Odlično, ti si že zmontiral?
Zvrcni ko boš imel cajt pa voljo po zmrzovanju, da te rešim skladiščenja
Za intermezzo pa:
Kljub ne čisto zimskim temperaturam pa je vseeno dovolj mraz, da že od oktobra premišljujem o dodatnem električnem grelcu, ki ga imajo nekateri jtd-ji vgrajenega.
Sama vgradnja ni problem, imam pa še par stvari že dogovorjenih in so dinarčki že vnaprej razporejeni, tako odločitev še ni padla...
Sem pa v tem času prišel še do dileme:
zaradi teh grelcev je par alfic zgorelo, tudi vpoklic je bil izveden. Vsaj ena je žal zgorela tudi pri nas
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=2&t=27820" onclick="window.open(this.href);return false; . Vdovec je zapisal tudi uradno pojasnilo, ki pa moje firbčnosti ne poteši.
Kaj točno je izvedeno pri vpoklicu? Piše sicer
Modify the electrical wiring, fit a re-rated protective fuse, and install modified mounting bushes.
Edina uporabna informacija, s katero razpolagam, je prevezava samega grelca, to je očitno prvi del posega. Glede varovalke bi se najbrž tudi še kaj našlo, kaj konkretno je pa tretji del se mi pa tudi sanja ne...
Prvotno elektronika vklaplja eno, dve ali vse tri stopnje grelca.
Po "predelavi" pa se namesto tega vklopi samo ena stopnja, pa še ta je "po novem" vezava dveh tretjin grelca zaporedno. Torej 1. in 3. segment grelca zaporedno, 2. ostane nepriključen.
Če je torej prvotno grelec deklariran za okrog 700W, je po novem ta moč samo kakih 150W ali pa še to ne.
Je torej vgradnja sploh smiselna?
Ker "predelana" moč je zanemarljiva, s prvotno zamišljeno pa tvegam ognjemet