Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Foggy napisal/-a:Sem šel tudi sam na ogled in avto ni slab :mrgreen:
Že v garaži?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Foggy napisal/-a:Sem šel tudi sam na ogled in avto ni slab :mrgreen:
Si mi ga ti spelal? :-k
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Glede na to, da se ne javi nič, bi sklepal, da ga že pere in sesa ter preverja tekočine :lol:
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

jest se nebi sekiral :) itaq je jts
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Dobr je, sam več ljubezni rabi :D .
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Je že v garaži ja, tretma bo pa na vrsti ko bo čas dopuščal, do takrat bo ostala parkirana. Če želiš avtomobil z bencinskim motorjem pri alfi kaj dosti izbire tako ni, dveh dizlov doma pa ne mislim gledati, tako da upam da bom imel z 2.0 JTS toliko sreče kot z dvema 2.0 TSoma [-o< :mrgreen: . Za družinske potrebe ostaja E91 320d, kateri pridno nabira kilometrino, GTjka bo pa neke vrste hobi avtomobil.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Foggy napisal/-a:Je že v garaži ja, tretma bo pa na vrsti ko bo čas dopuščal, do takrat bo ostala parkirana. Če želiš avtomobil z bencinskim motorjem pri alfi kaj dosti izbire tako ni, dveh dizlov doma pa ne mislim gledati, tako da upam da bom imel z 2.0 JTS toliko sreče kot z dvema 2.0 TSoma [-o< :mrgreen: . Za družinske potrebe ostaja E91 320d, kateri pridno nabira kilometrino, GTjka bo pa neke vrste hobi avtomobil.
GTjka bo pa neke vrste hobi avtomobil #-o . Pri meni bi bil primarni avto [-( . Šalo na stran, upam da ti bo dobro delal. Si preveril če so delali velik servis na 3 leta :) ?
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

portos1986 napisal/-a:GTjka bo pa neke vrste hobi avtomobil #-o . Pri meni bi bil primarni avto [-( . Šalo na stran, upam da ti bo dobro delal. Si preveril če so delali velik servis na 3 leta :) ?
Zakaj na 3 leta? Tudi, če niso avto očitno dela, oz. jermena so še cela :) . Važno je predvsem, da se je redno menjalo ter kontroliralo olje ter, da se ni vozilo z zanič vžigalnimi tuljavami, ki dokaj rade crknejo pri tej starosti ter kilometrini.

Jaz sem sicer do sedaj v 6letih kar se okvar okoli motorja tiče menjal samo dve vžigalni (ima 200kkm prevoženih).
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Velik servis je bil narejen 2x in sicer v 2010 in 2015, po računih sodeč sta bili zamenjani ena ali dve tuljavi.

@ARfan
Je še kaj takšnega na kar moraš biti posebej pozoren pri 2.0 jts?
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

ARfan napisal/-a:
portos1986 napisal/-a:GTjka bo pa neke vrste hobi avtomobil #-o . Pri meni bi bil primarni avto [-( . Šalo na stran, upam da ti bo dobro delal. Si preveril če so delali velik servis na 3 leta :) ?
Zakaj na 3 leta? Tudi, če niso avto očitno dela, oz. jermena so še cela :) . Važno je predvsem, da se je redno menjalo ter kontroliralo olje ter, da se ni vozilo z zanič vžigalnimi tuljavami, ki dokaj rade crknejo pri tej starosti ter kilometrini.

Jaz sem sicer do sedaj v 6letih kar se okvar okoli motorja tiče menjal samo dve vžigalni (ima 200kkm prevoženih).
Svetujejo na drugih forumih: " The engine must have it's belts and tensioners replaced every 3 years or 36,000 miles whichever comes first. " http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... dvice.html. Če to ne drži, še toliko bolj.

@Foggy
Si kaj spustil ceno, če ni skrivnost?
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Bi se splačalo tega popravit, pleh izravnat in novi MAF sensor kupit, če je seveda res samo MAF fuč? http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20MENJ...

