Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

portos1986 napisal/-a:[

Z veseljem če bi bil kak na avto netu :) . Bi tud o dizelu razmišljal, ampak bom naredu na leto med 10-15 000km in se mi ga ne splača met, pa še prej bi ga uniču zarad mestnih voženj.

.
Preden boš uničil JTD z 15.000 km letno, ti bo JTS 3x zaribal...
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

skyblue napisal/-a:

Z veseljem če bi bil kak na avto netu :) . Bi tud o dizelu razmišljal, ampak bom naredu na leto med 10-15 000km in se mi ga ne splača met, pa še prej bi ga uniču zarad mestnih voženj.

.
Pozabu omenit da večino mestne vožnje (to bi ga verjetno ubilo, zadušilo in še kaj zraven). Res da je veliko več JTD motorjev na forumu, ampak se mi zdi da je in bi jst imel več težav z njimi, še posebej ker 1/2 časa se ne bi niti ogrel motor predn bi prišel do cilja, kot pa z kakim 1.8 bencinarčkom.
Zadnjič spremenil portos1986, dne Pe Jan 22, 2016 3:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:Velik servis je bil narejen 2x in sicer v 2010 in 2015, po računih sodeč sta bili zamenjani ena ali dve tuljavi.

@ARfan
Je še kaj takšnega na kar moraš biti posebej pozoren pri 2.0 jts?
Ojnčne ležaje daj preventivno zamenjat (pa potem seveda še posledično novo motorno olje ter filtri) ker je spodnji del motorja enak tistemu iz 2.0 TS. Za hobi avto bi seveda bil precej bolj primeren GT 3.2, ampak so v Sloveniji preredki, da bi čakal kdaj se kak pojavi na netu.

Nabiranje saj v sesalen delu pa je prisotno pri precej bencinarjih z direktnim vbrizgov, pogooglajte npr.: audi fsi carbon build up.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

skyblue napisal/-a:

.
jao kje jih pobirate... to je isto kot, da bi rekel da bo na JTDju v tem času 3x menjal vztrajnik, turbino, injektorje, senzorje odmičnih, bo počila glava... strošek menjave vztrajnika s sklopko ter ostalim kar spada zraven pa je praktično že v višini generalke motorja na JTS...
axis86
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa romeo 156 1.9 jtd
Alfa romeo 75 1.6 carb
Alfa romeo 159 1.9 jtdm 16V
Kraj: Žiri

portos1986 napisal/-a:
skyblue napisal/-a:

.
Pozabu omenit da večino mestne vožnje (to bi ga verjetno ubilo, zadušilo in še kaj zraven). Res da je veliko več JTD motorjev na forumu, ampak se mi zdi da je in bi jst imel več težav z njimi, še posebej ker 1/2 časa se ne bi niti ogrel motor predn bi prišel do cilja, kot pa z kakim 1.8 bencinarčkom.
Jaz mam jtd-ja pa se že 4 leta vozim vsak dan na šiht 4km v eno stran. Prej se je pa 6 letvozil 1km v eno stran na šiht. Pa moram potrkat nobenih problemov. Avto ma pa 250000 km.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Prepričali ste me da je tudi dizel vredu izbira :roll: . Kak se vam zdi ta GT, malo je kičast, sicer pa zelo lep :-k ?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20170%20Q2
boxer88
Alfa Member
Alfa Member

portos1986 napisal/-a:Prepričali ste me da je tudi dizel vredu izbira :roll: . Kak se vam zdi ta GT, malo je kičast, sicer pa zelo lep :-k ?

Meni osebno zelo všečen avto. Je pa to seveda stvar okusa. :wink:
Tudi po opisu sodeč, bi bilo vredno iti pogledat mrcino! :)
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

portos1986 napisal/-a: Pozabu omenit da večino mestne vožnje (to bi ga verjetno ubilo, zadušilo in še kaj zraven). Res da je veliko več JTD motorjev na forumu, ampak se mi zdi da je in bi jst imel več težav z njimi, še posebej ker 1/2 časa se ne bi niti ogrel motor predn bi prišel do cilja, kot pa z kakim 1.8 bencinarčkom.
Misliš da se moj 1.8 fiat ogreje zdele do šihta? Pozabi. :lol: Jedva prileze do polovice ko ga ugasnem. Ko grem domov isto. Sploh ni straha da bi dizla isto vozu. Pač ga ne nateraš ko kraja med vožnjo pa je. Lepo normalno. Enkrat na teden ko je prilika pa riskiraš par litrov nafte in ga dobr ogreješ in nardiš par kilometrov, tudi malo bolj energetičnih. Za moje pojme ok varjanta. :)
Uporabniški avatar
mercury1946
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 16v

portos1986 napisal/-a:Prepričali ste me da je tudi dizel vredu izbira :roll: . Kak se vam zdi ta GT, malo je kičast, sicer pa zelo lep :-k ?

tut jst sm se zanimal za tole, potem se pa od uporabnika alfa kluba izvedel, da je avto bil uvozen razbit in popravljen, tega mi pa prodajalec prek telefona ni hotel priznati. na tvojem mestu bi se izognil temu avtu
Slika
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

da je avto bil razbit in se ne vem kaj, brez da si ga videl ne moreš povedat
super
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

To se zelo redko zgodi, dve GTV 1.8TS na enkrat na avto.net :D . Pozna kdo to?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 201.8%20TS
Uporabniški avatar
mercury1946
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 16v

stuhec napisal/-a:da je avto bil razbit in se ne vem kaj, brez da si ga videl ne moreš povedat
se strinjam, pa vseeno, ce misli pogledat avto bo pa vsaj bolj pozoren na zadevo. tut to je dost.
Slika
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Mnenja?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 024V%20GTA" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Dejch napisal/-a:Mnenja?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 024V%20GTA" onclick="window.open(this.href);return false;
Saj imaš avto opisan tu na forumu!
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Damijan napisal/-a:
Dejch napisal/-a:Mnenja?

Saj imaš avto opisan tu na forumu!
Za tega mi je pa še danes žal, da je nisem šel pogledat, preden sem kupil drugo V6 SW. Po napisanem v temi, mora biti zelo zanimiv kos!
Zaklenjeno
  • Informacija