Have Engine Checked (H.E.C.) - AR 159

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
MUTIG
Alfa Member
Alfa Member

najbols da peljes na tester, ker takole ugibat kaj je....... je tezko..
alen232
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Okolica Ljubljana

Jaz sem imel podobno zadevo par dni nazaj in sicer avto mi je kr crkoval ko sem hotel speljati nobene moči ni bilo,gas cist neodziven. Avto je sel do mehanika, kjer se je ugotovilo da je EGR bil cist zabit, mehanik spucal orang sestavil avto spet raketa. S tem da prejsnji lastnik naj bi ugasnil EGR! Tester pa bos videl takoj kaj je.

Alen,Lp
Samo italijan :)
Uporabniški avatar
Egr
Alfa Member
Alfa Member

Po moje je kak senzor (maf,map) prej kot egr, ali vakum ventil turbine mogoče vnt mehanizem turbine, konec koncev je lahko tudi dpf zabit pa ti je posledično avto vrglo v zasilno delovanje .

Če bi bil egr krivec bi lučka skozi gorela in avto bi skozi bil v zasilnem delovanju .

Tribes bi lahko pogledal v čreva :D

Lp

=;
russ
Alfa Member
Alfa Member

da malo oživim tole temo...

Sedaj se mi lučka več ne prižiga, pa nisem nič naredil. Opažam pa da avto nima moči pri nizkih obratih, potem pa kar poskoči. EGR je blindiran, se potem tudi lahko zašteka??

ali bi bilo lahko kaj drugega?

Lp

G
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Žal kristalne krogle zadnje čase ne delajo... tako da... tester...
Uporabniški avatar
Egr
Alfa Member
Alfa Member

Lahko so vakumi al pa elektromagnetni ventil ,a so swirli celi ,lahko je pritisk goriva al pa kaka šoba...zna bit tudi vnt kriv

Pelji na tester
Kowalski
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,
pri moji je istonapisal, vendar lučko smo ugasnili šele na testerju.
Napaka: zgornja lambda sonda. Avto je šel nenormalno dobro in poraba je bila veliko večja.
joly
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: prebold

Zdravo, danes se je napoti v Ljubljano tudi men na Alfi 159 2.0 JTDM izpisal zloglasni "have engine checked". Avto v šesti prestavi ni šel več kot 1800 vrt... :oops: , ker pa se mi je mudilo se nisem ustavljal do Ljubljane. Naj povem da števec za turbino bil skozi na nuli in se ni premaknil niti za "centel" #-o . V Ljubljani pa je prišel na pomoč doktor Tribesman in ugotovil, da je senzor za turbino krivec :-k . Po popravilu (beri: odklop in priklop) senzorja ter brisanju napake avto dela =D> (prevozil še 100 km) bp :D . Tribesman še enkrat hvala za hitro in učinkovito pomoč =D> O:)
joly
russ
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni,

tako, avto je bil pred kšnim mesecem oz dvema pri tribesu na testerju in je pokazalo napako z pritiskom goriva in napeljavo ene šobe, ampak med vožnjo vse delovalo normalno. V safe mode mi pa meče samo ko je na rezervi...

Sva pa z Tribesom debatirala da verjetno to da je brez moči pri nizkih obratih ni povezano z zgornjimi napakami in da je verjetno problem pri vakumu. pregledali smo vse vakum cevke in so ok, potem smo pa speljali cevke mimo overboost ventila in avto je začel spet normalno vlečt tudi pri nizkih obratih, tako kot mora. Je res možno da zarad overboost ventila avto ni dobro vlekel pri nizkih obratih?? kot drugo pa em zanima , če je res možno da je ta isti ventil crknil čeprav sem ga menjal manj kot leto nazaj??
Najmanjši problem mi je kupit novega, ampak zanima me če je slučajno kaj drugega zadaj?

Hvala za nasvete.

Lp
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Najbolj sigurno bi videl tako da bi probal izmeriti koliko vakuma imaš pred in za overboost ventilom...

Normalno je pred ventilom okoli 0.8bara vakuma, za ventilom pa malo več kot 0.6bara.
Ko pride na turbino 0.6bara vakuma mora aktuator do konca premakniti lopatice.

Če ventil štrajka je vakuma ponavadi premalo in to potem posledično vpliva na pozicijo lopatic na turbini, kar zniža boost v nizkih obratih.

Če nimaš manometra pa seveda ni druge opcije kot probat z drugim ventilom.
russ
Alfa Member
Alfa Member

manometra nimam, tako da bom zgleda moral poskusit z novim. pa je drugače res možno da niti eno leto star overboost ventil crkne? ga lahko kaj drugega pokvari? al se to pač pogosto dogaja?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ni sicer zelo verjetno da crkne, je pa možno...

Je pa tako, da lahko ti pušča vakum kje drugje, pred ventilom, in ko priklopiš vakum direkt, zadeva dela, ker je dovolj vakuma, ko pa priklopiš preko ventila, pa ta dodatno zniža vakum in je malo premalo...

V tem primeru menjava ventila ne bo naredila nič. Če je možno si kje sposodi kak ventil preden kupiš...
russ
Alfa Member
Alfa Member

bom prvo probal zamenjat cevke ki grejo v overboost. Sem pa že pri nakupu tega ventila pred letom opazil da ima en nastavek za cevke manjši in en večji oz. širši, jaz imam pa obe cevki enake debeline, tako da gre ena tesno gor druga pa bolj ohlapno, mogoče bi to znal bit problem?
Bi morale biti različne debeline verjetno? ima kdo mogoče info koliko bi morale biti široke?

hvala in lp
russ
Alfa Member
Alfa Member

še nekaj me zanima, če se peljem brez overboosta dokler ne dobim novega, je to škodljivo? seveda ga ne teram ampak če se normalno vozim?

hvala in lp
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če boš popolnoma odklopil overboost bo avto ZELO len... pa šel bo v safe mode.
Odgovori
  • Informacija