MAXTER napisal/-a:Prve voznje za novinarje 10. maja
Prav utrujajoče počasni so že...
So pa celo in predvsem končno izdali nek nov video, tokrat iz kabine, strehe in havbe ko s QV prevozijo krog po dirkališču s 360° pogledom. Tako, da končno čahko slišimo zvok v kabini, ni kot busso V6 je pa vsekakor precej strupen za turbaka
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Sami strokovnjaki ! En pravi da je menjalnik zanic in to ugotovi iz videa drugi pravi, da menjalnik ni biser ugotovil isto iz videa nalozenega na youtube ofak
- Ex 2005 156 GIUGIARO 2.4JTDm
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
Meni je to vsec, pri 75ki tudi cutis zobnike kako se sklopijo.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
smukc napisal/-a:Sami strokovnjaki ! En pravi da je menjalnik zanic in to ugotovi iz videa drugi pravi, da menjalnik ni biser ugotovil isto iz videa nalozenega na youtube ofak
V nemških salonih so dobili prospekte..naročila se bodo sprejemala od sredine tedna dalje, vendar samo za dizelske motorje. Med njimi tudi 136KM izvedenka.
Baje da je spodnja slika iz prospekta samo glede na to da so vse številke v tabeli porabe iste, ne vem ali je to fake ali pa pač italjansko šlampasto in so izdal zadevo s tiskarskim škratom
Za prvi motor piše 110kW (136PS). Fake, ali pa res obupno šlampasto.
Se mi pa zdi, da sem že večkrat pri različnih znamkah opazil, da imajo isti motorji v različnih izvedbah moči enako porabo/izpuste...
Upam, da ste OK in da vam aprilski dnevi prijetno minevajo.
Izgleda da se bo prodaja nove Giulije kmalu začela, ampak še vedno se dogaja kar precej šlamparije okoli predstavitve - v stilu italianov. Avto izgleda korektno ampak žal nič več, nobenega vau efekta.
Pred par dnevi sem obiskal salon v LJ - revščina od revščine - naj pogledajo konkurenco če se mislijo primerjati z njo - mi je pa prijazen prodajalec AR v pogovoru kot info rekel: nova Giulija prihaja v SLO konec junija in na dan uradne predstavitve naj bi bile znane cene, cena osnovne 2,2 TD naj bi bila cca 25- 26.000 €, ampak še nič uradno.
Pa še par mojih mnenj: po dolgem izvijanju in prikrivanju podatkov je končno prišla uradna številka koliko Giulij naj bi se prodalo v polnem letu proizvodnje - 100.000 kom - po celem svetu - jaz mislim da je ta številka žal močno pretirana, avto se bo prodajal večinoma v EU, za ZDA ne bo zanimiva razen najmočnejše verzije, katere so bo prodalo par tisoč za Kitajsko pa je avto odločno premajhen saj tam prodajalo večino konkurenčnih vozil tega velikostnega razreda v podaljšani verziji - A 6 long, Passat long itd. Konkurenca na teh dveh trgih pa je izjemna. Jaz sem vsako leto najmanj 2 x letno poslovno na Kitajskem in vidim njihov vozni park. Pa tudi dejstvo da so prodali v najboljšem letu Giuliett, ki je pol cenejša od bodoče Giulije cca 65.000.
Jaz sem bil resen kupec Giulije vendar samo v verziji SW, limuzina me ne zanima. Ampak kaj hočemo saj še kdo drug dela korektne avte po pravi ceni.
LP
Ocito jih ne oz. le ni tako lahko dobiti podoben avto Alfi? Ker drugace enostavno gres do konkurence, odkartas 25-35ke in je stvar resena? Imajo super salone, prakticno neomejeno ponudbo karoserijskih izvedenk dolocenega modela, odlicno servisno mrezo, avti se 5x manj kvarijo... Res vas ne razumem.