Več kot 1500€ mu ne bi ponudil, ker bi verjetno treba še velik in mali servis nardit :D .
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:Velik servis je bil narejen 2x in sicer v 2010 in 2015, po računih sodeč sta bili zamenjani ena ali dve tuljavi.

@ARfan
Je še kaj takšnega na kar moraš biti posebej pozoren pri 2.0 jts?
zdaj, da bi bilo kaj prav posebnega niti ne. Pozoren je potrebno biti na vžigalne tuljave.Če avto začne cukat pomeni, da je najverjetneje ena izmed njih zanič.Če bi se s takim avtom potem naprej vozil je velika verjetnost da uničiš vsaj en katalizator (ima 3) ter skuriš kakšno izmed lambda sond (ima 3 oz. 4). Govori se tudi, da naj bi bil blok enak kot pri TS, kar prinese tudi probleme z ojničnimi čeprav po tujih forumih nisem zasledil, da bi tu pogosto ribale.
Prve serije JTS motorjev (najpogosteje se je pojavljalo predvsem pri 2002 ter začetek 2003) naj bi imele problem z timingom odpiranja/zapiranja ventilov.Namreč prihajalo je do vžiga, ko sesalni ventili še niso bili popolnoma zaprti...posledično so saje sčasoma popolnoma zapacale sesalni del motorja, kar se je na koncu precej poznalo na performansih (na valjih samo cca 125-140ks). Tovarna zaradi tega ni nikoli naredila vpoklica ali priznala serijske napake je pa bilo v takem primeru potrebno menjat odmične ter ventile, če se jih ni dalo očistit. Ta napaka naj bi bila pri poznejših 2003 in naprej odpravljena ( "The early JTS engines were reported to suffer from carbon build-up in the inlet ports, Alfa changed the inlet camshaft in Apr 03 and again in Oct 04 so later JTS engined cars may be preferable.") .
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

portos1986 napisal/-a:Bi se splačalo tega popravit, pleh izravnat in novi MAF sensor kupit, če je seveda res samo MAF fuč? http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20MENJ...

Več kot 1500€ mu ne bi ponudil, ker bi verjetno treba še velik in mali servis nardit :D .
Tukaj sem skoraj ziher, da ni kriv MAF ampak prej vžigalne tuljave, injektorji ali pa je celo kaj hujšega. Če se prav spomnim jo je šel nekdo iz foruma pogledat in zvok motorja ni bil najbolj zdrav. Posledice vožnje z zanič vžigalnimi sem pa opisal že zgoraj. Se pa ta avto prodaja že zelo dolgo (vsaj 2 leti) in ga očitno v tem času še vedno niso uspeli popravit.Domnevam, da če bi bil samo MAF bi to že storili. Je pa bila najprej parkirana (neregistrirana) na nekem travniku, čez nekaj časa v neki garaži sedaj pa je izgleda ponovno zamenjala lokacijo :) .

Skratka, če boš šel gledat bodi res pozoren na motor. In ja, če bi bil res samo MAF ter kot celota nič hujšega (kar sam ne verjamem) bi se nakup za moje pojme izplačal.
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

glede na to da imajo avto prodajo če bi samo lmm zanič bi ga verjtno sami zamenjalni in avto prdali :) tko pa.
poišči kakšno gt z 1.8TS motorjem je bolša izbira.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

WiTBoY napisal/-a:glede na to da imajo avto prodajo če bi samo lmm zanič bi ga verjtno sami zamenjalni in avto prdali :) tko pa.
poišči kakšno gt z 1.8TS motorjem je bolša izbira.
Z veseljem če bi bil kak na avto netu :) . Bi tud o dizelu razmišljal, ampak bom naredu na leto med 10-15 000km in se mi ga ne splača met, pa še prej bi ga uniču zarad mestnih voženj.

Res slaba izbira je GT bencinarjev. Uvoz je opcija, ampak nimam iskušenj z tem, pa še drago to pride (V Nemčiji recimo za 3-4 000€ bi moral dat sigurno okoli 6 000€ da ga pripeljem).
Zaklenjeno
  • Informacija