;
alen232
Alfist
Alfist

Mene pa neki zanima in sicer lastniki 159-ke ali imate vsi tko mastno okoli turbine? Govorimo k pogledas navpicno navzdol ko odpres haubo?

Alen, Lp
Uporabniški avatar
Xin
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0
Kraj: Novo mesto

alen232 napisal/-a:Mene pa neki zanima in sicer lastniki 159-ke ali imate vsi tko mastno okoli turbine? Govorimo k pogledas navpicno navzdol ko odpres haubo?

Alen, Lp
nop
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

alen232 napisal/-a:Mene pa neki zanima in sicer lastniki 159-ke ali imate vsi tko mastno okoli turbine? Govorimo k pogledas navpicno navzdol ko odpres haubo?

Alen, Lp
Tkole?

Slika
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Zaklenjeno
  • Informacija