Z veseljem če bi bil kak na avto netu . Bi tud o dizelu razmišljal, ampak bom naredu na leto med 10-15 000km in se mi ga ne splača met, pa še prej bi ga uniču zarad mestnih voženj.
.
Preden boš uničil JTD z 15.000 km letno, ti bo JTS 3x zaribal...
Z veseljem če bi bil kak na avto netu . Bi tud o dizelu razmišljal, ampak bom naredu na leto med 10-15 000km in se mi ga ne splača met, pa še prej bi ga uniču zarad mestnih voženj.
.
Pozabu omenit da večino mestne vožnje (to bi ga verjetno ubilo, zadušilo in še kaj zraven). Res da je veliko več JTD motorjev na forumu, ampak se mi zdi da je in bi jst imel več težav z njimi, še posebej ker 1/2 časa se ne bi niti ogrel motor predn bi prišel do cilja, kot pa z kakim 1.8 bencinarčkom.
Zadnjič spremenil portos1986, dne Pe Jan 22, 2016 3:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Foggy napisal/-a:Velik servis je bil narejen 2x in sicer v 2010 in 2015, po računih sodeč sta bili zamenjani ena ali dve tuljavi.
@ARfan
Je še kaj takšnega na kar moraš biti posebej pozoren pri 2.0 jts?
Ojnčne ležaje daj preventivno zamenjat (pa potem seveda še posledično novo motorno olje ter filtri) ker je spodnji del motorja enak tistemu iz 2.0 TS. Za hobi avto bi seveda bil precej bolj primeren GT 3.2, ampak so v Sloveniji preredki, da bi čakal kdaj se kak pojavi na netu.
Nabiranje saj v sesalen delu pa je prisotno pri precej bencinarjih z direktnim vbrizgov, pogooglajte npr.: audi fsi carbon build up.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
.
jao kje jih pobirate... to je isto kot, da bi rekel da bo na JTDju v tem času 3x menjal vztrajnik, turbino, injektorje, senzorje odmičnih, bo počila glava... strošek menjave vztrajnika s sklopko ter ostalim kar spada zraven pa je praktično že v višini generalke motorja na JTS...
.
Pozabu omenit da večino mestne vožnje (to bi ga verjetno ubilo, zadušilo in še kaj zraven). Res da je veliko več JTD motorjev na forumu, ampak se mi zdi da je in bi jst imel več težav z njimi, še posebej ker 1/2 časa se ne bi niti ogrel motor predn bi prišel do cilja, kot pa z kakim 1.8 bencinarčkom.
Jaz mam jtd-ja pa se že 4 leta vozim vsak dan na šiht 4km v eno stran. Prej se je pa 6 letvozil 1km v eno stran na šiht. Pa moram potrkat nobenih problemov. Avto ma pa 250000 km.
portos1986 napisal/-a:
Misliš da se moj 1.8 fiat ogreje zdele do šihta? Pozabi. Jedva prileze do polovice ko ga ugasnem. Ko grem domov isto. Sploh ni straha da bi dizla isto vozu. Pač ga ne nateraš ko kraja med vožnjo pa je. Lepo normalno. Enkrat na teden ko je prilika pa riskiraš par litrov nafte in ga dobr ogreješ in nardiš par kilometrov, tudi malo bolj energetičnih. Za moje pojme ok varjanta.
tut jst sm se zanimal za tole, potem se pa od uporabnika alfa kluba izvedel, da je avto bil uvozen razbit in popravljen, tega mi pa prodajalec prek telefona ni hotel priznati. na tvojem mestu bi se izognil temu avtu