Že v garaži?Foggy napisal/-a:Sem šel tudi sam na ogled in avto ni slab

Že v garaži?Foggy napisal/-a:Sem šel tudi sam na ogled in avto ni slab

Si mi ga ti spelal?Foggy napisal/-a:Sem šel tudi sam na ogled in avto ni slab

GTjka bo pa neke vrste hobi avtomobilFoggy napisal/-a:Je že v garaži ja, tretma bo pa na vrsti ko bo čas dopuščal, do takrat bo ostala parkirana. Če želiš avtomobil z bencinskim motorjem pri alfi kaj dosti izbire tako ni, dveh dizlov doma pa ne mislim gledati, tako da upam da bom imel z 2.0 JTS toliko sreče kot z dvema 2.0 TSoma![]()
. Za družinske potrebe ostaja E91 320d, kateri pridno nabira kilometrino, GTjka bo pa neke vrste hobi avtomobil.

Zakaj na 3 leta? Tudi, če niso avto očitno dela, oz. jermena so še celaportos1986 napisal/-a:GTjka bo pa neke vrste hobi avtomobil. Pri meni bi bil primarni avto
. Šalo na stran, upam da ti bo dobro delal. Si preveril če so delali velik servis na 3 leta
?

Svetujejo na drugih forumih: " The engine must have it's belts and tensioners replaced every 3 years or 36,000 miles whichever comes first. " http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... dvice.html. Če to ne drži, še toliko bolj.ARfan napisal/-a:Zakaj na 3 leta? Tudi, če niso avto očitno dela, oz. jermena so še celaportos1986 napisal/-a:GTjka bo pa neke vrste hobi avtomobil. Pri meni bi bil primarni avto
. Šalo na stran, upam da ti bo dobro delal. Si preveril če so delali velik servis na 3 leta
?
. Važno je predvsem, da se je redno menjalo ter kontroliralo olje ter, da se ni vozilo z zanič vžigalnimi tuljavami, ki dokaj rade crknejo pri tej starosti ter kilometrini.
Jaz sem sicer do sedaj v 6letih kar se okvar okoli motorja tiče menjal samo dve vžigalni (ima 200kkm prevoženih).

zdaj, da bi bilo kaj prav posebnega niti ne. Pozoren je potrebno biti na vžigalne tuljave.Če avto začne cukat pomeni, da je najverjetneje ena izmed njih zanič.Če bi se s takim avtom potem naprej vozil je velika verjetnost da uničiš vsaj en katalizator (ima 3) ter skuriš kakšno izmed lambda sond (ima 3 oz. 4). Govori se tudi, da naj bi bil blok enak kot pri TS, kar prinese tudi probleme z ojničnimi čeprav po tujih forumih nisem zasledil, da bi tu pogosto ribale.Foggy napisal/-a:Velik servis je bil narejen 2x in sicer v 2010 in 2015, po računih sodeč sta bili zamenjani ena ali dve tuljavi.
@ARfan
Je še kaj takšnega na kar moraš biti posebej pozoren pri 2.0 jts?

Tukaj sem skoraj ziher, da ni kriv MAF ampak prej vžigalne tuljave, injektorji ali pa je celo kaj hujšega. Če se prav spomnim jo je šel nekdo iz foruma pogledat in zvok motorja ni bil najbolj zdrav. Posledice vožnje z zanič vžigalnimi sem pa opisal že zgoraj. Se pa ta avto prodaja že zelo dolgo (vsaj 2 leti) in ga očitno v tem času še vedno niso uspeli popravit.Domnevam, da če bi bil samo MAF bi to že storili. Je pa bila najprej parkirana (neregistrirana) na nekem travniku, čez nekaj časa v neki garaži sedaj pa je izgleda ponovno zamenjala lokacijoportos1986 napisal/-a:Bi se splačalo tega popravit, pleh izravnat in novi MAF sensor kupit, če je seveda res samo MAF fuč? http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20MENJ...
Več kot 1500€ mu ne bi ponudil, ker bi verjetno treba še velik in mali servis nardit.

Z veseljem če bi bil kak na avto netuWiTBoY napisal/-a:glede na to da imajo avto prodajo če bi samo lmm zanič bi ga verjtno sami zamenjalni in avto prdalitko pa.
poišči kakšno gt z 1.8TS motorjem je bolša izbira.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta