Prodajna strategija in prihodnost AR

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Prodajna mreža je sigurno velik hendikep za Alfo. Žal ne gre skup, da ti v istem salonu prodajajo nekaj tisoč evrov vredno pando in 80.000 evrov vredno Giulio QV. Če se hočejo it premium znamko mora biti tudi prodajna mreža in saloni na nivoju, morajo ti dati občutek posebnosti ko kupuješ njihov izdelek.
Probajte iti kdaj v kak BMWjev salon, na kakšnen nivoju je odnos do stranke pa bo vse jasno. Znanec je kupil še kar enega BMW-ja ker so bili kot družina tako zadovoljni z odnosom, in verjetno bo še kakšnega v kratkem. Skratka zelo so si zapomnili ustrežljivo in prijazno obnašanje zaposlenih, kar je vsekakor velik faktor pri nakupu.

V Ljubjani naprimer Maserati Ghibli stoji zraven Fiatov, Jeepov in Chrylserjev in je sam vreden več kot vsi ostali avti v salonu skupaj.
Kaj takega pač ne privablja kupce preveč.

Kako točno se italjani mislijo lotit te problematike pa nimam pojma, zdi se mi pa da ne preveč resno. Upam, da ne bo čez 10 let spet v stilu - priznamo da smo naredili napako in nismo vedeli kako primerno sestavit prodajno mrežo, salone in odnos do strank - čas je da začnemo znova :)
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tako je.
Prav smesen je maserati v salonu na dunajski.

Od predstavitve zgodbe o novem rojstvu alfe dalje sem preprican da tako preprosto ne bo slo.
1. Naj jo upokojijo za 20 let kot lancio ali pa,
2. Prodajo nekomu, ki bo vedel kako se stvari streze pa tudi ce je to neITA.

Alfa ima dobra 2% skupnega prispevka k prodaji grupe, stevilo proizvedenih vozil letno in povprecen zasluzek in takoj vam je jasno da letno ne morejo postaviti vec kot 5 salonov, zato nujno potrebujejo resnega botra, ki bo financiral razvoj resne palete vozil.
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

lizard napisal/-a: Probajte iti kdaj v kak BMWjev salon, na kakšnen nivoju je odnos do stranke pa bo vse jasno. Znanec je kupil še kar enega BMW-ja ker so bili kot družina tako zadovoljni z odnosom, in verjetno bo še kakšnega v kratkem. Skratka zelo so si zapomnili ustrežljivo in prijazno obnašanje zaposlenih, kar je vsekakor velik faktor pri nakupu.
BMW v Mb so samo super ob nakupu. Če pa prideš 2 min do odprtja servisa noter (pa so vsi za mizami) in te lepo odslovijo, da naj zunaj počakaš, da se odprejo čez 2 minuti.

Raje mam bolj domač odnos, pa da vse štima. Ne pa da me tak ven vržejo. Sori, če bi kupoval, me ne bi več tam vidli.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Ne nobene panike ni če je v salonu od pande do alfe qv. Koga zanima italijanska motorizacija, bo šel v trgovino fcg in to je to. Me prav zanima, kdo bi bil pripravljen zgradit ne vem koliko salonov in servisov, zraven še investiral v razvoj palete + 2 suvov. Ma bejžte no, pristanite na zemlji. Če bodo avti, lepi,dobri, se bo prodajalo. Kar se tiče prijaznosti in da nekdo kupi zaradi tega še en bmw, pa je bučka. Imel ga je namen kupit, in edino v isti salon se je vrnil zaradi tega. Če mi ga prodajalka povleče ne bom kupil še ene alfe, če tak ni moj namen-želja in možnost.

In še 1x napišem z veliko: NEHAJTE SANJATI, DA NAJ ALFA KONKURIRA BMW-JU, ALFA JE DEL KONCERNA, BRAND IN BO KONKURIRALA V DOLOČENIH RAZREDI Z DOLOČENIM MODELOM. Saj se zavedate, velikosti alfe? Napoved je 400k, a sem kje grešil in so napovedali 4 mil ali pa 10 mil.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Potem jim pač številke ne gredo skupaj z napovedmi.
Mogoče nas samo malo vlečejo za nos in bo čez en mesec predstavljen še karavan, tam enkrat septembra kamal, do konca leta 6C, še kakšen spider, ...
Potem bom verjel, da jim na USA trgu morda celo uspe prodati kar so si zastavili.
Samo z gulio jim to ne bo uspelo, ker bodo morali prodati več kot bmw istega razreda. To pa malo morgen.

Sicer pa ... ali nas niso spravljali v delirij s paleto že od 2010 dalje, Gulia je pa prišla šele 2015 na trg pa 2016. Vse vsaj 5 let prepozno.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

Lizard ima v bistvu prav,ampak tudi THOR,mene ne moti panda poleg Maseratija,bilo bi pa logično da so Ferrari,Maserati in eventualno Alfa v vsaj ločenih prostorih.Tudi Audija in Škode ni skupaj.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Sicer dvomim, da je možno, vendar bi se splačalo ujeti tega Gospoda.

http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilno ... lva/378058" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Žal je šel v penzijo. Baje dokončno.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

VAG je ubil njegov kreativni duh.Naredil je A5 in potem samo še copy-paste. #-o
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje
Kontakt:

Govori se, da bosta večja Alfina limuzina in Alfieri prestavljena za vsaj eno leto zaradi "novih razmer na Kitajskem" :-)(

http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... china-woes
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

crossover konec 2016? glede na tempo bi ga mogli par let nazaj predstavit..
Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

AR Kamal šteje že preko 10 let :lol:
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Pa bosta šli še 2 leti in z njima AR, v qrac...
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Za Alfo se vsako leto govori, da bo šla v qrac tam od leta 1980.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Spet ista pesem. http://www.avtomobilizem.com/novice/pri ... 9-01-2016/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori
  • Informacija